4 Март, 2015 16:38 2 782 0

Изригване на вулкан причини евакуацията на 3500 души в Чили

  • вулкан-
  • вилярика-
  • чили

Вилярика е един от най-активните вулкани в страната

Изригване на вулкан причини евакуацията на 3500 души в Чили - 1
Снимки: БТА/Xinhua

Изригване на вулкан предизвика евакуацията на 3500 души в Чили, съобщи „Ю Ес Ей Тудей“.

Вулканът Вилярика е разположен в южната част на страната. Той се намира в близост до малкото градче Пукон, което е на 800 километра южно от столицата Сантяго.  Високият 2 847 метра вулкан е изригнал в ранните часове на вторник. Той е изхвърлил голямо количество пушек и сажди в небето, а лава е потекла по неговите склонове. Това предизвика евакуацията на 3500 души, населяващи близките околности. 

Властите още се притесняват, че калните свлачища, образувани от топящия се сняг, може да застрашат околните общности.  Вилярика е един от най-активните вулкани в Чили. За последно той е изригнал през 2000 г. Той е считан за туристическа атракция и една от любимите дестинации за катерачите по целия свят. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА