29 Март, 2015 14:20 4 372 5

Андреас Лубиц прогресивно ослепявал (обновена)

  • андреас лубиц-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • германия

Останките на пилота самоубиец вече са разпонати с помощта на ДНК анализ

Андреас Лубиц прогресивно ослепявал (обновена) - 1
Андреас Лубиц. Снимка: АП/БТА

С помощта на ДНК анализ са разпознати тленните останки на Андреас Лубиц - втория пилот на разбилия се пътническия самолет Airbus A320, съобщи „Билд ам Зонтаг“. Той е имал проблеми със здравето - продължителна депресия и нарушение на зрението, като следствените органи са открили доказателства и за двете в дома му.

Според френските разследващи органи, Лубиц бавно, но сигурно е ослепявал. Проблемите със зрението му започнали още преди няколко години. Не е ясно дали те са били причина за нестабилното му психическо състояние предвид опасността да изгуби работата си. Германското издание предполага, че той може да е имал отлепване на ретината. По данни на Си Ен Ен копилотът е страдал от психосоматично заболяване.

Източник от Lufthansa - компанията собственик на нискотарифната Germanwings, е заявил, че в авиокомпанията има хроничен недостиг на лекари, които да се грижат за пилотите: в трите центъра на авиокомпанията във Франкфурт, Хамбург и Мюнхен работят едва 20 лекари, които трябва да следят здравето на 5400 летци.


Германското издание публикува още информация за това какво се чува на записа от разговорите в пилотската кабина секунди преди катастрофата. Според него, последните думи, които се чуват, са на командира на полета, който е заключен извън кабината, и крещи "Отвори проклетата врата!“. Той се опитвал да я разбие с противопожален чук на фона на писъците на пътниците. "Билд ам Зонтаг" публикува само откъси от разговора, тъй като целият запис от час и половина е следствена тайна. Но и от фрагментите може да се възстанови случилото се на борда.

По време на полета капитанът на самолета се извинява на пътниците за закъснението и обещава да го навакса. Официално неговото име не се назовава, но „Индипендънт“ смята, че зад щурвала е бил опитният Патрик Зонденхаймер. По-късно той казва на втория пилот Лубиц, че заради закъснението е бързал и не е успял да посети тоалетна в Барселона, а Лубиц му отговаря, че може във всеки един момент той да поеме управлението. Зонденхаймер отказва. Но след ново предложение от страна на Лубиц, че „може да отива“, в подходящ момент от полета, когато самолетът е набрал височина, капитанът приема. Нарежда на втория пилот да поеме управлението и се чува как отмества креслото и затваря вратата на кабината след себе си. От този момент Лубиц започва да снижава самолета...

Междувременно Националният синдикат на пилотите от гражданската авиация във Франция се обяви против въвеждането на правилото за задължително присъствие на поне двама души в пилотската кабина на самолетите, смятайки го за прибързано и недостатъчно ефективно.

В памет на 150-те жертви от самолета, разбит от Лубиц в Алпите, на 17 април в катедралата в Кьолн ще бъде отслужена национална траурна церемония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор
    и понеже ослепявал трябва да убие себе си и 149 други невинни, включително 2 бебета .... знаех че германските жени са луди( пациентките на Фройд) оказва се че и мъжете са луди ... тук често чета призиви като "винаги с Германия, никога срещу Русия" ... може би е време да размислим Българската вънщна политика ...
  • 2 Тино

    0 0 Отговор
    Ако е имал паническо разстройство е възможно да си е губел зрението от време на време - при него за кратко време се вижда размазано или частично се губи зрение.
  • 3 хрущял

    1 0 Отговор
    Какви ли не глупости ще напишат за този човек, само и само той да е виновен за катастрофата - то луд ли не беше, сляп ли не беше, изоставен ли не беше! Очаквам скоро да излязат "сведения", че непосредствено преди излитането е провел телефонен разговор с Путин!

    Коментиран от #5

  • 4 ххххххххххххх

    0 0 Отговор
    До къде могат да изпаднат слугинските медии на Запада??? Лубиц си е съвсем наред, само дето беше даден урок на Франция и Германия за да не се отклонят от мъдрата, права линия на американските ционисти.
  • 5 еееееее

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "хрущял":

    Скоро ще кажат че и сакат е бил в инвалидна количка
    Ако е бил луд и искал хората да говорят за него нямаше 8минути да снижава самолета и да го разбие в пустуща а в някой голем град.и жертвите щяха да бъдат много -съответно и говоренето за него щеше да е по големо.
Новини по държави: