Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 15:22 2 277 37

Украинската армия изтегля тежките оръжия

  • украйна-
  • донбас-
  • артилерия-
  • примирие

Примирието Източна Украйна влезе в сила на 15 февруари. Няколко дни по-късно сепаратистите превзеха ключовия жп център Дебалцево

Украинската армия изтегля тежките оръжия - 1
Снимка: АП/БТА

Украинската армия е започнала да изтегля тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас, съобщи Би Би Си.

Медията се позовава на съобщение от министерството на отбраната в Киев.

Изтеглянето 100 мм гаубици е само първата стъпка и ще бъде наблюдавано от представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Подкрепяните от Кремъл проруски сепаратисти вече обявиха, че изтеглят артилерия и реактивни системи за залпов огън, но все още няма официално потвърждение.

Примирието Източна Украйна влезе в сила на 15 февруари. Няколко дни по-късно сепаратистите превзеха ключовия жп център Дебалцево.

Боевете в Луганска и Донецка области избухнаха миналия април месец след незаконната анексия от Русия на Крим.

Най-малко 5800 души са загинали в ожесточените сражения в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 0 Отговор
    Могат да извикат нашите роми специалисти по скрап!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината боли

    2 0 Отговор
    Господин Михайлов, за ваше сведение боевете в Луганска и Донецка области избухнаха миналата година след незаконната анексия от ЕС на Украйна!
    Луганска и Донецка области не желаят да последват печалното присъединение на България към ЕС с тотално закриване на фабрики и Електро Централи и откриват само нови хипер маркети!
    Крим се присъединява към Русия след референдум!
    19 февраля 1954 года Президиум Верховного совета СССР издал Указ «О передаче Крымской области из состава РСФСР в состав УССР».
    Крим господин Михайлов е бил част от Русия и е подарен на Украйна!
    След разпада 1991г. на СССР, СЩА подисва съглашение в ООН, че НАТО няма да се раширява в източна Европа!
    Какво наблюдаваме сега господи Михайлов?
    НАТО е съсдаден да противостои на страните членки във Вършаския договор. Сега когато не съществува се явява АГРЕСОР и принуждава Българи, Румънци, Украинци и Прбалтийски Републики да водят война с Русия!
    Кой интереси защитават САЩ, спсяват руснците от Русия!?
  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор
    Дебалцево бе обкръжено и това че потрошенко излъга само причини смъртта на стотици украински нацгадове. Тая злостна терористична пропаганда че Дебалцево е превзето след обявяване на примирието е гнусна лъжа от пренебрегнатите при мирните преговори терористи от сащ и великопосранабритания. След като бяха блокиран нацгадовете трябваше да си предадат въоражението и щяха да бъдат пуснати да се оттеглят. Потрошенко заповяда да се изтеглят с оръжието и това доведе до разгрома на нацгадовете на батальон донбас съставен предимно от чеченски, грузински и западни наемници.
    Явно сащ и велиикопосранабритания се чувстват изолирани и пренебрегнати от мирното решаване на проблема и всячески се стремят да бойкотират мирният процес чрез провокативни терористични актове, въвеждане на медицински хахаха инструктори и пердоставяне на летални оръжия на хунтата от киев дошла след кървавият преврат на майдана.

    Коментиран от #6

  • 5 фддсгдсг

    0 0 Отговор
    войната сег започва ,, думите в международните медии никога не са напразни...

    ушатия негър обяви че ще доставя оръжие на украйна
  • 6 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    лъжко,няма не няколко дни и пак се развихри в лъжите си.като бе обкръжено дебалцево колко души плениха руснаците там?
    украинците ако изтеглят тежкото си въоръжение ще са безпомощни при танкова атака срещу мариопол и пески,където им са големите опасения случаите с дебалцево и летището да се повторят,щото се видя че на думата на путин няма как да се разчита.
    порошенко ще предприеме обаче изтеглянето държеики на своята дума.ако руснаците нападнат мариопол и пески ,това ще бъде последното примирие .

    Коментиран от #7, #14

  • 7 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Олеле, това недоразумение на природата пак се появи...

    Коментиран от #8

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    как си бе,сега ще имаш възможност да ми търсиш граматичните грешки,то само тва ти остана ,лъжко!
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    преди време логнах материал как пияните сепаратисти претрепват жители на донецк.същия материал сега руската телевизия дето никога не лъже го използва за да докаже какви лоши хора са украинските бойци,като представи пияните сепаратисти за редовни украински части.посмееите се !
    https://www.youtube.com/watch?v=-vZOElKDbGc
  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деси истината е че при Дебалцево нацгадовете ядоха голям пердах и бяха безапелационно разбити.

    А издевателства над мирни граждани в Донецк има само в твоите коментари. Разгледай си клиповете и виж че там се бият униформени и то въоражени на които им отнемат оръжието и най-вероятно това се случва в киев.

    Жалки са ти тъпите пропаганди. Путин няма как да не си изпълни обещанията. Както всички виждаме примирието е факт въпреки провокациите и терора на хунтата инструктирана от вашингтон.
    Именно разгрома на терористичните сили при Дебалцево принудиха укровермахта да спре с военнопрестъпленията срещу мирното население.

    Сега терористите от нато ще трябва дълго да въоражават и подкупват хунтата докато ги убедят наложат нов кървав терор надизточна украйна.

    Самата украйна не може да съществува без руският пазар и ресурси и това противопаставяне под натиска на краварите води до фалит разпад на измисленото подобие на държава която съществуваше благодарение на помощта на Русия.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    ето оригиналните клипчета:
    https://www.youtube.com/watch?v=b307TZgzXls
    https://www.youtube.com/watch?v=lFwtinm88MU
    забележи от кога са .нямат нищо общо с украински войници върнали се от дебалцево,а както се вижда ситуацията е на конкретно място в донецк.облечените в руски униформи,пияни днр овци малтретират населението,после руските сми обявяват ,че е сторено от украинците след дебалцево!накрая се явяваш ти обявяваш руснаците за прави с абсурдни шизофренични твърдения :)!
  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор
    деске статията е на съвсем друга тема и няма нужда да омерзяваш читателите с простотии.

    Май става въпрос за цитиране на хамерикански вестник и монтажа на кадрите изглежда напластявяни без субтитри. Както винаги жалки украински изпълнения предназначени за хора които предварително са лишили от външна информация. Но тук не е украйна и имаме възможността да преценяваме различните гледни точки.
    Никъде не става и ясно от къде са кадрите с пиянският бой.

    Като си толкова наблюдателна къде на украинските кадри от Донецк са се дянали кафе-автомата и другата машина. Също и от началото на вторият ти клип се отваря врата и от там се показва мъж. Но на снимката от лавката от Донецк представена като доказателство от укрите липсва на това място врата и самата лавка в тази част е коренно различна. Отново лъжа и дезинформация от нацгадовете.
    А час и дата може да се добави от всеки.

    Да ти подскажа - лавки построени по един и същи проект най вероятно има десетки в украйна.
    Грозна е картинката с пиянските побоища но в никакъв случай не може да се сравни с ужасяващите факти например от изгарянето на живи хора в Одеса или свалянето на пътнически самолет.

    Коментиран от #16

  • 14 kucho

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Ако Руснаците нападнат Мариопол , кой и с какво точно ще ги спре ?
    НАТО докато се организира ще имаме излаз на Бяло море .

    Коментиран от #17

  • 15 Монго

    0 0 Отговор
    Ако я няма Десито няма да има диспут. Така, че да и отдадем дължимото . Ако я няма Десито, няма да разберек колко тъпи хора има по света, така че: "Благодарско Деси". Ако е няма нея /него/, няма да може да разберем къде е границата на "безграничната човешка глупост". Деси, за твоите щуротии дори Вселената е тясна...
  • 16 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    кое е наслагване бе лъжец?тва е репортаж на руската тв .в него се цитира неизвестен американски източник и се давата лъжливи кадри ,които се от диаметрално противоположна ситуация при която пияни сепаратисти са представяни за украински войници!

    Коментиран от #18

  • 17 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "kucho":

    ще ги спре липсата на ресурс.те могат да завладеят цяла украйна ,но не и да я управляват.както не могат да се справят със русия .мускулите които путин показва нямат нужната издръжливост и скоро ще се схванат.русия е държава от типа на тези в африка или южна америка,но с ядрено оръжие.корупция,тоталитаризъм,смешна икономика базирана само върху добивната промишленост,огромни разходи за милитаризация ,както и абсурдна външна политика.резултата е видим,вместо да живеят като норвежци и канадци ,трудно стигат българските стандарти!не случаино като дойдат в слънчака и си мислят, че са на луната!

    Коментиран от #21

  • 18 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    деске за теб Ню йорк таймс ниезвестен източник ли е или и те са станали върли комунисти. Абсурдна е външната политика на вашингтон към Либия, Египет, Ирак, Афганистан, Югославия, украйна, България и т.н.

    И един поздрав към теб изпълнен от собственик на казина във вегас и хотелски комплекси във флорида - https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WuvMfaSObM0

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    източника се видя .публикувах го ,а волните съчинения на руснаците са видни.ти колкото и да си упорит в лъжите си няма как да те оставя на мира.
  • 20 Бай хой

    1 0 Отговор
    Деси Май отричаш очевадните факти.Долнопробната интрига на фашизоидите от киев.

    Коментиран от #22

  • 21 kucho

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Деската бе . Мъж ли си , жена ли си , ти си знаеш . Аз имам приятели Руснаци . Тия коментари ги давай в графа "общи " , не на мен .
    Мисля си , че ако се пробваш в шоубизнеса би имала по - голям успех . С доста труд и постоянност би могла бързо да достигнеш рейтинг от ранга на професор Вучков.
    Искрено ти желая успех !!!

    Коментиран от #23

  • 22 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    факт ли е байко че руската телевизия е обявила репортаж със сепаратистите обявяваики ги за украински войници?
  • 23 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "kucho":

    щом имаш познати руснаци извиняваи!
  • 24 Бай хой

    1 0 Отговор
    Факт е че уж си мъж пък се подписваш с женско име.Сигурно има една Руска телевизия и когато се позовава на информация от ню йорк таймс са си го обявили. Не са казали истина ли е не е ли. Това че на теб ти се иска нещо и вярваш в призраци си е твой личен проблем.

    Господарите ти са ти наредили да повтаряш думите Руски и Руснаци в отрицателен аспект и ти като ппапагал повтаряш едно и също без да се огледаш дори какво става по белия свят.

    Коментиран от #30

  • 25 Бай хой

    1 0 Отговор
    Явно на ненормалници няма как да обясниш че на едната лавка от видеоклипа има ддопълнителна пристройка, а на снимката предоставена от украинците от лавката в Донецк няма такава.
    Също разлика се забелязва и в боядисването на двете лавки в другата част.

    Фалшификата е на украинските фашисти и именно те лъжат че видеото е заснето в Донецк.

    Пригледай си сама видеоклиповете но този път си свали капаците от очите които ти пречат да видиш очевадното.
  • 26 илич

    0 1 Отговор
    поредната жертва на комунистически режим
  • 27 Бай хой

    1 0 Отговор
    Защо украинците не мислят като деси.

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ce2m2MC9mCk
  • 28 Бай хой

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YA2ypPKBRRM

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YA2ypPKBRRM
    И това са мнения на обикновенни украинци.
  • 29 Бай хой

    1 0 Отговор
    И понеже деси твърди някой не казва истината за Дебалцево ето какво казват бойците от нац гвардията.
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OAqxvjx7FJg
  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    факт ли е байко че руската телевизия е обявила репортаж със сепаратистите обявяваики ги за украински войници?
    чакам отговор!

    Коментиран от #31

  • 31 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Много ти се иска но това дори е невъзможно защото руската телевизия цитира ню йорк таймс и следователно ако това е лъжа тя си е за сметка на американският вестник. Няма как да се вземат видеоклипове от вестник и затова са показани примерни онагледяващи кадри.
    Факт е че укрофашистите са обявили видеоклипа за лъжа като показват снимка на подобна лавка, но дори и при бързо сравнение става ясно че видеоклиповете и снимката са от различни места. И в същото време укрите забравят да споменат че информацията за издевателства над цивилни граждани от нацгадовете е на американски вестник само цитиран от руска телевизия.Малоумна история.

    Коментиран от #34

  • 32 Трол

    0 0 Отговор
    ето и още една "лъжа"
    https://www.youtube.com/watch?v=tRYcc9OPky0

    Коментиран от #33

  • 33 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Трол":

    само ми покажи в коя секунда се показват забранени боеприпаси?осколъчно-фугасните снаряди са в основата на въоръжението и на двете страни.глупостите на сепаратиста обаче са показателни за репортажа.стреляно било към горловка и показа множеството изстреляни снаряди ,а горловка си е цяла :)!
  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    така путиновския лъжец пак се развихри.нека гледаме отново клипчето https://www.youtube.com/watch?v=-vZOElKDbGc
    на 24 секунда руските журналисти пускат клип в които горе в ляво пише артиомовск украина.всъщност става въпрос за донецк днр.и биещите се не са украински воиници ,а пияни днр овци ,което се бе случило октомври месец ,далеч преди събитията в дебалцево.в клипа е показано точно мястото където е снимана ситуацията ,а ето и оригинала ,които е взет от руската телевизия и използван за фалшификат. момента в 23 секунда на клипа от руската телевизия съвпада с оригиналното клипче на 9 тата минута и 21 секунда.
    приятно гледане и байко пак те питам използвала ли е руската телевизия лъжливо инфо?
    https://www.youtube.com/watch?v=QiNwE3RooFc
  • 35 Трол

    0 0 Отговор
    Десиславе...Мноооого ниско ти е нивото за да коментирам клипчета сглобени от новинарите. Гледай ама и слушай! Те чичковците обясняват кои снаряди какви са. За глупостите с магазина....к'во стана толкова? Дойдоха пияндетата от фронта, сбиха се с местните утайки, дойде армията, малко съвети и толкова. Вземи се съсредоточи по темата на статията и недей троли повече от мен!!!:)
    Ето, 2.50 мин- чичкото показва колко са кофти руските калашници спрямо натовските жилетки.
    https://www.youtube.com/watch?v=0wXK6_8Gm5E

    Коментиран от #36

  • 36 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    точно щото ми е ниско нивото трябва лесно да ми опонираш.покажи ми къде по кои конвенции са забранени фугасно осколъчните снаряди?после си пусни клипчето отново и чуи кво ще прави сепаратиста с пленениетe снаряди и накрая ,васко отговори ми на въпроса лъже ли руската телевизия с клип сниман в донецк от преди три месеца ?иначе още една лъжа пияните дето ядоха пердах в края бяха с униформи и въоръжени та не знам как така в руския свят пияниците се разкарват с калашници.и не ми пращаи клипчета извън темата ,мученето ,когато няма кво да кажеш и спама ти са излишни!

    Коментиран от #37

  • 37 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Десислава Димитрова":

    Еми така се разкарват-не всички там са Десиславовци-пусни си пак звездния клип с автомата за да откриеш разликите. Няколко твои "фен"-а викат, че не си точно жена, но аз бих допълнил , че не си и точно мъж. Може и да изкарваш някой лев с про-западна пропаганда, но като отидеш Горе, може да ти кажат да хващаш асансьора надолу!!!
    Ми да, каза човека-ще им ги върнем снарядите. К'во да правят-да чакат ти да се скараш на Обама , че той да спре войната ли?
    Тоест ако пусна фугасно- осколочен снаряд над къщата на майка ти ще е законно??? Или ?