Last news in Fakti

27 Март, 2015 14:59, обновена 27 Март, 2015 22:09 9 308 5

Lufthansa изплаща до 50 000 EUR компенсации (ОБНОВЕНА 22.10 ч.)

  • самолет-
  • катастрофа-
  • германия-
  • франция-
  • germanwings
Lufthansa изплаща до 50 000 EUR компенсации (ОБНОВЕНА 22.10 ч.) - 1
Снимка: АР/БТА

Пилотът Андреас Лубиц, който е обвинен за катастрофата на 24 март в района на френските Алпи, в която загинаха 150 души, пътуващи от Барселона за Дюселдорф с нискотарифната авиокомпания Germanwings, е имал болничен лист за фаталния ден. Той е намерен скъсан в дома му след като полицията извърши обиск вчера.

Конфискуваните документи с медицинско съдържание показват, че е имал заболяване, както и лечението, което му е било предписано, съобщава прокуратурата в Дюселдорф, където е живял пилотът.

Властите предполагат, че Лубиц е скрил документа от своите работодатели и неговите началници не са били информирани, че не трябва да лети във фаталния ден. Те също така заявяват, че няма политически или религиозни мотиви за действията на пилота.

16.32 ч.

В Youtube беше публикуван аудиозапис от това какво се случва една минута преди да се разбие самолета. На него се чуват

 

22.10 часа

Германският национален превозвач Lufthansa, който се явява компанията майка на Germanwings ще изплати на роднините на жертвите до 50 000 EUR компенсации, съобщиха от авиокомпанията пред германското издание Tagesspiegel.

В същото време излезе и информация, че роднините на загинал испанец възнамеряват да дадат под съм собствениците на разбития самолет, тъй като смятат, че именно германският превозвач носи отговорност за случилата се трагедия.

Университетската клиника в Дюселдорф опроверга информацията на средствата за масова информация, че Лубиц се е лекувал от депресия. Подробности обаче представители на лечебното заведение не предоставят с цел запазване конфиденциалността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    браво
    ако беше наша компания
    щяха да се извинят
    и поднесат съболезнования
  • 2 смятай

    0 0 Отговор
    Е много бе!
  • 3 Гого Светкавицата

    0 0 Отговор
    БГ компанията щеше да поднесе съболезнования и ваучер за безплатно пътуване..... :/
  • 4 СССР

    0 0 Отговор
    Много е паднала цената на живота в прехвалена колониялна Европа! Не мога да повярвам че такива смешни суми ще изплаща Символът на европейският съюз Германска компания ужас! Понеже изпълнява заповеди на Вашингтон и ЦРУ да се самоунищожава с глупави и смешни ограничения срещу Русия нивото е паднало до просешка тояга! Европа наложи санкции срещу самата себе си и съвсем скоро ще се распадне!
  • 5 Бг

    0 0 Отговор
    В Съветский союз нямаше и толкова да дадат. В "колониАлна" Европа след 2ра Световна животът винаги се е ценял повече отколкото отвъд Завесата.