Last news in Fakti

5 Март, 2015 15:54 2 489 16

Кремъл: САЩ прехвърля военни инструктори в Лвов

  • сащ-
  • танкове-
  • инструктори
Кремъл: САЩ прехвърля военни инструктори в Лвов - 1
Снимка: АП/БТА

САЩ планират между март и октомври не по-малко от 300 военни инструктори. „Искани се киевските власти и целият украинския народ да се замислят за последствията от тези стъпки“, заяви пред РИА Новости Александър Лукашевич.

Той припомни, че Кремъл е обезпокоен от зачестилите информации, че САЩ се готвят да доставят на Украйна въоръжение.

Появата на кораби на САЩ и други страни от НАТО в Черно море, както и провеждането на военноморски учения, може да повлияят негативно на мирното регулиране на кризата в Украйна, заявил Александър Лукашевич.

На 4-ти март шест кораби на НАТО влязоха в Черно море за провеждане на учения по противовъздушна отбрана и борба с подводници на условен противник. В състава на групата влизат кораби от България, Гърция, Румъния, Турция.

Флагман на ескадрата е американският крайцер „Виксбърг“.

Вече е известно, че за планирано учение се очаква в Украйна да пристигнат най-малко 300 военни инструктори. Те ще бъдат разположени е Международния център за подкрепа на мира и сътрудничеството, разположен на Ярославския полигон в Лвовска област. Според официално обявените документи американските военни ще бъдат в Украйна между 5 март и 31 октомври 2015 г.

Те ще пристигнат на няколко пъти през март, август и октомври. Ротациите са предвидени за май и юли.

Идеята за оръжейни доставки за Киев набира все по-голяма популярност във Вашингтон. Началникът на Обединения комитет на началниците на щабове Мартин Демси и министърът на отбраната Чък Хейгъл призовават Украйна да получи въоръжение, което ще й позволи да се противопостави на руската агресия.

През пролетта разположената във италианското градче Виченца 173 въздушно-преносима бригада ще разположи в Западна Украйна батальон от зелени барети.

Там те ще обучават украинци от Националната гвардия и армията в приложението на различни тактики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    3 0 Отговор
    САЩ да не струпват войска около Русия,защото ще стане страшно първо за района,и после за американците.Да не си мислят,че това е Иран,Ирак ,или Марчиново и Конак.Ще стане каквато не е ставала,ще ядат туй дето и котката не го яде.
  • 2 1234

    3 0 Отговор
    Американците сами си правят конфликти ,и си вярват,че света им вярва на приказките.Е то вижте английския журналист какво говори за конфликта в Украйна въпреки ,че се мъчат да го сплашат властите в Англия.Истината е една и тя се вижда,че САЩ са АГРЕСОРА,само приказките им са за демокрация,а действията им са АГРЕСИВНИ.Целия свят трябва да се дистанцира от САЩ и да ги изолира.
  • 3 mitko prostashki

    2 0 Отговор
    До 1234
    Недей пиши такива работи, че Десито ще те обяви за Русофил и ще те обвини, че лъжеш за Американците.
  • 4 jjjjj

    2 0 Отговор
    Да бе ! Къде е Деска /о ?
  • 5 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор
    почна наакването!!!путиновисчетата нададоха вой .как можело сащ да доставят оръжие на украйна ???ами може след като русия доставя войници и оръжие на днр и лнр защо не? доста се забавиха доставките даже ,като се даде възможност на путин да излезе от положение елегантно ,но него явно не го е грижа .след минските договорености ситуацията с неговите лъжи си остава.превзе дебалцево сега се групира към мариопол и летището на донбас.следващата му атака ще бъде началото на украинското въоражаване ,както и на нови санкции,тва е положението!

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    "въоражаване" тази дума не се пише така.

    Коментиран от #12

  • 7 дидо

    2 0 Отговор
    Късата памет е много лошо нещо !
    Води до мнооого големи загуби. Обама пак забравя колко е студено в Русия зимно време ..... .
    За припомняне на изхода от конфликт с Русия горещо му препоръчвам справка с Наполеон или Хитлер... ...може и чрез добър екстрасенс.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 kucho

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "дидо":

    И китайците да пита , и те така ще му кажат .
  • 9 ертъ

    2 0 Отговор
    А според медиите това не епроблем ..напълно нормално е САЩ да прати войски през океана на майната си в чужда дрържава за да нападат Русия
    Но не нормално русия да струпа войска до собствената си граница

    това е западната демокрация хахахаха анти логична и двйностандартна
  • 10 гост 1

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дидо":

    Тогава ги подцениха, но сега дори доста ги надценяват така че....ако, нещо стане няма да е същото както при Хитлер и Наполеон , а и много добра топла екипировка съществува сега !
  • 11 бай тошо

    2 0 Отговор
    ДЕСИ,ДЕСИИИЙ,като ти гледам коментарите все се чудя ДЕ СИ расла,ДЕ СИ пасла
  • 12 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    ок,ти ще си ми коректор по правописа,само това ти остана!
  • 13 4321

    0 4 Отговор
    Добре,че прехвърлят само инструктори.Ако вкарат и тюлени рашките ще разберат кон боб яде ли!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 14 хоо

    2 0 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВО ЗАГРАБИХА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА - вече двама сенатори притежават нафтогаз http://vbox7.com/play:de3242986e

    И ето защо южен поток им прече http://vbox7.com/play:c89950890e
  • 15 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "4321":

    Абе те "тюлени" могат да вкарат,не е проблем.Проблема ще стане после.Като почне екшъна.Е тогава "тюлените" ще разберат,че "Рамбо 3" е само филм. Те затова и не пращат "тюлени" де.Бързо ще се изчерпат наличните единици.
  • 16 ерт

    0 0 Отговор
    сегаааааа......
    1. в Сирия Башар Асад ударжа на американския франкенщайн,,ислямска държав,, ...Путин го въоражава и финансира ...янките не можаха да свалят режима и да махнат руските военни бази от Сирия..

    2.В Украйна вместо д анаправят бази на Нато на Крим ...Путин го вкара в Руската федерация ..хахахха и прави военен парад там ...

    3.В Украйна вместо янките да заграбят индустрията и ресурсите.. най индустриализираната източна Украйна със заводите и ресурсите сега се казва НОВОРУСИЯ ..ХАХАХАХА пак не им минаномера скоро и там ще празнува Путин военен парад

    4 В Украйна само бедния изгладнял западна Украйна ще остане сега з аназиданеи като бреме на ЕС и Амрика ...да видяат ся ко ги чака колко ще разцъфнат под бутуша на ЕС ....само след година две и ще се молят на Путин да станат част от Руската федерация пак, като огладнеят като нас като цървули.