Last news in Fakti

31 Март, 2015 12:23 4 167 20

Северна Корея заплаши с „безмилостно наказание“ ООН и Южна Корея

  • оон-
  • правата на човека-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • сеул

Отварянето на офис на ООН в Сеул е непростима провокация и ще се превърне в мишена първи удар

Северна Корея заплаши с "безмилостно наказание" Южна Корея, ако страната не прекрати плановете си да открие представителство на Върховният комисариат за човешките права към ООН в Сеул, съобщава АФП.

Комитетът за мирно обединение на Корея, държавен орган в КНДР, който отговаря за междукорейските отношения и въпроси, заяви в понеделник, че отварянето на такъв офис е "непростима провокация" и ще се превърне в "мишена първи удар".

ООН предложи за първи път да отвари офис на място през май миналата година, след появата на тревожен доклад от комисия на ООН, който заключи, че Северна Корея нарушава правата на човека по начин, който "няма аналог в съвременния свят".  Въпреки това, за да стане ясно колко страшно е положението в комунистическата страна, действията на Пхенян бяха сравнени с тези на нацистите, на апартейда и на Червените кхмери.

Стотици хиляди политически затворници са загинали в севернокорейски лагери през последните 50 години, заявиха следователите на ООН.

Доклад установи масови нарушения на правата на човека в Северна Корея като изтезания, глад и убийства, сравними с жестокостите на нацизма.

Докладът е бил оформен на база на резолюция, приета от Общото събрание на ООН през декември, която призова Съвета за сигурност да обмисли изправянето на Пхенян пред Международния наказателен съд.

Офисът на ООН се очаква да отвори врати в Сеул през първата половина на тази година.

"Веднага след като гнездото на анти-севернокорейски клеветници започне да фонкционира в южната ни съсдка, то веднага ще се превърне в мишена за нашето безпощадно наказание", заявиха от Комисията на КНДР в изявление, цитирано от официалната информационна агенция на Пхенян - KCNA.

В изявлението се казва, че Югът извършва "отвратително престъпление" срещу корейския народ, като подкрепя международните настроения относно човешките права в Пхенян.

Пхенян категорично отхвърли заключенията на комисията на ООН, като заяви, че това е художествена литература, с автор Съединените щати и техните съюзници.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ituriel

    1 3 Отговор
    ООН и Южна Корея не осъзнават огромният риск и опасност, които ги грозят поради непрестанните провокации и дразги с Пхенях и Ким Джонг Ун. Надявам се скоро да се вразумят и оставят на мира тази атомна суперсила.
  • 2 Ким Ир Сен

    3 3 Отговор
    Къде са доказателствата за мъченията и терора, има ли видео материали или нещо от сорта? Защото е много лесно просто да се набеждава, че в Северна Корея се извършват пръстъпления, но без факти това са едни безпочвени брътвежи! Не Северна Корея ще отваря офис в чужда държава, тази недвусмислена провокация ще я направи ООН! А естествено западналият капиталистически мафиотски синдикат (състоящ се от Европа + САЩ) за основните агресори, които постоянно набеждават безпочвено невинни страни без доказателства или с косвени такива. Хора отворете си очите за истинският агресор.

    Коментиран от #9

  • 3 The Bear

    3 3 Отговор
    И там ли намериха природни богатства Американците бе?! Зинали са цял свят да подчинят! Ама ми мирише, че скоро ще си намерят майстора или майсторите - много държави по света превърнаха в свои врагове, а в още повече страни хората започват да проглеждат кой всъщност е агресора!
  • 4 gost

    3 2 Отговор
    Момценца с болни мозъци ,някой от вас бил ли е в Северна Корея ? Вие знаете ли ,е там се умира от глад и хората ядат корени ,защото няма друго.Вие какво си мислите ,че ООН са гледали филм и после са написали доклада? Малко по-сериозно,ООН има една от най развитите разузнавателни мрежи която е независима от ЦРУ,МОСАД или КГБ.

    Коментиран от #8

  • 5 6666

    2 0 Отговор
    До тролчета 1,2,3.

    За днес имате много неубедителни коментари.И заплащането в рубли да не Ви устройва,не пишете небивалици."Да оставят на мира тази атомна суперсила"Колкото "lturiel е космонавт ,толкова и те са суперсила.
  • 6 БАЙ ГАН4О

    1 1 Отговор
    Като не са суперсила и като са такива злодеи ЗАЩО САЩ ТАКЪВ БОРЕЦ за правда и 4овешки права не смее да припари там, а 6666

    Коментиран от #7

  • 7 8888

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ ГАН4О":

    За какво им е, какъв ще го дирят там при тия главочи ??
  • 8 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "gost":

    В голяма грешка си. В Северна Корея направо се изяждат един друг а Мосад, ЦРУ, КГБ /дето го няма вече, има ФСБ/ направо са на пряко подчинение на ООН. Как ви идват на акъла такива щуротии
  • 9 comment

