Last news in Fakti

26 Март, 2015 09:21 22 114 17

Вторият пилот виновен за катастрофата (ОБНОВЕНА 15.50 ч.)

  • катастрофа-
  • самолет-
  • германия-
  • испания-
  • germanwings
Вторият пилот виновен за катастрофата (ОБНОВЕНА 15.50 ч.) - 1
Снимка: АР/БТА

Първите резултатите от намерената във вторник вечерта черна кутия на катастрофиралия Airbus A320 на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings, показва, че един от пилотите е бил извън кабината по време на катастрофата. „Един от пилотите преди катастрофата не е бил в кабината и не е можел да се върне в нея” това се посочва в статия на The New York Times.

„Мъжът чука по вратата, но не получава отговор. После чука по-силно и отново не няма отговор. Чува се как се опитва да разбие вратата”, казва един от следователите, чието име не се посочва.

Lufthansa, компанията майка на Germanwings, засега не потвърждава излязлата информация. „За момента не разполагаме с данни, които да потвърдят статията на The New York Times”, заяви представител на германския национален превозвач, цитиран от DPA и допълни: „Сега основното е да не участваме в различни видове спекулации.

Самолетът катастрофира в района на френските Алпи във вторник, докато извършваше полет от Барселона до Дюселдорф. На борда му имаше 144 пътници – главно от Испания и Германия и 6-членен екипаж.

В същото време стана ясно, че гражданството на някои от загиналите не може да бъде установено. Основната причина е, че в рамките на Шенген паспортите на пътниците не се проверяват.

10.58 часа

Вторият пилот на самолета е започнал работа в Germanwings през 2013 г. и е бил със 630 летателни часа, съобщи Франс Прес позовавайки се на информация на Lufthansa. По-рано от там съобщиха, че командира на самолета е бил с над 10 години стаж и с над 6000 летателни часа.

15.10 часа

От записа на първата черна кутия става ясно, че 28-годишният втори пилот Андреас Любиц умишлено не е отворил вратата на кабината на командира на самолета, който я е бил напуснал и съзнателно е започнал да снижава самолета. „На записа се чува как вторият пилот диша равномерно. Изхождайки от информацията, с която разполагаме, смятам мисля, че това е бил умишлен акт. Това е най-правдоподонтата версия на този етап от разследването”, казва Брис Робен, представител на прокуратурата в Марсилия.

64 близки на загиналите пристигнаха по-рано днес от Барселона в Марсилия с полет на Lufthansa. Още 14 души са отказали да летят и са тръгнали към мястото на инцидента с автобус. И двете групи се придружават от служители на Червения кръст, за да може при необходимост да им бъде оказана медицинска и психическа помощ.

15.50 часа

Германските експерти потвърждават информацията на френската прокуратура, че вторият пилот – Андреас Любиц, е съпричастен за катастрофата на Airbus A320. „Германските експерти потвърждават факта, че капитана на самолета е напуснал кабината и не е могъл да се върне в нея. По информацията, с която разполагаме в момента, съдим, че на него му е било попречено да се върне в кабината. Оценката на френската прокуратура, според нас е вярна”, каза преди минути Александър Добринд, министър на транспорта на Германия на пресконференция в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ани

    1 0 Отговор
    Бог да прости загиналите ! Най- много ми е мъчно за децата ! Дано да не е направено нарочно от някой !
  • 4 Лудия

    0 0 Отговор
    Вторият пилот сам в кабината и заключен сам .Версиите са само две - умора на пилотите от натоварения график и голямо снижаване заради възможността да кацнат на близкото летище (а се бъркат заради голямата мъгла и се бухват във върховете) или изпадане в крен при борба за контрол над самолета (за незнаещите крен значи свределовидно падане с голяма скорост на самолета) . Атентат или терористи е изключено да бъде ,защото няма промяна в траекторията или сведения в черните кутии.

    Коментиран от #5

  • 5 дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лудия":

    Луд много си умен да знаеш!

    Коментиран от #17

  • 6 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор
    Повече от странно 3-ти самолет вече се разбива или изчезва,без да подаде никакъв сигнал за помощ.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хрисофор Карамфилов":

    Всичко е възможно, ако заключеният в кабината е починал от внезапен инфаркт и е нямало кой да отключи, на капитана? Няма какво да се направи с днешните системи за сигурност против тероризъм не може да се влезе в кабината, въпреки, че в такива ситуации би било животоспасяващо.
    Но действително е нереално да не се подават сигнали, защото връзка може да се направи и извън кабината, има си телефон.
    Никой не обяснява защо не подават сигнал ами просто се разбиват, дори малките двуместни самолети си имат сигурни връзки, а тези лайнери да имат проблем? Съмнително.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Луфтханза да изплати по един милиард евро минимум обезщетение на близките на всеки един от загиналите и да се самозакрие! Нали сами твърдяха, че са най-сигурната авиокомпания в света - след подобен инцидент нямат право да продължат да съществуват!
  • 11 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Млад прав здрав 28годишен.Пилотите постоянно ги проверяват здравословно ,дали не е някакъв психически срив,никои не знае какво се случва в главата на човека,жалко за невинните жертви.Сещам се един стар виц.Самолет се разбива,като оцелява само една маѝмуна,тази маѝмуна била научена да имитира със звуци и жестове хората,и решили да я разпитат,за да разберат причината,Посочили и снимките на екипажа.Маимуната посочила първият пилот и първата стюардеса и започнала да издава звуци на задоволство придружено с клатене в кръста .Посочила втория пилот и втората стюардеса със същите занимания.А ти какво прави,попитали разследващите маѝмуната......Буууууууу Буууууууу
  • 12 Талибана

    0 0 Отговор
    Терорист камикадзе, това е отговорът! На тази височина самолетът се управлява от автопилот и за да се спусне толкова трябва някой да го изключи! Това не може да е човек с инфаркт или нещо подобно! Същият този човек не пуска капитана да влезе в кабината и се чува как диша в микрофона докато капитана се опитва да разбие вратата! Същият този човек разбива самолета с форсирани двигатели и скорост над 800км/ч за това няма парче по голямо от 1 метър!!! При ситуация в която пилотите се опитват да спасят самолет се изключват двигателите, пускат се задкрилките, вдига се носа на самолета и той забавя скоростта до 190 - 200км/ч! 100% терорист камикадзе!
  • 13 дали

    0 0 Отговор
    а защо никъде не се споменава за половин часовото закъснение при излитане
  • 14 възмездие

    0 0 Отговор
    Любиц-изрод терорист.
  • 15 диан

    0 0 Отговор
    на бас че е прегърнал някоя религия
    я буда я древните египетски богове или римски
    а може би друга знае ли човек
  • 16 дали

    0 0 Отговор
    Що си мислите че луфханза не дава милиони да покрие истината.
    Каквото и да казват и лъжат са виновни най малко заради това че са го наели-а съм сигурен 100% че има и друго.
  • 17 Лудия

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "дядо поп":

    Абе сега като излезе ,че нарочно го е разбил е чудно едно - Ислямска държава ли са му платили да стане камикадзе за Аллах или командира по време на полета да е разбрал ,че пренасят някаква контрабанда(животни ,наркотици ,техника)...Бог да ги прости невинните ,добре че тоя психо-изрод е пукнал и той .