Last news in Fakti

5 Март, 2015 19:33 2 619 28

Арестуваха британски журналист за работата му в Донбас

  • арестуваха-
  • британски-
  • журналист-
  • донбас-
  • украйна-
  • греъм филипс

Греъм Филипс иска да представи и другата гледна точка за конфликта в Източна Украйна

Арестуваха британски журналист за работата му в Донбас - 1
Греъм Филипс

Британските власти задържаха журналиста Греъм Филипс, който от няколко месеца работи в Източна Украйна, на лондонското летище Хийтроу, написа самият той на развален руски в социалната мрежа Вконтакте: „Британските граничари ме задържаха и 4 часа ме разпитваха за моята дейност в Новорусия, а след това ме пуснаха без никакво обвинение“.

Вчера той бе съобщил, че си заминава за Англия и че е разговарял в Амстердам с холандските следователи, работещи по катастрофата с малайзийския „Боинг“ край Донецк, като ги е убеждавал, че самолетът е свален миналото лято от украински военни.

РИА "Новости" съобщи, че по-рано британското външно министерство е изпратило на журналиста писмо, в което настоятелно му препоръчват да напусне Донбас, тъй като пътуванията в Крим, Донецка и Луганска област са нежелателни. В отговор Филипс пише, че се гордее със страната си, но се срамува от позицията на Великобритания по отношение на събитията в Донбас. Той заявява, че целта на неговата работа там е да информира сънародниците си за реалната ситуация в противовес на заблужденията, които разпространяват повечето западни медии.

През ноември журналистът беше ранен край Донецк, попадайки под минометен обстрел. Два пъти е задържан и от украинските сили, първия път – с подозрения за шпионаж, а втория получава тригодишна забрана за влизане в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 554236

    3 0 Отговор
    ЗАДЪРЖАЛИ СА ГО И СА ГО ПУСНАЛИ... Мислех, че само нашите ченгета го правят тоя номер, като искат някой да си затвори устата и да знае, кой е шефа. Акция по сплашване на човек, който прекара на линията на фронта в Донбас и беше раняван, докато снимаше укрофашистките безобразия на шефовете на Деси, Ани и onq s konq. Съмнявам се да има ефект сплашването, вероятно ще побърза да се върне на фронта ако примирието не се спази и отново ще публикува как опълченците лекуват специалните части на ВСУ!
  • 2 Истината боли

    2 0 Отговор
    Най-сташното е че всички членки в НАТО не искат да видят истината!
    В Украйна нещата ще излезат извън контрол колкото и да се опитват Оланд и Меркел да се противопоставят на Американци.
    За мен вариантите да се решат нещата мирно не са много
    1. Меркел да даде аутиматум на Американци влезат ли в Украйна излизаме от НАТО!
    2. Китай явно и открито да застане на страната на Русия!
  • 3 дфгх

    1 0 Отговор
    ТОВА Е ,,ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЗАПАДА,, за съжаление и независимите медии хахах жалка картинка .. за главореьите нечовеци от тъй наречената измислена ислямска държава почети не с еговори...само се внушава че Русия е по голямо зло дори и от тях ..жалка работа

    Дано русия ни освободи и от Американско робство
  • 4 верт

    1 0 Отговор
    както казва Сергей Лавров- ,,//за съжаление това е западната демокрация , гледаш,,независимите,, медии и се информираш//,,

    Явно този журналист ще развали анти руската пропаганда на запада ако публикува неудобната истина.

  • 5 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    да си част от терористична групировка в украйна и да правиш пропаганда би трябвало да е наказуемо и предполагам, че рано или късно ще получи обвинения,но за разлика от руските опозиционери няма да бъде убит с плутонии тайно,нито ще го застрелят на улицата британските служби.иначе въпросния няма морал за да бъде журналист,той си е просто един наемник с изцапани с украинска кръв ръце. през цялото време е свидетел на руската инвазия ,но я прикрива,което ще лъсне в близко бъдеще,когато му се наложи да дава показания под клетва!

    Коментиран от #6, #7, #11, #14

  • 6 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    "иначе въпросния няма морал за да бъде журналист,той си е просто един наемник с изцапани с украинска кръв ръце". Ти ли определяш кой какъв е? Кой /коя/ си ти? Какво си? спри да вониш...
  • 7 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Деси хапчетата. Положението ти става неспасяемо.

    Жалко че не си се записала при нацгадовете в киев и да разрушиш Руската империя.

