25 Февруари, 2015 10:41 8 023 37

$1,7 млн. за залп на проруските сепаратисти в Украйна

  • донбас-
  • украйна-
  • сепаратисти-
  • русия
$1,7 млн. за залп на проруските сепаратисти в Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

През последните дни се засилиха информациите, че Москва въоръжава проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Русия продължава да отрича, че изпраща оръжия и войски в съседна Украйна въпреки доказателствата, сочещи към широкомащабно разполагане на военни сили.

Използването на немаркирани военни превозни средства и неидентифицирани войници доведе до твърденията, че Русия се е превърнала в пионер на нова форма на така наречената "хибридна война" в Украйна, която съчетава редица военни, икономически и информационни елементи под воал от правдоподобно опровержение.

На 22 януари 2015 г. в град Макеевка в Донецка област беше заснета ракетна установка „Смерч“ на сепаратистите. Цената на бойната машина е $12 млн.. Тя се произвежда само в Русия. Един залп струва около $1,7 млн.


 

12 февраля 2015 г. Чернухино, в района на Дебалцево, Донецка област. Това снимка на колонна от бронирана техника, унищожена от украинската артилерия.На преден план се виждат два унижожени автомобила КамАЗ-43269 "Выстрел". Двете струват 54 млн. рубли ($862 220).


Декември 2014 г. Луганска област. Проруските сепаратисти показват новата си техника . В колоната се вижда КамАЗ-43269 "Выстрел". Бронираната машина се произвежда и е приета на въоръжение само в армията на руската федерация. Тя струва 27 млн. рубли ($431 110).

 

Британски дипломати от мисията на Лондон в Киев използваха социалните медии, за да покажат снимки и кадри на зенитната система "Панцир С1", известна на запад със съкращението SA-22, заснети в зоната на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 weiss

    5 1 Отговор
    РСЗО Смерч е в експлоатация от 1987 г -т.е. от съветско време, и към днешна дата е на въоръжение в армиите на следните страни: Русия, Азербайджан, Алжир, Венецуела, Беларус, Грузия, Индия, Китай, Кувейт, Перу, ОАЕ, Туркмения и Украйна - 95 единици!! Така че хайде малко да си включим мозъците, фор ъ чейндж, за да не заприличаме на британски дипломати от посолството в Киев, които използват социалните мрежи :-)
  • 2 909

    4 2 Отговор
    Браво на Русия само така да помага на опълченците ! Има заснета американска бойна техника през европа за украйна НО янките и нато са слабички !това е! В.ПУТИН трябва и Киев да си вземе към Русия .
  • 3 раптор

    3 1 Отговор
    Защо имаме само снимки? Не могат ли да покажат един унищожен екземпляр. Поне като някакво по твърдо доказателство! Че с тия снимки... фотошопа е измислен преди 20 години... Например украинците могат поне да покажат останките на свалените им самолети... Ако са свалени от оръжие, което не присъства в техните редици, чрез балистическа и химическа експертиза - може лесно да се останови! Същото е и с падналия пътнически самолет! Как така до днес не знаем какво е било оръжието свалило самолета? Това за експерти от световна величина не би представлявало проблем! Пък кой е стрелял е 2рата стъпка!
  • 4 раптор

    3 2 Отговор
    Украинците имат 95 установки смерч. Един залп в никакъв случай не струва 1,7 милиона долара! Това са неуправляеми ракети и се водят за едни от най-икономичните средства за поразяване! Новите ракети на ГРАД излизат по 300$ бройката. Смерч е друга птица, но като има 12 неуправляеми ракети, няма как стойността на една да достига 120 000$! СМЕРЧ е алтернатива на артилерия, не на високоточни и умни системи за поразяване! За 1,6 милиона се купуват 3 ракети томахоук, които поразяват цел на 3000км с невероятна точност! Просто не ги вярвам тези сметки! Нямат логика!
  • 5 Бай хой

    4 1 Отговор
    Това по скоро е кибер войната на сащ и великопосранабритания срещу Русия в мрежата.

    Не е нужно човек да е специалист по фотограметрия за да прецени че двете еднакви машини на снимката трябва да са с еднакъв размер при една и съща перспектива. Но какво забелязва невъораженото око. Предният камаз е по-близо от задния по отношение на камерата и съответно трябва да изглежда по-голям. Да ама не. Явно който е правил монтажа е специалист по политическа дезинформация и лаф хабер си няма от мащаби.

    Жалка история и разчитат на малоумните си фенове които във всичко и въпреки всичко виждат това което искат да видят.

    Ако измерите изображенията според мащаба задният камаз трябва да е на една трета от разстоянието по-близо отпредният. Тъпанарите обаче са го изтипосали дори по-далеч от предният.
  • 6 Бай хой

    3 1 Отговор
    Същото важи и за танковете . вижте размера на изображенията на средният и най-далечният танк.
  • 7 нико

    4 1 Отговор
    Браво на руснаците само така братя няма да се давате на тия мръсни американски марионетки
  • 8 журналистчета жалки

    4 0 Отговор
    Тази "статия" е чудесен пример за антипропаганда !!!
    Така се печелят нови симпатизанти на ДНР, ЛНР и Русия!
    Продължавайте в същият дух и скоро няма да остане един българин да вярва в пропагандата на Нато, съшита с бели конци и фотошоп!
  • 9 6666

    0 3 Отговор
    Русия нападна една братска страна-Украйна.Голяма част от форумците тук с радост коментират "победите" на руската армия.Не се ли замисляте колко деца,жени,старци загинаха без да знаят защо.Същата тази армия ако се окаже на нашата граница -какво правим.Два са вариантите.1в. С цветя в ръце прегръщаме армейците и викаме ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ. От днес тази земя е ваша,разпореждайте се удобно. 2в. Много ВИ обичаме,но повече обичаме България , без бой няма да я отстъпим.Не искаме 06.09.1916г. да се повтори.

    Коментиран от #10, #12, #14

  • 10 дффд

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    ти ко очакваш РУСИЯ да остави руснаците в Украйна курбан на янките и профашистката хунта която взе власта с преврат ли
  • 11 Zax

    4 0 Отговор
    Ония фашистки яйца да се радват че не са ги подпукали с по-добри неща от смерчове и т.н.
  • 12 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Тази армия за която говориш когато за първи път е пресякла границите ни е създала Третата Българска Държава, втория път е прогонила хитлеро-фашистите за което цяла разумна европа им благодари и празнува деня на победата.

    А за 1916 г. говориш за позорното участие на фердинанд заедно с турция против Русия. Благодарение на това предателство губим беломорска тракия и южна добруджа.

    В момента такива предатели като теб отново се опитват да противопоставят България на двукратната ни освободителка Русия. Слепи ли сте че вече 25 години терористите на сащ систематично разрушават държавата ни и са подложили на геноцид Българския народ.
  • 13 6666

    0 2 Отговор
    На 1. 9. 1916г. България обявява война на Румъния за освобождаване на южна Добруджа. На6.9.1916г власите се явяват на фронта с утроени сили ,Сръбска войска иРуска кавалерия .Българската войска под командването на генерал Тодор Кантарджиев разбива УТРОЕНИТЕ сили на завоевателите и освобождава нашата Добруджа.Днес по земите Български не живеят само предатели като коментатор №12 непознаващ близката Българска история

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Ще те видим какъв си патриот утре когато агресорите от нато вкарат окупационният корпус в България какво ще предприемеш.

    Да не излезе само че вместо да защитаваш Родината от агресора ти започнеш да им подгъзуваш.
  • 15 3555

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "6666":

    Я кажи нещо и за бомбите в София, кой ги фърля? Като се замислиш, колко такива идват на власт и страда цяла държава, заради малоумните им решения и се чудя дали родата ти няма нещо общо?!
  • 16 tost

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "6666":

    До любимец(коментар) 13,можеш ли да ми кажеш защо честваме 3 март?Коя от изброените държави е виновна България да бъде изписвана на световните карти след 1888 г.?Англия,Франция,Австоунгария,Германия, Турция и РУСИЯ.
    Защо не се използва друга дата?
  • 17 вуяя

    2 0 Отговор
    всеки един американски войник,и вийник на НАТО,заслужава куршум в главата...няма по-големи агресори и деспоти от тях...РУСИЯ НАД ВСИЧКИ....ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

    Коментиран от #23

  • 18 гражданин

    2 0 Отговор
    Интересно защо американските диверсанти и нацистки изверги със свастики на каските,хора които избиват и горят живи мирни граждани,стрелят по болници,училища и децки градини ги наричат МИРОТВОРЦИ?!А представители на украинската "легитимна власт" заявиха пред немски дипломати,че имат "пълен контрол над профашистките" престъпници,които са в редовете на украинската армия.Явно и те са МИРОТВОРЦИ!!! А хората,които защитават домовете и децата си и искат да говорят свободно на родния си език са СЕПАРАТИСТИ!?! А нашите ръководители се деряха с пълно гърло колко е справедливо да се отдели Косово от Сърбия,за да се превърне днес в център за разпределение на дрога и органи. Сега,обаче,се дерат,колко е несправедливо хората от източна Украйна да живеят мирно и спокойно и какви терористи са те.Както и твърдят,че въпреки ОГРОМНИЯ процент от населението на Крим да гласува за присъединяване към Русия,то това е погазване на международното право. Явно правото се тълкува по различен начин в зависимост от интереса на задокеанските "братчета"! Жалко. ЗА тях,.
  • 19 6666

    0 1 Отговор
    От бомбардировките над София от Англоамериканските самолети загиват около 1500/2000 невинни българи.България е участник в ВСВ.След смяната на властта на 09.09.1944г. за няколко месеца са избити без съд и присъда 16000/25000 /двадесет и пет хиляди/.В нашата страна става братоубийственна вендета от която можем само да се срамуваме.Цвета на нацията е затрит.ДО 3555 ако не си наясно с тези събития мога да продължа.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "6666":

    Цвета на нацията е затрит след преврата 1923година.
    След 1944 година Народният съд справедливо осъжда извергите за националната катастрофа.Народният съд не е комунистически а е свикан по настояването на Великите сили и по предложение на Никола Петков който изобщо не е комунист.

    След 1989 година бяха реабилитирани извергите и виновните за две национални катастрофи и техните наследници реститути в момента грабят и разпродават построеното от родителите ни.
    Сега както виждаме тези издънки не само разпродават България но и ни карват в трета национална катастрофа.

    От 1944 до 1989год Българският народ се увеличаваше прогресивно и и икономиката, индустрията и селското стопанство се развиваха напред. След 1989год само разруха, разграбване навлизане на колонизатори прогонване на Българите в чужбина и отглеждане на цигани и ислямисти.
  • 21 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "6666":

    Не ми отговори защо честваме 3 март?Защо не избрахме една дата след 1989г?След тази дата сме независими о Русия и зависими от ЕС и САЩ.
  • 22 running wild

    0 1 Отговор
    ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА


    Радой Ралин



    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…



    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.



    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!



    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.



    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!



    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…



    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята..

    Коментиран от #24

  • 23 running wild

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "вуяя":

    'ми заминавай! Прав ти път, тайга голяма, място бол...
  • 24 реформатор на деформаторите

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "running wild":

    ако Радой Ралин можеше да види сега какво ни правят американските ни "братя" и как живее бълг. народ под тяхният и западен геноцид , в гроба щеше да се обърне от това какво е писал за Русия!
  • 25 русофоб

    0 2 Отговор
    няма по пропаднала държа от русия.какво се прекланяте пред най корумпираната държава в европа.още живеят в 1980 година.от тогава няма напредък.и искат и ние да стоим в мизерия като тях,комунисти.искам да изпратя всички комунисти в северна корея за една година ,да видят хубаволи е.и който оцелее да разказва на комунисти(РУСоФИЛИ) какво е да си комунист. алкохолици,пропадналм за цяла европа
    и прости руснаци.срам за цяла европа.да си най богат с природни ресурси а да живееш най бедно.така е алкохола непрощава.

