Last news in Fakti

5 Март, 2015 23:02 14 479 0

24 пострадаха след като самолет излезе извън пистата

  • самолет-
  • писта-
  • снеговалеж-
  • ню йорк
24 пострадаха след като самолет излезе извън пистата - 1
Снимки: AP/БТА

Самолет на американската авиокомпания Delta излезе извън пистата и проби оградата на летище La Guardia в Ню Йорк. В момента на инцидента на борда на самолета са се намирали 127 пътници и 5-членен екипаж. Пострадали са 24 души. От тях трима са откарани в болница.

Причина за инцидента са лошите метеорологични условия. Обилният снеговалеж продължава вече няколко часа.

Летище La Guardia е временно затворено. Полетите се пренасочват към други аеропорти. Извършва се оглед на самолета McDonnell Douglas MD88. Предният колесник е счупен. Също така са повредени и крилете на самолета.

Това е втори инцидент за последните 48 часа с пътнически самолет, след като вчера самолет на турските авиолинии, извършващ полет Истанбул-Катманду излезе извън пистата по време на кацане. Причината отново са метеорологични – продължилите два дни дъждове и гъстата мъгла. Самолетът е със счупен преден колесник. Пострадали пътници няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА