28 Март, 2015 14:03 1 302 0

Поне 17 жертви при терористичен акт в Сомалия

  • сомалия-
  • могадишо-
  • терористичен акт-
  • хотел-
  • жертви

Сред загиналите в хотел в Могадишо е и посланикът на страната в Швейцария

Поне 17 жертви при терористичен акт в Сомалия - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 15 души са загинали в резултат на нападение на ислямистката групировка „Аш Шабаб“ в хотел в столицата на Сомалия Могадишо, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на данни от местната полиция. Агенция АП говори за 17 убити.

Очевидци свидетелстват, че стрелбата в района на хотела продължава и в момента. Малко по-късно бе обявено, че след 12-часова обсада полицията е поставила хотела под свой контрол.

Сред загиналите е и посланикът на Сомалия в Швейцария, загинали са и охранители на хотела, граждани и представители на правителствените войски, разкрил е полковникът от полицията Фара Аден. Най-малко 20 са ранените при атаката.

Бойци на групировката „Аш Шабаб“ нахлуха в петък в хотела, популярен сред правителствените служители и високопоставените чиновници, а след време до сградата избухна и взрив, при който един човек загина.

Базираната в Сомалия радикална ислямистска групировка "Аш Шабаб" ("Движение на младите муджахиди“) има тесни връзки с международната терористична организация „Ал Кайда“. Тя воюва с правителството на страната и възпрепятства хуманитарната дейност на ООН там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА