Last news in Fakti

20 Март, 2015 11:32 1 962 2

Русия провежда военни учения и на Курилите

  • учения-
  • курили-
  • учения-
  • русия

Най-малко 500 военни участват в тренировъчно учение за отблъскване на агресия срещу островите

Най-малко 500 военни участват в тренировъчно  учение за отблъскване на агресия срещу Курилските  острови.

Това съобщава РИА Новости. Агенцията се позовава  на прессъобщение на военни окръг.

Маневрите на Курилите са част от започналата в  понеделник общорусийска проверка на  боеспособността на армията. В нея участват  войскови съединения, подкрепени от артилерия,  авиация, флот и специални части.

Пред войсковото съединение на Курилите е поставена  тактическата задача да открие диверсантите, които  са проникнали на територията на островите. Смята  се, че общата численост на противника е около 100  души, които са добре натренирани за извършване на  диверсионни операции. С цел тяхното откриване,  локализиране и унищожение, освен традиционните  методи се използват и безпилотни самолети  (дронове), уточняват от пресслужбата на военния  окръг.  

Военното учение на Курилите се провежда на фона на  последните разговори в Токио между Япония и Китай  за съдбата на спорните острови в Южно-китайско  море. Срещата беше първа за последните четири  години и бележи началото на подобряването на  двустранните дипломатически отношения.

По-рано около 1000 руски войници участваха в Сахалин в учение, в което бяха показани стрелби с ракетната установка за залпов огън "Град". Бомбардировачите Су-24 и хеликоптери Ми-8 показали умения във въздуха.

От Южния военен окръг съобщиха, че 100 войници от руския контингент в Армения ще проведат снайперски дуели в местните планини.
Бившият СССР окупира част от Курилския архипелаг в  края на Втората световна война при настъплението  си срещу Япония. Токио пък продължава да настоява Русия да му върне завзетите територии.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Ако разберат македонците, че на тяхна територия стават такива неща..., жална му майка на Путин.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Недей така ве чавек, сега деска ще отиде лично в скопие да доложи.