    Коментиран от #27, #29, #30

  • 26 Бай хой

    1 0 Отговор
    Аз лично се прекланям пред тези които са освободили моята Родина България и благодарение на тях съм се родил и живея в свободна Държава.

    Вярно че има и същества които са омагьосани от лъскавото и чуждото.

    Но презирам тези които тачат гадовете разрушаващи България, разграбващи природните и богатства и обричащи Народа ни на глад и мизерия. Опитващи се да натрапят окупационни войски в Родината.

    Най голямата съвременна лъжа е че сме си заменили благополучието и осигуреността с правото на свободно придвижване.

    Право на свободно придвижване има този който е задоволен и не мисли единствено как утре ще си плати сметките и с какво ще нахрани семейството си.

    Който не вярва да отиде в Европа и където и да е по света и ще види че там пътуват Руснаци, Китайци и много други от различни народи. Учат, работят, почиват и т.н. Могат да си го позволят.

    А нас ни оставят без пари и ни залъгват че можем да пътуваме.
    Аз лично съм пътувал но това не е мярка.
  • 27 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "русофоб":

    Една статия от 2014„България е първенец по добив на злато в Европа“
    „...За пример можем да дадем едно от най-богатите и стари златни находища в цяла Европа – това в Крумовград. Там канадската „Дънди Прешъс Метълс“ в ролята на концесионер прибира 99% от добитото злато и съвсем несрамежливо добива и други ценни метали, за които няма концесия.“
    Значи ако не си забелязъл Държавата успява да прибере само 1% от добитото злато.Разликата между БГ и Русия е че те не си подаряват националните богатства,за разлика от нас.

    Коментиран от #28

  • 28 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "tost":

    Ти си бил голям оптимист. Според концесионните договори концесионерите заплащат такса в размер само на 0,16 процента от стойността на добитото злато. Това са договори са сключили гробаджиите национални предатели. И това ако е евро атлантическият просперитет на България.
  • 29 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "русофоб":

    Чекай бе! Какви комунисти те гонят? И виж са... в Русия БВП на глава на населението е почти двойно по-високо от в БГ. Има райони в които наистина живея и зле, но трябва да ти е ясно, че руската природа е доста дива и сурова, а овладяването на тези огромни пространства е трудна работа! Нещо имаш много глупави предразсъдъци! Като бяхте комунисти българите, си бяхте здрав народ... са сте капиталисти и сте гола вода! Та не ми говори, че сме комунисти, пияници и не знам си кви! Номер 1 сме в космоса, не си пропиляхме спортните постижения за разлика от вас, по цял свят строим АЕЦове, да не говорим че произвеждаме най-доброто оръжие, пътнически самолети, камиони и още много други неща. Да не говорим колко много църкви, консулства, военни бази и сервизни центрове имаме по света! Пияници сме били...

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Истината боли

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "русофоб":

    На крив хой козината ку пречи!
    Направи нещо полезно за себе си ако не за държавата която ти е дала паспорт защото не мощеш да се подпишеш, "като си голям мозък"!
    Комунистите му били виновни, че главата ти била куха!?
  • 31 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    рапторе,нас-вас е много интересно понятие като си наполовина българин ,поне по твои думи,а и като ти гледам българския ти е по-добър от моя и хич не ми се струва научен в чужбина.та я ми разкажи къде или по-скоро в коя част на русия хората живеят по-добре от най-клетия член на ес ?що се отнася до комунизма ,путин го реанимира постоянно ,като се почне от символите,химна,ценностите,начина на управление,свободите икономиката...
    номер едно сте само в пиенето ,макар че в русия се раждат изключителни хора безпорно,но обществото ги смазва предвид политическата ситуация там.
  • 32 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    за целия свят не е тайна ,че русия участва активно в създаването и военното развитие на конфликта в украйна.единната позиция по този въпрос на всички европейски страни е факт.многобройните доказателства за руска военна инвазия ,доведоха до насрещи мерки срещу русия като държава агресор.анескирането на крим с вкарването на така наречените зелени човечета ,които бяха всъщност руски войски без опознавателни знаци първоначално бе отречено,но в последствие потвърдено от путин,макар че тук путинофилите все още да отричат дори признатото от путин:)!агресията в донбас както и терористичната дейност на руските служби в останалите части на украйна също е безпорна ,признавана е директно и индиректно в изявления на проруските марионетки в донбас както и от кадиров ,острието на путин в кавказ,а и от неговите формирования участващи в конфликта.доказателства бол,тези тук са поредните,но да попитам путинофилите,как попълват запасите си от снаряди и куршуми сепаратистите без руска подкрепа и как се въстановяват танкове и бетеери изгорели в битките с нови такива ?версията че 1,5 млн сепаратисти формират армия с трофейно оръжие и побеждават 50 и кусур милионна украйна е доста по наивна от приказката за вълка и червената шапчица:)!

    Коментиран от #33, #37

  • 33 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Права си Деси за "хабсолютно" всичко. И к*во, ще върнеш Крим на украинците? Добре, давай. Ще поведеш доброто срещу, злото /Путин/? Добре, давай. Ще боядисаш "зелените човечета" в небесно кафяво, имам боя, ще ти услужа /при условие, че дадеш адрес/. Ще превъзпиташ "путинофилите"? Добре, имам няколко образователни програми, ще ти услужа. И в крайна сметка какво ще направиш? Аз знам, ще си получиш парите за глупостите, които си написал /а/, ще дадеш 1/4 от тях на семейството си /и те трябва да ядат/, с останалите пари ще си почешеш егото пред някое гадже /ако то е достатъчно тъпо да ти уйдисва на акъла/, и ще се заблуждаваш колко си велик /а/... Наистина ти съчуствам, макар, че твоето нещастие не е мой проблем.

    Коментиран от #34

  • 34 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Монго":

    както се получава всеки път в дискусията се стига в момента при който ти нямаш никакви аргументи ,щото дори и ти си наясно със ситуацията в украйна.все пак образователната програма дето ти налагам има резултати,но нежеланието ти да признаеш очевидното поражда интересни въпроси за теб и останалите трима путиновиста пишещи редовно тук!що се отнася до желанието ти да изляза от анонимност и коментарите ти къв съм що съм,както и откровенните ти заплахи няма как да прорботят върху мен,особено от човек без ник в дискусията.като толкова искаш да се осветлиш направи го иначе съм ти казал къде може да ме намериш и как се казвам.

    Коментиран от #35

  • 35 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Отдавна съм стигнал до момента, в който съм прозрял простотата ти. Просто дразниш с липсата на чуство колко си неграмотен и първосигнален...

    Коментиран от #36

  • 36 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Монго":

    точно така !!!без аргументи!
  • 37 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Деси ма ми ти започващ да се запенваш вече. Хиляда пъти повторена лъжа може и на някой да ИЗГЛЕЖДА истина но си остава ЛЪЖА.

    Повтаряш Русия стотици пъти без никакъв аргумент освен че вашингтонските пропагандатори това казали и то отново без аргументи. Малко БЕЗСПОРНИ факти. На майдана беше извършен кървав преврат. Той-превратът започна с демонстрации свикани от социалните мрежи чиито сървари са в сащ. Самите демонстрации бяха предвождани от служители на посолството на сащ в киев. Стрелбата по беркут и демонстрантите започна от хотелска стая в присъствието на журналисти от сащ чийто филми бяха излъчени в сащ. Правителството на Янукович беше свалено в разрез с конституцията на украйна и въпреки договореностите на нормандската четворка отново по заповед на вашингтон. Беше свален пътнически самолет и отново демократичният запад прикрива виновните като и злостно обвинява невинните. ЕС и русия полагат огромни усилия за постигане на мир в украйна и в същото време сащ и великопосранабритания изпращат оръжия на фашизоидите и военни инструктори за да ги обучават за налагане на терор над източна украйна.
    Организират и финансират така наречената протестна мрежа в България за сваляне на правителството и поставяне на марионетно такова за колонизиране чрез военна окупация, заробващи дългове и неизгодни за страната концесионни договори.