Last news in Fakti

5 Март, 2015 17:50 1 833 1

Нова система за следене на самолети

  • самолет-
  • система-
  • полет

Австралия, Малайзия и Индонезия пускат в експлоатация нова система за следене на самолети. Причината е изчезналия преди година Boeing 777, извършващ полет между Куала Лумпул и Пекин. Новата система ще позволи предаване на данни за местоположението на самолета на всеки 15 минути. За сравнение, в момента информацията се предава на 30-40 минути. В случай на отклонение от предварително набелязания маршрут, информацията ще бъде достъпна на земята в рамките на 5 минути.

Аналог на новата система в света няма, съобщават австралийските власти. За работата й обаче ще се използват технологии, които се ползват на повечето междуконтинентални полети. Първоначалните тестовете ще се проведат първо в Австралия, след това в Индонезия и Малайзия.

Boeing 777 на Malaysia Airlines изчезна на 8 март 2014 г. 40 минути след излитане той изчезва от радарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Българският вариант на системата обаче е мн по-усъвършенствана,эащото не се интересува толкова от самолета а следи и подслушва ней-вече пътниците в него!