Last news in Fakti

30 Март, 2015 18:30, обновена 30 Март, 2015 22:18 2 728 2

Стрелба пред Агенцията за национална сигурност на САЩ (Видео)

  • сащ-
  • nsa-
  • агенция за национална сигурност-
  • стрелба

В стрелбата са замесени двама мъже, преоблечени като жени. Те са влезли в сблъсък с охранител

Мъж е застрелян при опит да щурмува централата на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, съобщава АП. Неговият спътник е бил ранен.

Си Ен Ен разкрива, че автомобил не се подчинил на разпорежданията да спре и се е опитал да премине през единия от пропускателните пунктове пред централата на агенцията във Форт Мийд, щата Мериленд.

Телевизиите излъчват кадри от въздуха, на които се виждат две разбити коли.Съобщава се за поне един ранен, който е откаран в болница.

В стрелбата са замесени двама мъже, преоблечени като жени. Те са влезли в сблъсък с охранител при опит да влязат на територията на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Допълва се, че при стрелбата охранителят е ранил единия или двамата нападатели. Тяхното състояние не е известно. Пистолет и наркотици са били открити в управляваната от мъжете кола, съобщава Си Би ЕС.

Пожелал анонимност полицейски източник коментира, че стрелбата пред Форт Мийд е „локален криминален случай". След инцидента беше засилено полицейското присъствие в района, съобщава Ройтерс.

В опит да разсеят спекулациите от ФБР обявиха, че днешният инцидент не е свързан с тероризъм, съобщи АП. Работата по случая продължавала.

Комплексът на щаба на агенцията се намира в покрайнините на столицата Вашингтон. Инцидентът е станал тази сутрин. Президентът на САЩ Барак Обама е бил уведомен за случилото се.

Агенцията за национална сигурност събира данни за нуждите на разузнаването и контраразузнаването. Централното й управление се намира във Форт Мийд, щата Мериленд. В него работят около 40 000 души.  От тях 11 000 са  военни, а други 29 000 са  цивилни служители.

Днешният инцидент не е прецедент. В началото на март ФБР арестува мъж за това, че е открил стрелба по сградата на Агенцията от близката магистрала.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kone

    0 0 Отговор
    Правилно се изписва стрелба ...
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    В САЩ освен тази агенция има още други такива, които тероризират американците с незонни обиски, гавра по домовете и офисите, фабрикуване на "доказателства", подхвърляне на оръжие и наркотици, незаконни конфискации, следене, чиновнически произвол и пр.
    Задава се следващата им "Оклахома сити". Ще хвърчат държавни мърши във въздуха. Тимоти Маквей иде.