Last news in Fakti

28 Март, 2015 11:05, обновена 28 Март, 2015 23:23 18 078 14

Приятелката на пилота Лубиц проговори (ОБНОВЕНА 23.10 ч.)

  • самолет-
  • катастрофа-
  • германия-
  • germanwings
Приятелката на пилота Лубиц проговори (ОБНОВЕНА 23.10 ч.) - 1
Снимка: АР/БТА

„Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и тогава всеки ще помни моето име“, каза пред германското издание Bild, бившата 26-годишна приятелка на Анрдеас Лубиц. Пилотът е заподозрян, че нарочно е свалил самолет AirbusA320 на нискотарифната авиокомпания Germanwings в района на Алпите на 24 март, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф. Тогава загинаха 150 души – 144 пътници и 6-членен екипаж.

Бившата приятелка на Лубиц - стюардеса Мария В.,  е летяла с него пет месеца по маршрути в Европа. Тя допълва, че младият човек е планирал да направи ефектен жест, с който „всички да го запомнят”, предава британският The Telegraph. „Тогава тези думи нямаха смисъл за мен, но сега имат”, допълва младата жена.

Малко преди катастрофата Лубиц и приятелката му са се разделили. Той е направил опит да си я върне, като й купи автомобил, пишат световните медии. Също така стана известно, че пилотът е познавал местността, в която се е разбил. Той е почивал там с родителите си от 9-годишна възраст.

Медиите продължават да дискутират и психическото състояние на пилота. Британският The Independent напомня, че депресията засяга милиони хора по света и не трябва да се бърка с психопатията. От Lufthansa – компанията майка на Germanwings, неколкократно заявиха, че пилотът Лубиц е преминал всички проверки с отличие и е бил напълно годен за работа.

На 17 април Германия ще почете жертвите от полет 4U9525. Траурната церемония ще бъде в Кьолнската катедрала. На нея ще присъстват президент Йоаким Гаук, канцлерът Ангела Меркел, както и представители на Испания, Франция и граждани на други държави, загинали на 24 март 2015 г.

13.15 часа

„Действията на пилота Лубиц се квалифицират като „непредумишлено убийство””, каза прокурорът на Марсилия Брис Робен. Получените от следствието улики доказват, че Лубиц е скрил от своя работодател Germanwings здравословните си проблеми.

По-рано прокуратурата заяви, че пилотът е заподозрян в умишлено унищожаване на самолета. „Почти променихме квалификацията. Мислехме за това, но в крайна сметка оставихме формулировката „непредумишлено убийство””, казва Робен в интервю за френското издание Provence. По неговите думи, действията на Лубиц са „спонтанно желание да разруши самолета”. Според правната терминология убийството се счита за предумишлено в случай, когато може да се говори за „съзнателно намерение за убийство”, обяснява прокурора.

23.10 часа

Голямо количество препарати за лечение на психични заболявания са открили следователи в апартамента на Лудиц в Дюселдорф, съобщи германското издание Welt am Sonntag. „28-годишния младеж е провеждал лечение при няколко невролози и психиатри. Той е страдал от тежко психично заболяване” са изводите на следствените органи. Лубиц е страдал от депресия. Това е видно от записките, които си е водил пилота. Няма данни той да е злоупотребявал с алкохол или да е взема наркотици.

Иззетият лаптоп и други предмети по време на обиска, извършен в четвъртък следобед, ще бъдат внимателно прегледани. В момента полиция разпитва лекари, приятели, колеги и познати. В разследването участват 200 полицейски служители. Също така в Германия има и френска група следователи.

Предполагаемият виновник за катастрофата е имал болничен лист за периода 19-26 март, но не е уведомил за това работодателя си Germanwings. Също така в медиите излезе информация, че Лудиц е имал проблеми със зрението. В момента се изяснява дали това има отношение към психическото му състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    2 0 Отговор
    стюардесата на име Мария

    Коментиран от #8

  • 2 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Непредумишлено???И доколкото разбрах е дишал спокойно и е бил напълно в час???И това било непредумишлено???Затрил е хората без да иска???Очаквал е че ще оцелеят???Ужас!!!!
  • 3 Alisa

    5 0 Отговор
    Виновни няма - убиецът е действувал "спонтанно", не може да се говори за „съзнателно намерение за убийство” на хора , а само за "спонтанно желание да разруши самолета". Явно това ще е новата съдебна практика на великите "демократи" в ЕС - няма виновни депресирани, комплексирани и тем подобни пилоти, виновни са пътниците качили се на самолета по собствено желание и на свой риск!!!
  • 4 mediator37

    5 0 Отговор
    Нещо не ми се връзва цялата картинка.
  • 5 Купър

    3 0 Отговор
    Нещо наредба май има тука ...тее цвете направо го изкараха тоя , кой знае какво крият от хората ..винаги има нещо което не се казва и така както пишат май гледат да претупат работата набързо.Четох че луфтханза щяла да изплаща по 50000 евро за загинал човек ...толкова ли струва човешкия живот в Германия ? Та тези пари там ги правят хората за година ,година и половина ,трябва да ги съдят за милиони тези,това си е подигравка с хората!
  • 6 Plovdiv

    2 1 Отговор
    И с какво прехвалената Луфтханза претендира да е по-сигурна от малайзийските, занзибарските и всичките други второразрядни авиокомпании?...
  • 7 ЦРУ

    2 2 Отговор
    На какво ти намерсива?
    Стюардеса Мария В., странно нали?
    И самолета минал последен технически преглед в София!?
    Много български следи станаха, а миседниш!?
  • 8 ЦРУ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "миседниш накура":

    На какво ти намерсива?
    Стюардеса Мария В., странно нали?
    И самолета минал последен технически преглед в София!?
    Много български следи станаха, а миседниш!?

    Коментиран от #11

  • 9 Пепо

    2 2 Отговор
    Мария В. е мръсница! Да беше взела колата!
  • 10 баце

    3 0 Отговор
    Тук говорим за наченки на шизофрения!
  • 11 BENZ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    minal e pregled v Sofia ama drug pat
  • 12 Кобрата

    0 0 Отговор
    Имал си е някакви проблеми човекът, но по-интересното е, че никой не е знаел за състоянието му и въпреки всичко е вършел толкова отговорна работа без никой да знае за проблема му.
  • 13 Следователчето

    0 0 Отговор
    "Малко преди катастрофата Лубиц и приятелката му са се разделили. Той е направил опит да си я върне, като й купи автомобил, пишат световните медии" - Кифлата се е направила на важна и младежа е изпаднал в дълбока депресия заради нея , нещо повече решил е да се самоубие погубвайки общо 150 човека със себе си заедно ! Палавата стюардеса е косвено виновна за последвалите трагични събития ! Ако не се беше направила на интересна и важна тези хора този млад човек надали щеше да изпадне в такова състояние и да погуби сума ти народ ! Равносметка - всичко тръгва заради една кифла , 150 убити човека , как ли се чувства в момента тази стюардеса и дали изпитва някаква вина за последвалото събитие довело до толкова човешки жертви ?
  • 14 славия 93

    0 0 Отговор
    тези психолози иневролози не са ли знаели че е пилот и да уведомят работодателите му като му са предписали такова голямо количество лекарства не са ли поне морално длъжни