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ким Ир Сен":

    Алиииииии, хлапе, пий си редовно и всички хапчета, че си много зле когато пропускаш!
  • 10 Али Бабата

    2 0 Отговор
    Северна Корея, която е комунистическа ядрена сила и която така и не е сключила мирен договор със САЩ след примирието след Корейската война през 1953 г., е може би най-изолираната страна в света в икономическо и политическо отношение….Така че,цената която плащат,за да не бъдат насила „демократизирани“ са санкции,санкции,санкции…
    Въпреки това днес в КНДР обикновеният човек има само едно задължение – да ходи на работа и да си възпитава децата. Там безработица няма, а децата са много добре възпитани. Всичко друго е грижа на държавата. Тя строи жилищата и ги дава на населението без да иска наем. Данъчната система е отменена още през 1974 г. Образованието и медицинското обслужване са безплатни, също и детските ясли и градини. Майките с 3 и повече деца работят по 6 часа само дневна смяна, но получават заплата за 8 часа.

    Коментиран от #13

  • 11 Киро

    1 0 Отговор
    Имаше скоро филм, един човечец косеше някаква трева и събираше в торби, че да яде довечера..

    Жал ми е за хората на тая "суперсила"...

    Коментиран от #12

  • 12 Ituriel

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    А в САЩ клошари и хора, които ядат каквото намерят в кофата за боклук и на улицата няма?

    Коментиран от #14

  • 13 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Али Бабата":

    Гоооляма супер-ядрена, комунистическа държава са наистина ! Супер държава в която власта принадлежи на корейската ТРУДОВА ПАРТИЯ вече 65 години, отначало под ръководството на великия вожд Ким Ир Сен, после на не по малко великия Ким Чен Ир, а след него идва ред на още един велик Ким Чен Ин. А следващия кой ще бъде великияКуй Пий Чай ли ? През всичките тези славни 65 - 66 години храбрият корейски народ джазка ориз с вода и много се гордее, че живее във велмка супер държава. Виж какво Али Баба ти иначе сладки приказки разказваш но аз 100 % съм сигурен че ако на теб ти предоставят възможност да поживееш 1-2 години като обикновен работяга - трудяга в КНДР, ти брато и 1-2 месеца няма там да се задържиш. Няма да се задържиш защото едно е да сладкодумничиш пред клавиатурата в къщи и на топло, а друго е да бачкаш по 12 часа на ден за една гола заплата.

    Коментиран от #15

  • 14 газета правда

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ituriel":

    Така е прав си само , че клошари има в много страни . Но на мен ми е интересно , защо даваш пример именно с Америка , а не да речем с Русия ? Какво , американците ли ти са като трън в очите или в Русия няма клошари (БОМЖ-ове) ?
  • 15 Али Бабата

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Владислав Димитров":

    Владислав
    Димитров
    Що си недоволен от мен бре,повечето от информацията е от Уикидедия.Това че,гладуват и са снимали един с.кореец с чувал трева и под снимката писали-ядът трева,трябва да вярвам ли?То и за Ирак/войната-2003/писаха за химически оръжия,ама се оказа,че не било така.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Али Бабата":

    Чакай ве, защо фантазираш къде съм споменавал , че не съм доволен от теб ? А ти какво от Уикипедията ли си обогатяваш светозрението ? Не те мислех за толкова наивен ! Не ми се ще сега тук да се увличам и да ти пояснявам какво всъщност представлява Уикипедията, а и едва ли ти имаш такова желание . Така, че прав ти път, продължавай в същия дух.
  • 17 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Али Бабата":

    Вземи, прочети още малко информация от любима та ти уикипедия само, че руската, за съвременните трудови концлагери в КНДР...
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Концентрационные_лагеря_в_КНДР

    Коментиран от #18

  • 18 Али Бабата

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Владислав Димитров":

    Нещо,нищо не разбрах.Хем не си мислел,че съм наивен и не е трябло да си обогатявам светозрението от Уикипидия,хем ми даваш линк от същата Уикипедия.Много се смях!
    А и имам голямо желание да ми поясниш“какво всъщност представлява Уикипедията“

    Коментиран от #19

  • 19 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Али Бабата":

    Ти може и да имаш желание, но бедата е там, че аз нямам, а и времето ми е кът плюс това гледам нещо ти тези работи много трудно ги схващаш. А ве с други думи ПУЦ-а работи до 20.00 ч. след работно време не обучавам.

    Коментиран от #20

  • 20 Али Бабата

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Владислав Димитров":

    Значи,бедата е там,че нямаш желание и време да обясниш.Но!!
    Забележително,въпреки това о п р е д е л я ш "тези работи много трудно ги схващаш" подчертавам- без да си пояснил...е тук вече уби рибата с греблото.Как да схвана относно нещо,след като не знам какво представлява то.
Новини по държави: