2 Март, 2015 16:53 2 034 17

Хилари Клинтън излиза на старт

  • хилари клинтън-
  • кампания-
  • президент
Хилари Клинтън излиза на старт - 1
Снимка: AP/БТА

Още през април Хилари Клинтън може да обяви началото на своята предизборна кампания. Дали по-ранният старт на кампанията ще й даде преимущество е спорът, който възникна между експерти. Интересът към съпругата на бившия президент на САЩ Бил Клинтън не е случаен. Тя се смята за основния претендент на Демократическата партия за овалния кабинет. Привържениците на тезата, че ранният старт на кампанията, смятат, че тя ще може да събере до 1 млрд. USD за своята кампания. За сравнение, преди три години сегашният президент Барак Обама, успя да събере малко над 700 млн. USD.

Тези, които съветват Хилари Клинтън да не бърза и да не обявява кампанията си преди началото на лятото, също имат силни аргументи за това. Те се опасяват, че бившата първа дама, може да събере доста критики за действията на всички демократи през следващите месеци, тъй като Обама, завършвайки своето пребиваване в Белия дом, няма да се грижи много за бъдещата си политическа кариера и може да прокара непопулярни сред народа реформи. Негативите от това ще понесат не само демократите, но и бъдещия кандидат от тази партия.

При републиканците ситуацията също стана доста сложна. Като основен кандидат за овалния кабинет може да се очаква номинацията на поредния Бум в рода. Сега става въпрос за по-малкия брат на Джорд Буш – Джеб. Доскоро той беше губернатор на щата Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ффф

    1 0 Отговор
    тази е .а.ти б....ка
  • 2 авррере

    2 0 Отговор
    ушатия негър се провали в Сирия , Крим , Украйна хахахаха

    ша го сменят хихихихи ся тая ще бори Путин ..божееее
  • 3 Бай хой

    3 0 Отговор
    Уж велика демокрация а си въртят два три семейни клана.

    Моника да ли ще участва в кампанията.
  • 4 джБ

    0 1 Отговор
    хилари клинтън е достойна фигура и голям приятел на българия пожелаваме и успех
  • 5 гост

    3 0 Отговор
    Като си я спомня как ръкопляскаше и квичеше като изпаднала в екстаз докато и показваха видеозаписа с убийството на Кадафи, ако тая стане президент, Обама ще ни изглежда като гълъбчето на мира!!!
  • 6 w4era6en

    1 0 Отговор
    ами да тя много обича българия даже най обича да и коленичат наште шушумиги крадливи
  • 7 199

    1 0 Отговор
    новите рога да покаже
  • 8 999

    1 0 Отговор
    Ако има някакъв ред в Белият дом то сега трябва да търсят лизачи вместо духачки.
  • 9 аертъ

    1 0 Отговор
    Американците много удариха на камък с Путин .. Агент от КГБ , офицер при това, работил е на терен в Германия доста без да бъде разкрит .. просто такъв лидер в света няма .. тоя така държи службите и армията на Русия ..че нито война го събаря нито санкции нито опити за майдани в Русия хахахахахах

    е сори Янки ама в русия няма да имате марионтно правителство хихихи

    Руснаците ви сърбаха попарата 10тина години по времето на пияниците Горбачов и Елцин но имаха късмета Путин д аим върне суверинитета и самочуствието ---85 % процента подкрепа как е а хахахах
  • 10 дада

    1 0 Отговор
    ами кой е агресора се чудят всички ... малко да им помогна в чуденето

    АМЕРИКА
    военни бази по света 764 бр. няма грешка толкова са в някой държави има над 10 .
    бюджет за война - 670 милиарда долара.

    РУСИЯ
    военни бази - 1 бр. в Сирия -Тартос --- и единствената база на руснаците прече на Америка и за тва съсипаха Сирия ама не им мина
    номера
    бюджетза армия 47 милиарда долара

    а ся всеки д апрецени кой е агресора и кой се мисли за световен господар

    по думите на наще еврогейски полици и медии агресора е Русия
  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор
    Май някой се опасява че обанан II няма да успее да разори нацяло сащ и ще поверят това дело на килъри.
  • 12 Valentin Waltschew

    1 0 Отговор
    дали да обеви рано, или по късно? ... все едно. Това е следващия президент на САЩ ... освен ако Демократите намерят някой по "Червен" от нея ... и разбирасе че Републиканците ще направят поредната тактическа грешка и номинират център-ляв кандидат като Джеб Буш за да се сведе избора до кой по бързо ще разори Америка хвърляйки безкрайни трилиони$$$ по социо-икономически проблеми неспособни да осъзнаят че колкото повече $$$ се раздавт на социално слабите те стават все по бедни, колкото повече милиарди се наливат в просветата Американските деца стават все по глупави. Спасението са САЩ е консерватизма и Tea Party ... Тед Крууз или Ранд Паул може би могат да спасят най великата демокрация в човешката история но надали ... веднъж като човека опита социализм ( а именно да получава $$$$ без да прави нищо) това общество е обречено ... искате доказателство ... погледнете нашата мила родина и нашия традиционно трудолюбив народ
  • 13 бай хур

    0 1 Отговор
    който и да е президента на сащ той ще ви нарита червените болшевишки охранени така че стягайте си ш...ните дирници

    Коментиран от #16

  • 14 седр

    1 0 Отговор
    Като си я спомня как ръкопляскаше и квичеше като изпаднала в екстаз докато и показваха видеозаписа с убийството на Кадафи, ако тая стане президент, Обама ще ни изглежда като гълъбчето на мира!!!
  • 15 Монго

    1 0 Отговор
    тази не може да контролира мъжа си, к*о остава за електората. Пурите ли ще им прибере?
  • 16 верт

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "бай хур":

    мнеее Русия ще ни освободи и от американско робство
  • 17 верт

    0 0 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВО ЗАГРАБИХА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА - вече двама сенатори притежават нафтогаз http://vbox7.com/play:de3242986e

    И ето защо южен поток им прече http://vbox7.com/play:c89950890e