1 Април, 2015 08:29 27 351 6

Последните секунди преди катастрофата на Germanwings (ВИДЕО)

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Последните секунди преди катастрофата на Germanwings (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Операцията по търсенето и събирането на останки на 150-те жертви на катастрофиралия Airbus A320 на германската нискотарифна авиокомпания Germanwings приключи, заяви представител на местната жандармерия, цитиран от агенция Франс прес.

„В зоната на катастрофата повече няма човешки тела. В сряда 20 военни ще се качат на по-високите склонове със спасители, за да съберат личните вещи на загиналите”, каза подполковник Жан Марк Меникини от френската жандармерия. Търсенето на втората черна кутия, от която миналата седмица беше намерена само обвивката, до момента не се увенчават с успех. През следващите седмици експерти ще продължат опитите да намерят този ключов за разследването елемент. След приключването на всички мероприятия районът ще бъде почистен от частна фирма за сметка на Lufthansa – фирмата майка.

„Най-късно до края на седмицата може да приключи идентифицирането на загиналите”, каза френския президент Франсоа Оланд на пресконференция в Берлин.

Късно във вторник беше съобщено, че на мястото на инцидента е намерен видеозапис, който показва последните минути преди катастрофата, съобщи германското издание Bild. На него се вижда, че пътниците в самолета са разбирали в какво отчаяно положение се намират. На записа на различни езици се чуват изплашените гласове на хората. Прокурорът на Марсилия Брис Ромен на въпрос на германски медии, заяви че няма информация за намирането на подобен запис. По негови думи са били открити няколко GSM-а в много лошо състояние, които в момента се проверяват от следователи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    2 0 Отговор
    Видеото е тотален FAKE! Не мога да разбера как може да се спекулира с подобни неща за малко рейтинг в youtube :/
  • 2 бот

    1 1 Отговор
    Голяма смешка е това видео, не се излагайте. Също така телефоните и всякакви устройства са забранени на борда

    Коментиран от #3, #5

  • 3 КАЛДЪРМЪША

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "бот":

    КАКВО ЗНАЧИ ЗАБРАНЕНИ ДА НЕ ГОВАРИШ МОЕШ СИ СНИМАШ И С ТАБЛЕТ С КАМЕРА КВО ТИ ДУША ИСКА САМО ПУСКАШ УСТРОИСТВОТО НА САМОЛЕТЕН РЕЖИМ ЧЕ ВИДЕОТО НЕМА НИЩО ОБЩЖ ТВА Е ЯСНО
  • 4 Бхд БхД

    3 0 Отговор
    Пълни глупости даже не е от този самолет.
  • 5 ссвз

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "бот":

    Кое е забранено??
    Стой си на село и се вози на каруцата. Ти едва ли и на метро си се качвал някога.
  • 6 къртица

    0 0 Отговор
    Абсолютна глупост. В средата на видеото се завърта телефона за да се имитира завъртане на на наклона на самолета.