Last news in Fakti

28 Февруари, 2015 03:28, обновена 1 Март, 2015 09:23 22 602 104

Убиха Борис Немцов в центъра на Москва (Обновена)

  • борис немцов-
  • убийство-
  • москва

Руският опозиционен лидер Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва, съобщи Ройтерс.

Убийството е извършено в 23,40 часа на Москворецки мост в центъра на руската столица. Политикът е бил с жена, която е разпитана от полицията.

Немцов е бил убит с няколко изстрела в гърба. На мястото на разстрела са намерени шест гилзи. Поне четири куршума са попаднали в тялото на руския опозиционер, уточнява АП.

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов.

Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия.

Очакваме, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност.

Това заяви външният министър на България Даниел Митов.

От московската полиция заявиха, че има свидетели на разстрела, но техните имена не се съобщават. Следователи работят по всички версии на престъплението. Булевардни издания разкриват, че украинската манекенка Анна Дурицкая е била с Немцов минути преди изстрелите.

Немцов беше сред основните организатори на опозиционния марш „Пролет”, който трябваше да се проведе в неделя. Вместо него ще има траурно шествие, обявиха от опозицията.

Президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран незабавно за убийството на Борис Немцов в центъра на Москва, предаде РИА Новости.

Държавният глава е наредил на ръководителите на Следствената комисия, МВР и Федералната служба за сигурност да създадат следствена група за разследване на убийството на политика и да поемат контрола над хода на следствието, съобщи говорителят на Кремъл Дмиртий Песков. „Путин е отбелязал, че жестокото убийство има всички признаци на поръчково и носи изключително провокативен характер“, каза говорителят президента Дмитрий Песков. Президентът е изразил съболезнования на семейството на убития.

Причина за смъртта на Борис Немцов е голям вътрешен кръвоизлив. От шестте куршума, изстреляни по политика, четири са го уцелили.

Те са попаднали в главата, сърцето, черния дроб и стомаха. Всички те са изстреляни в гръб.
В резултат на попадение на куршум в тялото, пострадалият е получил счупване на ребро, а куршумът е попаднал в жизнено-важни органи и смъртта е настъпила в течение на две минути.

Първият куршум е попаднал в шията и е продължил към главата, вторият е счупил два ребра, третият е попаднал в сърцето, четвъртият е засегнал черния дроб и стомаха.

САЩ осъждат жестокото убийство на Борис Немцов. Ние призоваваме руското правителство да проведе неотложно, безпристрастно и прозрачно разследване и да направи така, че виновните да бъдат привлечени към отговорност. Немцов се бореше за гражданските права на всички руснаци, се казва в съобщение на американския президент Барак Обама.

Немцов беше сочен от анализатори за наследник на Борис Елцин. След номинацията на Владимир Путин за наследник, той се превърна в критик на политиката на Кремъл.

Шок. Убиха Борис. Трудно е да се повярва. Не се съмнявам, убийците ще бъдат наказани. Рано или късно. Светла му памет, написа в профила си в Туитър президентът на Украйна Петро Порошенко.

По късно той добави във Фейсбук: "Немцов беше мост между Украйна и Русия. Изстрелите на убиеца го

Проверяват се най-малко пет версии за убийството. Сред тях са: провокация с цел дестабилизиране на политическата обстановка в Русия, търговска дейност, конфликт на лична основа. Четвъртата версия е свързана със събитията в Украйна, тъй като "сред двете враждуващи страни има много радикални персонажи, които не се подчиняват на никакви власти". Проверява се и връзка с ислямския екстремизъм, тъй като следователите имат сведения, че Немцов е получавал заплахи заради позицията си по атаката срещу редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо".

разрушиха. Мисля, че не е случайно."

Френският президент Франсоа Оланд осъди убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов.

Германският канцлер Ангела Меркел призова президента Путин да разкрие виновните и да ги изправи пред правосъдието.

Бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов изрази увереност, че целта на убийството на Борис Немцов е да бъде дестабилизирана ситуацията в Русия. Убийството на Борис Немцов е опит да се тласне ситуацията към усложнение, може би дори към дестабилизация на положението в страната, да се укрепи опозицията, смята Горбачов.

Кой е Борис Немцов

Роден е на 9 октомври 1959 г. в град Сочи, в семейството на Ефим Давидович Немцов и Дина Яковлевна Ейдман - лекар, педиатър, от еврейски произход.

Учи в град Горки, където завършва средно и висше образование. През 1981 година завършва Радиофизическия факултет на Горкиевски държавен университет, по-късно работи в научноизследователски институт. Занимава се с проблеми на физиката на плазмата, акустиката и хидродинамиката. Преподава частни уроци по английски език.

В началото на 1990 година е избран за депутат във Върховния съвет (парламента) на РСФСР. От 1991 година е представител на президента на РФ в Нижни Новгород, после е първият губернатор на Нижегородска област (1991-1997). През 1993 година е избран за член на Съвета на Федерацията (горната палата на парламента) на Русия.

Той е министър на горивата и енергетиката (24 април - 20 ноември 1997), първи заместник-председател (17 март 1997 - 28 април 1998) и заместник-председател (28 април - 28 август 1998) на правителството на Русия.

От декември 1999 година заедно със Сергей Кириенко и Ирина Хакамада е начело на списъка на блок „Съюз на десните сили“. Избран е за член на Държавната Дума (горната палата) на Федералното събрание (парламента) на Руската федерация от 117-многомандатен Автозаводски избирателен район и неин заместник-председател. Той е сред съпредседателите на партията „Съюз на десните сили“ (председател от 14 декември 2001) и Младежкото движение „Млада Русия“.

На изборите през 2003 година оглавява списъка на партията за Държавната Дума, но партията не успява да преодолее 5%-та граница и не влиза в парламента. След провала подава оставка.

В периода 2004 - 2005 година е председател на Съвета на директорите на групата „Ойл“, но след започване на проверки на търговската организация от финансовите власти Немцов напуска групата.

През 2004 година е избран за член на борда на "Комитет 2008 - Свободни избори". От 2005 до 2006 година е съветник на президента на Украйна Виктор Юшченко.

В края на 2007 година обявява, че ще се кандидатира за президент на РФ. През 2008 година се отказва от членството си в Съюза на десните сили. По време на предизборната кампания се отказва от кандидатурата си и се оттегля от надпреварата.

Избран е за съпредседател на Партията на народната свобода «За Русия без произвол и корупция» през 2010 г. Тя се разпуска при създаването на обединената Републиканска партия на Русия - Партия на народната свобода от 16 юни 2012 г., откогато е Немцов и неин съпредседател.

Борис Немцов е автор на научни статии и няколко книги. Доктор по физика и математика.

Женен е за Раиса Ахметовна (етническа татарка), имат дъщеря Жанна. Той има още 2 деца от любовницата си журналистката Екатерина Одинцова - син Антон (1995) и дъщеря Дина (2002). Освен това Немцов има дъщеря София (2004) от секретарката си Ирина Корольова, която преди това работи в Администрацията на президента на РФ. Немцов твърди, че не живее със съпругата си Раиса, но няма намерение да се развежда. Имал добри отношения с официалната и бившите си граждански жени (съжителки) и се грижил добре за 4-те си деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тост

    0 3 Отговор
    който е против Путин в дупката
  • 2 пети

    4 1 Отговор
    Добавете че 56 годишният Немцов е бил с 23 годишната си любовница Анна Дурицкая, укрински модел, чийто брат е от активистите на Майдана в Киев....тя е и единствения свидетел на случилото се....сложна и мътна работа носеща всички белези на политическа провокация насочена с/у режима на Путин.... сега предстои митологизиране на сакралната жертва ...и опит за цветна революция в Москва ... а кой има интерес от всичко това.... познай от 1-ви път.
  • 3 Монго

    2 1 Отговор
    И този ли е евреин...
  • 4 Tony

    2 1 Отговор
    Може ли да сте такива, бре, байганювци! Убит е човек, подло, в гърба, известен в цяла Русия като противник на режима. А тук коментирате сякаш е станала най-обикновена махленска свада и на единия пияница леко е насинено ухото. Поне млъкнете, или простичко напите Бог да го прости! И това ми било християни!

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Tony":

    по кое съдиш 4е сме християни?по това 4е живеем тук, по това 4е пишем на кирилица?или? обясни ми?
    аз не съм християнин

    Коментиран от #9

  • 6 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Tony":

    "Може ли да сте такива, бре, байганювци!"-нито съм както си го написал ти "байганювци", опита ти да перефразираш Алеко Константинов, е леко казано несполучлив. "противник на режима", кое е режим и кое не..., смешно еда се осланям на твоите анализаторски способности. "или простичко напите Бог ", какво пие Бог? Сигурно ти ще ни кажеш, като по-компетентен, застанал на високата позиция на критикуващ нещо си."И това ми било християни!", може и пък да съм будист. Форумите дават право на свобода на словото, но защо си мислеш, че твоите блудкави словоизлияния, гарнирани с демократичен патос заслужават нашето внимание. От написаното си личи, пишеш и плачеш за човек, който не познаваш, купил си си билет за Москва, за да запалиш свещ и поднесеш цветя на гроба му. Това добре, но ако беше истина, другото е лицемерие...
  • 7 Змей Горянин

    2 0 Отговор
    При толкова бивши и настоящи жени не се учудвам, че накрая е свършил така, все някой ревнив ухажор рано или късно е щял да го свитне.
  • 8 БАЙ ГАН4О

    3 1 Отговор
    Евреин,татарка,л --ци незаконни деца,саветник в Украина ОПОЗИЦИЯ . Ами САЩ ГО ФИНАНСИРА ,но сега е по изгодно да го застрелят,защото не искат мир в Украина.Ако беше заменил пиандурника Елцин,Русиа щеше да се сгромоляса,но явно си е изпял песента.Който копае гроб сам пада в него.Лошото е 4е има глупаци ,които пропагандната машина на САЩ успява да завлуди.
  • 9 Зороастриец

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    Добре де ти къде се слагаш ? Теб те няма сред първите 3 коментара така, че Тони не се обръща към теб ! Между другото, прости ми за любопитството но, ти арменец ли си ?
  • 10 георги колев

    3 1 Отговор
    Майстор стрелец на женски сърца...но всеки си намира майстора.
  • 11 999

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Tony":

    Аз не се бъркам на господ в работата, но той надали ще му прости за предателството към Русия и развратният му живот. САЩ не са успели да внедрят еврейчето което е щяло да играе по тяхната свирка от типът Горбачов и в момента най полезен ще им е мъртъв.Ако беше минал женати или дъщеря ти сигурно нямаше да си толкова състрадателен християнин.Подлият начин на живот води и до подла смърт, „каквото повикало такова се обадило“ и за твое сведение изроди са онези които за да си правят кефа на долната глава стават лакей и предатели за което после се избиват хиляди хора, с една дума еврейска му работа.
  • 12 Т34

    0 0 Отговор
    Елементарно Путин!

    Коментиран от #17

  • 13 ффхфхг

    2 1 Отговор
    ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):)

    Такива опозиционери и непеота финансирани от Американците да правят преврати ..трябва да бъдат точно така ликвидирани със разтрел на пътя като кучета за назидание.

    Къде го тоя килър, да дойде в бг тука ще натрупа състояние от оборот. хахах

    От тази новина доста руснаци ще са доволни - поне 85 % колкото подкрепят Путин ще са спокойни че няма да има майдан и в Москва
  • 14 ффхфхг

    4 1 Отговор
    Добавете че 56 годишният Немцов е бил с 23 годишната си любовница Анна Дурицкая, укрински модел, чийто брат е от активистите на Майдана в Киев....тя е и единствения свидетел на случилото се....сложна и мътна работа носеща всички белези на политическа провокация насочена с/у режима на Путин.... сега предстои митологизиране на сакралната жертва ...и опит за цветна революция в Москва ... а кой има интерес от всичко това.... познай от 1-ви път.
  • 15 ерррт

    1 1 Отговор
    Такива опозиционери и непеота финансирани от Американците да правят преврати ..трябва да бъдат точно така ликвидирани със разтрел на пътя като кучета за назидание.
  • 16 фффф

    3 1 Отговор
    ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):)
  • 17 999

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Т34":

    Елементарно е да си прост, аз бих казал елементарно ЦРУ, защото си спомням покушението на Папата инсценирано от ЦРУ за да бъде обвинена и опозорена България. Всеки здраво мислещ човек знае, че това убийство не носи никакви дивиденти на Путин а напротив.Това е работа на онези които си разстрелват собствените президенти и нещата по случаят е засекретен вече 50 години.
  • 18 ярослав станчев

    3 1 Отговор
    къде е Деса поетеса?Да ни покаже неопровержими доказателства във вид на американски сателитни снимки,на който Путин с личния си ТТ,в късна доба разстрелва опозиционния лидер.

    Коментиран от #26

  • 19 kkk

    0 1 Отговор
    Ха ха Путин бил уведомен незабавно.Излишен труд.Нещо дето си го организирал ,няма нужда да ти го казват.Абе и тва си е начин да се разправиш с опонентите.Важното е да се стои на власт.Малко фашизъм не пречи.

    Коментиран от #20

  • 20 ггггг

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "kkk":

    ами ше стои на власт точно да не дойде украинския фашизум и в Русия..

    и да не могат американоислямските кучета да се докопат до ресурсите на русия ..

    все пак има 85% удобрение Путин..и две поредни гдини е обявяван за политик на годината и най влияелния на планетата и то от американски и английски списания

    Коментиран от #50

  • 21 дрфтт

    2 1 Отговор
    ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):)
  • 22 ръъуу

    2 1 Отговор
    в това спор няма Есента миналата година на месните избори пробваха да правят Майдан в Петербург ..ама такъв бой ядаха от руската полиция че напраоо ги потрошиха хахахахаха
  • 23 RS4

    2 1 Отговор
    Поредният опит на ЦРУ да разклати Русия....ама и този път няма да стане...малки са ви пишките,другари американци :)
  • 24 коко

    3 1 Отговор
    Путин е наистина добър политик ..това което стана в бг разграбването ...той успя да го предотврати и има топки да покаже среден пръст на Янките .. има си армия петрол газ ядрени ракети .. и 85 % от обществото го подкрепя защото знаят вече какво е да те мачка американския ботуш както по времето на горбачов и елцин ...

    Тъй че акцията на янките и в Украйна и в Русия просто е обречена

    просто който не се е замислял какво зло са американците ..сега го осъзнава .. и със тва дето расипаха Сирия, Либия, Ирак, Сърбия, Югославия, Украйна ....всеки се отврати от тях нагледнао
  • 25 коко

    3 1 Отговор
    Така е Руснаците видяха какво е да те тъпче американски ботуш по времето на Елцин и Горбачов..около 10-15 г..
    Янките им разграбиха всички заводи , добива на петрол , накараха ги да си нарежат повечето ракети..абе същото като тука ..
    Просто имаха късмет с Путин че ги измъкна от това ... и абсурд да поискат пак американска власт хахахахах тва ако някой го мисли може да е само някой ушат негър с презиме Хусеин.
  • 26 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "ярослав станчев":

    станчев ето ме.днес е ден на ликуване на всички роби по душа.убит бе поредния борец против тяхното робство и те се радват.тези в бг то особено много.чета коментарите ви и не мога да повярвам как се радвате на това убииство.кой го е извършил ,а станчев?американците сигурно,те убиха политковска заедно с още 300 руски журналисти разследващи властта ,те убиха десетките руски дисиденти и опозиционни политици,които не бяха съгласни с линията на кремъл.само станчев да те питам,що руските дисиденти бягат в сащ от където всъщност ги трепат?
    извън отговора ти искам да почета немцов,човек с голяма смелост опълчил се на неспараведливостта,истински и достоен руснак,смел и свободен.тук искам да изкажа упасенията си за още един велик дисидент ,гари каспаров се казва неговия живот също е в опасност!

    Коментиран от #33

  • 27 6666

    1 2 Отговор
    Бог да прости Борис Немцов.Засега в Русия е така,опозиционерите ги разтрелват.

    Коментиран от #32

  • 28 Хрисофор Карамфилов

    2 1 Отговор
    Всеки които не е „чехълче„ или „зелена еуглена„ тоест да мисли като едноклетъчен организъм,наѝ-низшата форма на живот,може да проумее каква е сметката на Путин да елиминира точно сега „политически опонент„ с по-малко от 4% политически реитинг.Малко хора знаят че Немцов се обяви за присъединяването на Крим към Руската Федерация,и го обяви за правилно,Във всяко престъпление винаги се търси мотивите,кои има сметка,кои има сметка да дестабилизира Русия.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,немцов може и да не е убит от фсб то или някоя друга руска служба.възможно е да го е сторил някои съвестен руски гражданин,заинтерасован от това ,предателя немцов да млъкне,но атмосверата на нетолерантност в русия си има явен приченител.пoмията която руските сми изливат всеки ден върху руския народ си има мениджер и той е известен.в русия да си различен от сервилия към моментната власт е опасно,а тези дето не се страхуват умират.тва е причината да бе убит един от малкото норални политици ,който искаше русия да бъде норамална.сега естествено ще му се извадят и кирливите ризи,за да се оправдае стореното,бил женкар,бил незнам къв си,подкрепял анескията на крим,бил корумпиран...фактите обаче са си факти той не е първия и няма да е последния убит такъв в русия,която със стандарите си се отдалечава от останалия свят .

    Коментиран от #31, #35, #41, #68

  • 31 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Имаше един български филм "Специалист по всичко", той е смешен, а ти си елементарен.
  • 32 Ссс

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "6666":

    Руснаците видяха какво е да те тъпче американски ботуш по времето на Елцин и Горбачов..около 10-15 г..
    Янките им разграбиха всички заводи , добива на петрол , накараха ги да си нарежат повечето ракети..абе същото като тука ..
    Просто имаха късмет с Путин че ги измъкна от това ... и абсурд да поискат пак американска власт хахахахах тва ако някой го мисли може да е само някой ушат негър с презиме Хусеин.
  • 33 фффф

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Руснаците видяха какво е да те тъпче американски ботуш по времето на Елцин и Горбачов..около 10-15 г..
    Янките им разграбиха всички заводи , добива на петрол , накараха ги да си нарежат повечето ракети..абе същото като тука ..
    Просто имаха късмет с Путин че ги измъкна от това ... и абсурд да поискат пак американска власт хахахахах тва ако някой го мисли може да е само някой ушат негър с презиме Хусеин.

    Коментиран от #39

  • 34 сеер

    3 1 Отговор
    Тъй че акцията на янките и в Украйна и в Русия просто е обречена

    просто който не се е замислял какво зло са американците ..сега го осъзнава .. и със тва дето расипаха Сирия, Либия, Ирак, Сърбия, Югославия, Украйна ....всеки се отврати от тях нагледнао
  • 35 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Деске Само в една свободна страна човек от върховете на властта може да се разхожда свободно посред нощ без охрана.

    Това че той е със съмнителни лични връзки и най вероятно по тази причина му се е случило нещо си личи от придружителката му.

    Дали в киев би могъл да се разхожда лидер на опозицията посред нощ.

    А който посред нощ се разхожда с 23 годишна манекенка едва ли му остава много време за опозиционна дейност.Освен ако днес нощният живот с украински моделки не е революция.

    Деси както е тръгнало скоро стоян ще се запише доброволец при нацгадовете в киев и на прощаване му пусни това парче - https://www.youtube.com/watch?v=M2tgsV_8hsc&feature=player_detailpage

    Коментиран от #36, #40

  • 36 рр

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    точно така
  • 37 ерр

    2 1 Отговор
    ..........................................................................................
    ДЪРЖАВА САЩ РУСИЯ

    ВОЕННИ БАЗИ 904 бр 1 бр.
    военен бюджет 768 млрд$ 38 млрд$

    Америка има 904 военни бази в 180 държави
    Русия има 1 в Сирия -- и янките и нея искат да махнат затова опостошиха Сирия ..ама за сега не им минава номера

    Майдан в Русия няма да мине

    агресора ислямскоамерикански халифат САЩ няма да успее да сложи ръка на света русия каза не и не
  • 38 Атанаска Васкова

    2 0 Отговор
    >ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):) < Не беше ли руската армия и разузнаване най,пре - най добрите и обучени? Как тъй допуснаха такъв гаф, недотренираните и жалки служители на ЦРУ да действат на тяхна територия? Ми то тези "спецназ" и Путин май няма да овардят..горкият човечец :(
  • 39 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "фффф":

    ха,ха,ха...еи така разсъждават талибаните неспособни да живеят в нормалния свят .американците как само на нас разграбиха,що не разграбиха румънците?путин така им оправи нешата на руснаците че няма на къде :)!най-богатите на ресурс живеят в най-голямата мизерия.лошия запад пък гадно купуваше руски суровини на високи цени и инвестираше в русия.сега няма да го прави и русия ще цъфти.надявам се да отпрашите за там,а дано ама надали!
  • 40 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    байко здрав и жив и все така с този акъл!!!
  • 41 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Стояне,може и да не ти се вярва,но България е държавата с наѝ-много убити министър-председатели,като започнеш от Стамболов и Стамболиѝски и стигнеш до Луканов, и неуспешният опит да взривят лидерът на наѝ-голямата етническа партия,освен това бяха убити политици на ниво общински служители и др. да не ги изброявам,че списъкът е дълъг,това нас къде ни нарежда.

    Коментиран от #69

  • 42 Stoyan

    1 2 Отговор
    Какво очаквате от Путин, това е обичайно за всеки фашист.
    Опозиция ?, Сталин, Хитлер ... имаха ли опозиция ?

    Коментиран от #43

  • 43 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Stoyan":

    Тяна не е Путин. Убиеца се е движил с бяла кола. А всички знаем че Путин се вози в черни коли.
  • 44 Stoyan

    2 2 Отговор
    И малък коментар на постовете по-долу за янките.

    Те янките и Хитлер много измъчиха и ние пак го съжалявахме.

    Не знам защо жалите империята на злото.
    Тая държава (русия) никога нищо добро не е направила.
    Само окупации, убийства и смърт за милиони руснаци, украинци, поляци и всички които докопа.

    Възхода на Хитлер минава през силната любов на Сталин към него и мекото отношение на демокрациите.

    Сега, за съжаление, всичко се повтаря, новият Хитер се възползва от мекото отношение на демократичният свят към имперските му амбиции.

    Каквото и да ни струва, Русия трябва да бъде напълно изолирана, докато не стане нормална държава. Каквато тя никога, през цялата си вековна история не е била.

    Е да и ние имаме навика да си убиваме политиците, нали сме братя с руснаците.

    А Луканов и др. подобни "паднаха" по скоро в качеството си н а мафиоти а не на политици ...

    Коментиран от #46

  • 45 Stoyan

    1 1 Отговор
    Съгласен съм, щом колата е била бяла, сигурно е била жена му - Медведев.
  • 46 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Stoyan":

    Бре стояне бре. ти от каква националност си бре щом за теб България е олицетворение на злото.

    Така излиза от простотиите които си написал по-долу.

    Съвременната Българска държава е създадена от Русия след Кримската и Руско - турската война от 1878година.

    Какви са тия тъпи глупости които плещиш.

    Та нали Русия освободи цяла Европа от хитлеристите.

    Започвам да се съмнявам че си или фашист или османист-анадоллист.
  • 47 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    ПУТИН
  • 48 ани

    1 2 Отговор
    Отивай да му сърбаш попарата г-н гост на товарищ Путин !!! "Сигурно" имаш спестявания в рубли !!!!
  • 49 1234

    1 0 Отговор
    Няма да е лошо ,именно ти малко да се ограмотиш от към история!!! Не се изказвай неподготвен ,защото си вредиш!!! Прав е човека за ,което е писал.Големи Русофили са извъдихте бе
  • 50 ани

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "ггггг":

    Опазил ни бог от тази "Путинска благословия"!! А ти драги вземи си едно букварче за І-ви клас та дано да научиш малко български език !! Мога малко да те светна , БВП на САЩ е повече от 10 пъти по- голям от този на Русия при доста по - голямо население от това на Русия !!!!!

    Коментиран от #51

  • 51 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "ани ":

    И кво та е.. теб това. България е на дъното и то благодарение на агресията на сащ и нато. Те са инициаторите на така наречените реформи у нас при които всичко реформирано се оказва продадено, унищожено , съсипано и фалирало.

    Сащ били това Русия била онова. За 25години България върви само надолу и надолу и то благодарение на национални предатели като протестна мрежа платени от агресорите сащ.
  • 52 дддд

    1 1 Отговор
    ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):)
  • 53 фгггх

    2 1 Отговор
    Руснаците видяха какво е да те тъпче американски ботуш по времето на Елцин и Горбачов..около 10-15 г..
    Янките им разграбиха всички заводи , добива на петрол , накараха ги да си нарежат повечето ракети..абе същото като тука ..
    Просто имаха късмет с Путин че ги измъкна от това ... и абсурд да поискат пак американска власт хахахахах тва ако някой го мисли може да е само някой ушат негър с презиме Хусеин.

    колкото ние ще жалим ако някои рязтреля костов, кунева или доган или пожарникаря...толкос и уснаците плачат за очистение американския агент
  • 54 фгггх

    2 1 Отговор
    стояне американо ислясмко как може да си толкос заблуден

    като ти причинят това което направиха на Сърбия и Югославия америкаснките башибузуци ще се сетиш ама късно
  • 55 tost

    1 3 Отговор
    Някой беше казал:„Има човек ,има проблем,няма човек няма проблем“
  • 56 некойси

    1 2 Отговор
    На лице са сталински похвати, само че при Сталин е било в индустиални мащаби.
  • 57 tost

    1 1 Отговор
    Неможете да разберете,че ние(имигрантите)сме „Троянски коне“ и превземаме врага отвътре,затова сме по полезни на запад а Сибир си го пазим за такива ,като Десито,Анито и Оня с коня(да ги закара там).Например колата ми 265 коня,гори добре,бензина руски,а печалбата в джоба на Путин,отоплението ми работи с руска газ,компа ми е комунистически(Китай)

    Коментиран от #58

  • 58 Турбото

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "tost":

    Всичко ти е наред на теб и колата и газта и компа, остана само да се събудиш и да си намериш един по свестен доктор (психо) та да ти промие още малко мозъчето.

    Коментиран от #64

  • 59 kutrako

    1 0 Отговор
    Опа здравейте на всички :) Виждам няколко стари муцуни :))))) Докато четях статията или новината така да се каже ми стана много интересно тоя пичага колко жени и деца има бе :) Има ли вероятност някоя от неговите възлюбени да го е поръчала.Примерно за някакво наследство.

    Коментиран от #61

  • 60 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    Putin nesi igrae
  • 61 Атанаска Васкова

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "kutrako":

    >Опа здравейте на всички :) Виждам няколко стари муцуни :))))) Докато четях статията или новината така да се каже ми стана много интересно тоя пичага колко жени и деца има бе :) Има ли вероятност някоя от неговите възлюбени да го е поръчала.Примерно за някакво наследство. < ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ЦРУ Е ИСКАЛО ДА УБИЕ ВЪЛКА ОТ "НУ ПОГОДИ" ОБАЧЕ ПО ГРЕШКА Е ПРЕМАХНАЛО ВЪПРОСНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕН ЛИДЕР, ДА СЕ ПАЗЯТ: КРОКОДИЛА ГЕНА,МУРЗИЛКА И ЧЕБУРАШКА СЪЩО ПЕТКА,ЧАПАЙ И АНКА КАРТЕЧАРКАТА ТЕ СА РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА ЦРУ!

    Коментиран от #82

  • 62 FCK

    0 1 Отговор
    Путин умора няма – външна агресия, вътрешни чистки /......Литвиненко, Политковская, Немцов,....?/ Взе се толкова на сериозно и не вижда, че е на края!

  • 63 пфсб

    0 1 Отговор
    най после един руснак по-малко
  • 64 tost

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Турбото":

    Аз съм се събудил преди 12 години,а до това колко мозъка си промил,си е твой проблем.
  • 65 Ивайло Николов

    0 1 Отговор
    "Демокрация" по руски.
  • 66 554236

    1 0 Отговор
    Ако лятото падне градушка, да знаете, че Путин е виновен. Като ви изгори крушка,счупите нокът или Ви свърши тоалетната хартия- Путин е виновен!
  • 67 тошибиян

    0 0 Отговор
    Не съм арменец но съм по зле от еврейн
  • 68 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Стояне, това убиѝство е добре организирано и планирано,колко от обикновените„привърженици„ на Путин могат да знаят,че по това време Немцов се разхожда с украинската си приятелка,някои го видял и стрелял,аз съм ловец от много години и не мога да съм сигурен,че разпознавам човек през ношта.Малко хора са знаели къде е Немцов,да не кажа само тоѝ,лека му пръст и тя.Ако Путин е искал това убиѝство има много начини време място,катастрофа,инфаркт,свръх доза,починал по време на секс,имн. др. такива „естествени начини да умреш„.Това убиѝство избрано по-време и място е целяло максимално да взриви общественото мнение в Русия и по света ,и този почерк на мен ми е познат,от далечната ни и по-нова история,жалко за човека пожертван в гнусната нова студена воѝна ,да почива в мир.

    Коментиран от #70

  • 69 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов така е,но това дали е положително?
  • 70 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,рано е да се прогнозира кои точно го е убил.аз също смятам че едва ли е по лично нареждане на путин,освен ако немцов не е имал някаква директна заплаха за властта ,но атмосферата в русия на нетолерантност е следствие на сегашното управление и постоянната медиина дезинформация,подобно на времето преди 25 години.най-лесно може да се ориентираш по това кой е виновен като прочетеш мненията на хората подобни на немцов,те са независими и с различни идеи ,но с едно мнение.освен това немцов не е първия нито ще е последния от тях загинал по този начин в русия и тези дето се борят срещу путин съзнават опасността!
  • 71 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Стояне,едва ли Немцов още повече в този момент е можел да представлява няижкаква заплаха за Путин.Немцов е известен само с това,че когато му дадат микрофон говори открито против политиката на Кремъл,а когато доѝдат избори изчезва и казва,че няма да се явява,и пак така,естествено неговите политически съмишленици ще се опитат максимално да яхнат ситуацията,да „стъпят на трупът на Немцов„ и обвиняваѝки Кремъл да извлекът максимумът,дали ще успеят народът на Рус ще покаже.Наѝ-вълнуващата игра на шах се получава тогава когато жертваш своя важна фигура печелиш стратегическо предимство,и накрая победата.А колкото до дезинформацията,един велик българин е казал ,ла.ната от двете страни на тенекиената ограда миришат еднакво,разликата е че едните са парфюмирани другите не,а защо този велик българин не се изучава 25г. след падането на комунизма,си отговори сам.

    Коментиран от #72

  • 72 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов ,възможна е твоята версия,но нека изчакаме да видим.ако са го застреляли опоненти на путин те ще бъдат хванати и истината ще излезе на бял свят ако ли не ще си остане неразкрито убииство ,а може и някое следователче да даде фира :)!
    и моля те без полуистини и лъжливи намеци.няма как да сравняваш програма время с европеиските медии както и информацията дето имахме ние зад желязната завеса и онези от другата страна,както се казваше в един забранен виц ,медиите и тук и на запад си приличаха в това че можеха да плюят реигън!
  • 73 Юри

    0 0 Отговор
    Така се наказват национални предатели.
  • 74 ввррвр

    2 1 Отговор
    Путин е наистина добър политик ..това което стана в бг разграбването ...той успя да го предотврати и има топки да покаже среден пръст на Янките .. има си армия петрол газ ядрени ракети .. и 85 % от обществото го подкрепя защото знаят вече какво е да те мачка американския ботуш както по времето на горбачов и елцин ...

    Тъй че акцията на янките и в Украйна и в Русия просто е обречена

    просто който не се е замислял какво зло са американците ..сега го осъзнава .. и със тва дето расипаха Сирия, Либия, Ирак, Сърбия, Югославия, Украйна ....всеки се отврати от тях нагледнао
  • 75 ррв

    2 1 Отговор
    ааа..ЦРУ си свърши работата , сега вече има повод за майдан и в Москва хахаха.. Само дето Путин заеви че в Русия няма да проработят цветни рвеолюции и майдани , взети са висички мерки от службите за ,,гасодарственая безопаснот ,, :):):):)

    Такива опозиционери и непеота финансирани от Американците да правят преврати ..трябва да бъдат точно така ликвидирани със разтрел на пътя като кучета за назидание.

    Къде го тоя килър, да дойде в бг тука ще натрупа състояние от оборот. хахах

    От тази новина доста руснаци ще са доволни - поне 85 % колкото подкрепят Путин ще са спокойни че няма да има майдан и в Москва
  • 76 фгхйккл

    2 1 Отговор
    Истината е че немцов вече е бил в управлението още в началото на перестройката и участвал в грабителството ... и беше изритан от парламеннта от народа ..като нашия Костов.. Русия го мрази -партията му има 2-3 % извън парламента е..

    На никой не му пука че някой го е гръмнал.. все едно ние да ревем че някой грумнал Луканов или Костов..... медийни истерии пак американска пропаганда ..то няма з ако да се плюе по Русия е създадаха си повод пак хахахах

    Путин пък д апоръчва някав политически труп който дори не е в политиката и парламента хаха смешно

    ама ако не си запознат и четеш американската пропаганда ще останеш с впечатление че тоя немцов едва ли е не е на 2ро място по рейтинг след Путин ....Путин 85% Немцов 70 % ХАХАХА оф оф оф
  • 77 Gawrail

    2 1 Отговор
    Стояне ако не беше Русия сега най вероятно баща ти щеше да е с чалма.
    Или той е такъв ?ти какво лошо си видял от Русия?

    Коментиран от #86

  • 78 вся власт народов

    0 2 Отговор
    Това убийство ли е или самоубийство....май е второто човека по-погрешка се е застрелял със четири куршума а не със два...да това е недопустимо и трябва да се разследва случая немедлено!?!
  • 79 turgo

    0 1 Отговор
    има една приказка - тебе ти е лесно ,това обяснява повечето неща в българия,слушаш азис гледаш сергей станишев , което горе долу е едно и също, и на края на месеца 200 лева ток.ако бяхме нормална държава където мразят комунистите , като например унгария , полша , словения и много много други, филма щеше да е съвсем друг , няма сергей няма и азис , защото в нормална европейска държава , такива се игнорират и те от самосебеси умират и падат в канала.остава нормален живот и работа с достойно заплащане.в германия минималната работна заплата е 2000 евро, колко е в русия 45 евро , де е киро на кирия . победените победители спечелиха войната а 2000 евро срещу 45 евро в велика русия. ЦРУ убиха немцов , а на теб кой ти уби комунистически мозък. пак повтарям за един бсп е майка за друг е мащеха.

    Коментиран от #87

  • 80 митко

    1 1 Отговор
    ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ НА ФАШИЗМА
  • 81 йхгфдс

    0 1 Отговор
    извода е нморалните политици о.рали се още н началото на перестройката нкой нв го е еня за тях

    господ го наказа за прелюбодейството и предатеството му спрямо народа
  • 82 kutrako

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Атанаска Васкова":

    Виждам,че с Десислава сте единомислещи :)Няма лошо :)Преди известно време я/го попитах от каде има такава полезна информация която я няма оповестена никаде и познай какво :)Не можа да ми отговори .

    Коментиран от #85

  • 83 ртъу

    1 1 Отговор
    КОЙ УБИ НЕМЦОВ според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс
    https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/01/929491512/
  • 84 умния

    2 1 Отговор
    цру започна да трепе и свои
  • 85 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "kutrako":

    коя полезна информация не съм можал да ти дам?

    Коментиран от #92

  • 86 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Gawrail":

    опаа,русия 1878 и сегашна русия нямат нищо общо с отношението и политката си към нас ,а и нашия интерес.тва е все едно да съдиш руснаците за ролята им за падането ни под византииска власт!цар александър 2ри и путин са съваршенно различни политически и исторически фигури.няма никаква логика заради уважението към освободителя ни да оправдаваме днешния тиранин!
  • 87 Пра Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "turgo ":

    Всеки които е против Русия е или р...н или п...л там такива не ги обичат.

    Коментиран от #88, #89

  • 88 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Пра Българин":

    https://www.youtube.com/watch?v=jFN12wNxrcY
    специално за всички путиновисчета.за тези дето не знаят руски мога да превеждам! за прабългарина има раздел чеченски сватби в москва.пусни си и гледай р..ни както се изразяваш ти в москва . гледай как се държат с православните дето не ги харесвали!
  • 89 Турбото

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Пра Българин":

    Има и р...ни и п...ли които са за Русия и ся кво ще правим ? Ако имаш желания запознай се с депутата от правещата днес в Русия партия "Единная Россия" Борис Моисеев.

    http://www.idiismotri.ru/upload/event/2/10625/images/Boris_Moiseev.jpg
  • 90 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Абе даниеле, абе митов /наро4но с малки букви/,защо говориш от името на Българиа говори от свое име
  • 91 Ссс

    1 1 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град. Все едно в 12 000 град да излязат 40 човека на ротест хахахаха.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи под половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за опоскалите България ,,демократи,, Луканов, Желюю, Костов, Костов и Плевню
  • 92 kutrako

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Десислава Димитрова":

    За южен поток :) и след като ме питаш пак .Аз те питам какъв беше договора с Русия за него,защото даваше вид на запознатили запозната с договора :)Благодаря предварително за отговора.

    Коментиран от #94, #100

  • 93 аерт

    1 0 Отговор
    Американците много удариха на камък с Путин .. Агент от КГБ , офицер при това, работил е на терен в Германия доста без да бъде разкрит .. просто такъв лидер в света няма .. тоя така държи службите и армията на Русия ..че нито война го събаря нито санкции нито опити за майдани в Русия хахахахахах

    е сори Янки ама в русия няма да имате марионтно правителство хихихи

    Руснаците ви сърбаха попарата 10тина години по времето на пияниците Горбачов и Елцин но имаха късмета Путин д аим върне суверинитета и самочуствието ---85 % процента подкрепа как е а хахахах
  • 94 дфгхй

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "kutrako":

    аве американска подлого ...дори и ,,малоумник някой които не е чел договора,, мойе да прецени... как така на цяла европа е изгодно Унгария Австрия д ане изброявам всички , Гърция че Турция им е изгодно д алапат транзитни такси ...само на България и е противопоказно хахахах

    Коментиран от #95

  • 95 kutrako

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "дфгхй":

    Дфгхй човече :) След като не знаеш какъв е бил разговора защо питам те аз даваш мнение ?В разговора Десислава Димитрова казваше колко е бил лош договора за България .Аз тогава я питах от каде има такава информация при положение ,че още не е показан никъде този прословут договор.Също така казах,че всеки договор се предоговаря .Лошото в случая е ,че убиждаш хората и казваш какви са без да ги познаваш .
  • 96 НРБ

    0 1 Отговор
    Не знаех че хората които говорят истината ги наричате /трол/ !
    Странна чуждица използвате.
    Истината ви е трън в очите :)
  • 97 НРБ

    0 1 Отговор
    Бих искал да цитирам коментари и на други хора.
    По повод изказването на Бат Бойко .

    Премиерът Бойко Борисов отправи писмено поздравление към българите по случай 137-ата годишнина от Освобождението.
    Забележете!?? (писмено)

    „Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си.
    Бъдете горди от това, че сте българи
    и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си“, заявява министър-председателят в поздравлението си, цитирано от пресслужбата на кабинета.
    Нямам думи !!! И още ''бисери''
    Свободата ни обаче не идва даром. ???????

    Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни“, подчертава Борисов.
    Нищо не се споменава за останалите, които си дадоха живота за нашето спасение от тиранията.
  • 98 НРБ

    1 1 Отговор
    Ех, как старателно Бойко избягва споменаването на Русия и жертвите, които е дала за Нашата Свобода ! Направо трогателно евроатлантически...
    Гласувахте за първият приятел на Ердоган - доказан неоосманист. какво очаквате - благодарност към жертвите на Русия? Не, санкции. Подмяна на историята. Затваряне на паметника Шипка, уволняване на персонала му. С Турски Министър на Културата. Война с Русия - "България е фронтова линия" - това казаха от Американското правителство.
    Събудете се !
    Няма време !
  • 99 НРБ

    1 1 Отговор
    И още нещо за хорицата които обичат ''хамериканския'' калъп.
    Които толкова много милеят и искат да бъдат в калъпа.

    САЩ разрешава секса с животни в армията
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1143710

    Нашите деца се превръщат в ................ Вие сами виждате !!!
    Това ли ви е демацрацията ?
    Вие сте със завързани очи .
  • 100 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "kutrako":

    за южен поток съм запознат колкото предполагам и ти.няма договор ,има някакво предварително споразумение,но важните неща ,а именно инвистиционната както и впоследствие финансовата рамки не бяха договорени.

    Коментиран от #102

  • 101 НРБ

    1 0 Отговор
    Бъдете добри едни към други, помагайте си ;)))))))))
    Това е ситото за отсяване на непотребното !!!
    Злобата ни я инжектираха чрез платените медии !!!!
  • 102 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Десислава Димитрова":

    Не са договорени защото пропадна всичко :)След като си намериха алтернативен вариант за тръбата какво има да се споразумяват повече.

    Коментиран от #103

  • 103 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "kutrako":

    така и не разбрах ,какъв е спора ни?не се договориха европа и русия и руснаците за сега пасуват ,като преди това блафираха .българия е много малка част от ситуацията и няма нито интерес нито сили да играе силово в която и да е посока.проруските кръгове в бсп то в предното правителство имаха някво такова намерение и след две шамарчета от европа седнаха на на.раните си задници ,но ни докараха свръхдефицит и съответно нови задължения.

    Коментиран от #104

  • 104 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Десислава Димитрова":

    Виж пиша последно по тая тема за южен поток защото като гледам няма да стигнем до никъде :) Кои точно от Eвропа не се договориха с Русия?Германия ,Австрия ,Унгария или някой друг? 2.Руснаците мисля,че не пасуват а строят южен поток през Турция.Казваш,че България е много малка част от ситуацията и няма нито интерес нито сили да играе силово в която и да е посока . Пишеш ,че имало едно две шамарчета от EU и нашите са се уплашили:)Да предположиме,че сме сключили договор с Русия за южен поток преди войната с Украйна,и преди НАТО и ЕU съюза да наложат санкции на Русия имаме договор за спазване .Kакво следва след като са ни принудили както казваш ти братята от Eвропа да не го спазиме?Ми трябва да платиме неустойки и т.н..И мисля да спра до тук защото няма смисъл да убеждавам някой в нещо в което не вярва или не иска да приеме.Всеки има право на мнение. Бъдете здрави и се обичайте :)