    Коментиран от #12

  • 8 Истината боли

    1 0 Отговор
    Кога ще напишат наще "независими и обективни" медии, че Украйна готви нова провокация и е зминирала мостовете към КРИМ?
    Или тези които показват истината са забранени в БГ?!
  • 9 ееее

    1 0 Отговор
    ТОВА Е ,,ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЗАПАДА,, за съжаление и независимите медии хахах жалка картинка .. за главореьите нечовеци от тъй наречената измислена ислямска държава почети не с еговори...само се внушава че Русия е по голямо зло дори и от тях ..жалка работа

    Дано русия ни освободи и от Американско робство
  • 10 ррррр

    1 0 Отговор
    както казва Сергей Лавров- ,,//за съжаление това е западната демокрация , гледаш,,независимите,, медии и се информираш//,,

    Явно този журналист ще развали анти руската пропаганда на запада ако публикува неудобната истина.
  • 11 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    аз съм човек с мнение,а ти какъв си?

    Коментиран от #13

  • 12 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    васко,пак почна с хапчетата :)!явно са ти важни ,ползваш ги и в другите никове.та англииския журналист е престъпник по всички закони,щото потдържа терористи, крие истината за действителното положение и до прави за пари!
    въпреки това допуска и грешки,заснема руски танкове от новите версии ,заснема кадировци и ги интервюира...води два профила в тубата с руска пропаганда ,единия с неговото име и един с псевдоним и с по-реални клипове,но и двата са силно проруски и пълни с лъжи.допускан е до предните руски позиции и се ползва с пълно доверие на сепаратистите .
  • 13 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Твойто не е мнение, по всички правни аспекти, твойто е обида и клевета /т.е. осъществяваш всички елементи на фактическия състав на конкретното наказуемо деяние-ако трябва да ти го кажа, като юрист/. Ама щом си трол си мислиш, че всичко ти е позволено. Ако държиш такъв език и в реалния, а не във виртуалния, няма да ти останат пръстчета , с които да тролиш по клавиатурата.

    Коментиран от #15

  • 14 ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Човек с "менние" ???
    Според теб чуждото мнение не е мнение!

    Насилието срещу обикновените граждани най-често е осъждано като проява на „тероризъм“.

    Нещо да ти стана ясно?
    Човек който се защитава не може да бъде теросрист!!!!
    Защо не приеха ЛНР и ДНР за терористични организации?
    Защото няма правна обосновка!
    Още на съм чул, че в центъра на Киев паднал снаряд и убил мирен жител!
    Но Американци и на това са способни да направят само и само да си постигнат целите!
    На тях акъла им не стига за повече освен да тероризират цял свят!
    Да окупират Мадагаскар могат за Русия могат само да мечтаят!

    Коментиран от #16

  • 15 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    в реалния свят съм още по-директен.между другото съм строшил доста крака в спорта които тренирам ,може да доидеш да се пробваш ,знаеш къде.искам обаче ти да ми кажеш ти къде си ,как се казваш и как да те намеря!тва по темата със заплахите,що се отнася до тва което казвам ,твърдя го не голословно като теб ,а конкретно с доказателства.стоя зад всяка дума в твърдението си за този англичанин и цивилизовано бих се мотивирал в една дискусия,но подобна ти не можеш да водиш ,което се е доказало многократно!

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБ":

    чуждото мнение го уважавам ,докато не стане голословно и без аргументи наблягаики на високото говорене.лнр и днр не са приети за терористични организации щото трябва да изключат русия от оон ,която ги създаде и обслужва.мирните граждани ги малтретират точно тези организации използваики най-низката пропаганда за да оправдаят деянията си.терористите в техните редици обстрелват градове и села с гражданско население унищожават инфраструктурата на украйна и въобще действат както терористи.снарядите падащи в мариопол както и в донецк убиват хора подобни на тези в киев,а в тила терористите извършват терактове срещу гражданското население ,последния такъв бе този в харков,но подобни се извършват и на други места.американците са единствената пречка руския мир с неговите стандарти да се настани дълбоко в европа на базата на руското оръжие .те са тези които спират окупацията и вкарването в безвремието на полша,балтика,балканите и централна европа.що се отнася до американския акъл,статистически на всеки 10 открития в света 6 ги правят в америка.
  • 17 коко

    1 0 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВО ЗАГРАБИХА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА - вече двама сенатори притежават нафтогаз http://vbox7.com/play:de3242986e

    И ето защо южен поток им прече http://vbox7.com/play:c89950890e
  • 18 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Е, аз като твърдя от половин година, че не блестиш с особен интелект ти не ми вярваш. Писах ти къде съм, даже ти казах да дойдеш с цветя, за да мога да те позная /щом си определяме срещи, значи ще ставаме близки /, забрави ли? Пишиш за някакви строшени крака /май трябва да се впечатля /, ако е по повод думите ми: "няма да ти останат пръстчета", правиш ли разлика между чупене и изобщо липса на такива?

