Last news in Fakti

26 Март, 2015 18:09 3 217 3

Най-ужасното събитие в историята на Lufthansa

  • самолет-
  • катастрофа-
  • германия-
  • франция
Най-ужасното събитие в историята на Lufthansa - 1
Карстен Шпор - изпълнителен директор на Lufthansa Снимка: АР/БТА

„Най-ужасното събитие в историята на нашата компания”. Това беше първият коментар на Карстен Шпор, изпълнителен директор на германския национален превозвач Lufthansa, който е компанията майка на Germanwings. След катастрофата на самолета, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф „ние не си представяхме, че нещата може да са още по-зле”, призна той на пресконференция в Кьолн и потвърди, че вторият пилот – 28-годишния Андреас Любиц, е натиснал бутона „заключено”, когато капитанът е искал да влезе обратно в кабината.

Кодовете за сигурност за влизане в пилотската кабина са три. Първият е нормален, вторият авариен и третият е т.нар. „супер код”. „Ако на последния няма отговор, вратата се отваря електрически. Но това може да се предотврати, ако пилотът в кабината е натиснал бутона „заключено”, когато звънецът звъни. Или капитанът не е въвел супер кода, което не можем да си представим, или го е въвел, но вратата е била блокирана отвътре”, обясни Шпор. Той призна, че каквито и мерки за сигурност да предприеме, която и да е авиокомпания няма пълна гаранция, че такъв „изолиран акт” не може да се случи. Действията на пилота не биха могли да бъдат предотвратени от нито една система на света.

За момента няма информация дали авиокомпанията ще предприеме промени в правилника за работа. Други компании, обаче вече го правят. Така например, норвежката Norwegian Air Shuttle ASA спешно сменя работните инструкции за своите екипажи. Съгласно новите изисквания пилотите няма да имат право да остават по един в кабината на самолета.

Какво се случи в третия ден след катастрофата може да проследите ТУК

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмездие

    0 0 Отговор
    Любиц-изрод терорист.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    - Съгласно новите изисквания пилотите няма да имат право да остават по един в кабината на самолета.
    Не че нещо ама ако започнем и в пилотите да се съмняваме тогава нещата не са добре. А какво правим с шофюорите на влакова, реисове-- каква е разликата???
  • 3 шише гъмза

    0 0 Отговор
    луфт ханза са тъпи острилки съъс самочувствие на западняци