26 Февруари, 2015 16:53 6 326 9

ЕК ни погна за шофьорските книжки и жп транспорта

  • ек-
  • наказателна процедура-
  • шофьорски книжки-
  • жп транспорт

Европейската комисия придвижва на следващ етап – последно предупреждение, три наказателни процедури срещу България. Две от тях са свързани с транспорта, третата – със здравеопазването.

България не е въвела в националното си законодателство европейските правила за новите правила за издаване на свидетелства за управление на превозни средства. С тях бяха въведени нови категории шофьорски книжки, беше уеднаквен срокът им на валидност, беше създадена и мрежа за обмен на данни между отделните страни-членки – България и още 17 от тях обаче все още не изпълняват въпросните изисквания, отбелязват от пресслужбата на Европейската комисия.

Проблем за България и е безопасността на железопътния транспорт. Тя предвижда общ подход при изискванията за безопасност, управлението на инфраструктурата и на движението, отговорностите на железопътните предприятия и начина, по който те си взаимодействат. Проблемът у нас е с правното определение на тези предприятия, сертификатите за безопасност и независимостта на разследващия орган, обясняват от Комисията. Наказателната процедура срещу България по този повод е от юни 2013-а. Ако днешното предупреждение не даде резултат до 2 месеца, случаят може да бъде внесен в Европейския съд.

Невъведени в националното ни законодателство европейски норми са повод и за третото отправено днес последно предупреждение – с него Комисията настоява България да я уведоми какво е предприела във връзка с директивата за вредителите, става дума за конкретен вредител по царевичните култури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ррр

    2 0 Отговор
    докога ще плащаме допълнително за смяна на документи за да угодим на евросъюза ...... с доходи като в африка сме стига са на доили ....

    излзане от тос ес ... пфуууууу

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Пич

    1 0 Отговор
    А защо трябва да плащаме и да си губим времето по опашки?

    В Гърция си въведоха тези стандарти и правила още преди години и то без карат някой нещо да си сменя или да плаща.Правилата са си правила, но да не ги "побългаряваме" с милиционерщини от соца ...
  • 3 КУРДОКОЛЕНЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ррр":

    Ми докато стоим и си траем като марсоли!
  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор
    Докато се правим на малоумни просяци ЕК ще ни помага с наказателни процедури. Ако не ни искат и търсят само за какво да се зачоплят много им здраве.

    Който сам не се уважава и е тръгнал като просяк да угажда на колонизаторите нищо добро не го чака.

    Този ЕС поне веднъж да покаже че насреща си има партньор а не да се държи с Българите като с роби.
  • 5 ЕС

    0 1 Отговор
    Ако не е натиска и контрола от тях ще пропаднем в пълна мизерия и анархия. Долната политическа класа и пропадналото гражданско общество не са способни на нищо градивно. На който не му харесва в ЕС да се маха, пфууу от атакисти и комунисти..........
  • 6 Бай хой

    0 1 Отговор
    Долната политическа класа и пропадналото гражданско общество са резултата от резултата от натиска, контрола и деструктивната дейност на терористите от нато в България. Вместо да гониш Българите от Родината по реалистично е да прогоним колонизаторите ограбващи природните ресурси на страната и обричащи народа на глад и Мизерия. ЕС превърнаха България в най бедната и изостанала държава в европа това е безспорен факт.
  • 7

    1 0 Отговор
    Настоящата долна политическа класа е трансформиралата се БКП и недокоснатите структури на ДС (Гоце, Павел, Ангелов-Сергей-Сава и безкрайната компания), които мутираха в настоящото статукво, а гражданското общество всъщност не е пропаднало, защото при 45 годишната диктатура просто не го е имало и сега продължава да бленува за мама-държава, която да го люля и храни. Няма как ЕС да е виновен, защото анархия и мизерия при тях няма. Евтината ти пропаганда може да подлъже само идиот!

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    0 0 Отговор
    питайте оная на сергейчо йена му за сегашните книжки, и парите тя да ги даде за новите, БАЛАМУРНИЦИ
  • 9 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "EС":

    Каква евтина пропаганда те гони ве. Това са ФАКТИ. България е на последно място, на дъното и това стана след уж приемането ни в ЕС.
    Какви 45 годишни диктатури и извънземни те чукат. Виж при така наречената 45годишна диктатура на кое място е била България по каквито си искаш показатели и сега след колонизирането. Дори и дете би направило разлика и правилните изводи.Като казвам правилни не значи че са удобни за всички.
    За агентите си прав но пропускаш боко-тиквата.