    Коментиран от #21

  • 19 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Въх,то страшно става.Уж си миролюбива натура,уж си срещу агресията,а крака ще трошиш и заплашваш.Е нали като разбере господаря ти,чичо Барак,ще ти се скара.И той така е миролюбив,само като стане дума за нефт и затрива цели държави. Иначе е много скромна и милостива душа.То така сте повечето про-нато и про-европейско насочени натури де.Мили,приятни,винаги с факти говорите,само когато не стане на вашето налитате на агресия.

    Коментиран от #20

  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ярослав станчев":

    нещо не си разбрал станчев.убостника от доста време ме плаши с това да ми троши колаките заради мнението ми,та му обясних къде може да ме намери щом го влече .не съм искал и нямам намерение да заплашвам никого напротив против насилието съм особено при подобни дискусии.

    Коментиран от #24, #25

  • 21 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    не съм прочел явно пиши ми пак къде си и как се казваш обещавам да дойда много ми е любопитно що за опасен тип си.
  • 22 рррр

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ,,ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЗАПАДА,, за съжаление и независимите медии хахах жалка картинка .. за главореьите нечовеци от тъй наречената измислена ислямска държава почети не с еговори...само се внушава че Русия е по голямо зло дори и от тях ..жалка работа

    Дано русия ни освободи и от Американско робство
  • 23 рррр

    0 0 Отговор
    както казва Сергей Лавров- ,,//за съжаление това е западната демокрация , гледаш,,независимите,, медии и се информираш//,,

    Явно този журналист ще развали анти руската пропаганда на запада ако публикува неудобната истина.
  • 24 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Заплахите витаят единствено в безвъздушното пространство на черепния ти лоб. Не влизай в обяснителен режим. Нека другите ти преценят акъла. Аз вече не мога..., заболя ме корема от смях.
  • 25 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    "...убостника от доста време ме плаши с това да ми троши колаките...", дай цитат кой иска да ти троши КОЛАКИТЕ...
  • 26 Иван

    1 0 Отговор
    В Киев имаше държавен преврат. Така нареченото "правителство" извършва извращения и зверства върху украинския народ. Запада си затваря очите и определя хората защитаващи домовете си за терористи. България трябва да показва НЕУТРАЛИТЕТ относно тази гадост, която се извършва в Украйна. В момента имаме политици които са Напазарувани от САЩ и работят против интересите на България, но за благото на задокеанския "брат". Ние като народ трябва да избираме такива, които ще търсят неутралитет и интересите на България, а не лакеи които изпълняват поръчки от Москва или Вашингтон.
  • 27 Иван

    1 0 Отговор
    Не вярвам вече на нищо което ни убеждава поредния държавен секретар на САЩ. Излъгаха за Ирак- Не откриха оръжие за масово поразяване, но им съсипаха страната и завзвха нефта. Хилъри Клинтън Излъга за Кадафи- Съсипаха и тяхната държава, с при Кадафи си живееха в социална уредена държава. Излъгаха за Милошевич- Оказа се че Армията за освобождение на Косово, подкрепяна от САЩ извършвала повечето зверства- Знаете какво се случи. Сега оправдаха Милошевич, ама късно. САЩ отдавна пускат Лъжи за да имат оправдание да "внесат Американска Демокрация" някъде. Тоест да отидат и да съсипят и превърнат в руини цели държави и да отнемат и да присвоят природните им ресурси. Не съм склонен вече за нищо да вярвам на САЩ.
  • 28 Ванко

    1 0 Отговор
    Да добавя, на 11 септември 2001 година, САЩ си бутнаха Световния Търговски Център за да имат оправдание за войните, които ще подпалят след това. Зверство срещу собствения им народ. Ето го и филма за това деяние.
    https://www.youtube.com/watch?v=i9DjI7JUgFA
Новини по държави: