1 Април, 2015 11:49 1 770 0

Внук на петролен магнат открит мъртъв

  • внук-
  • петролен магнат-
  • андрю гети-
  • жан пол гети-
  • открит-
  • мъртъв-
  • милиардери-
  • наследник

Полицията разпитва бившата приятелка на Андрю Гети, но не се знае дали в качеството на заподозряна, или на свидетел

Внук на петролен магнат открит мъртъв - 1
Снимка: АП/БТА

Андрю Гети – внук на един от първите милиардери в САЩ Жан Пол Гети, бе открит мъртъв, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Тялото на 47-годишният мъж е било намерено в неговия дом в Калифорния.

Според изданието, около 14.18 часа вчера (21.18 българско време) в полицията позвънила жена, която съобщила, че в една от къщите на Холивудските хълмове има починал мъж, като уточнила, че трупът се намира във ваната. Когато пазителите на реда пристигнали на местопроизшествието, те задържали намиращата се в къщата жена за разпит.

Причината за смъртта на Андрю Гети засега не е известна. Както съобщи Си Ен Ен, преди около две седмици Гети подал иск, в който пожелал да се сложи под съдебна възбрана неназована жена. Изслушването по това дело трябвало да се състои в началото на април.

По информация на портала TMZ, в последно време полицаи са идвали в имението на Гети 31 пъти, главно поради оплаквания на съседите му от шумните купони и скандали там. Порталът нарича смъртта на богатия наследник „подозрителна“ и уточнява, че задържаната жена е бившата приятелка на Андрю Гети. Според „Ройтерс“, нейният статут е неясен – дали е заподозряна, или свидетелка. Полицията често заварвала двойката под влияние на упойващи вещества, но при всеки случай те имали медицински рецепти за тях.

Дядото на покойния - Жан Пол Гети, е американски петролен предприемач, създател на нефтената империя Getty Oil. Той е и основател на музея „Гети“ в Лос Анджелис – най-големия художествен музей в Калифорния. Състоянието на семейство Гети се оценява на 5 милиарда долара.

Андрю е син на Гордън Гети, един от тримата синове на основателя на империята Пол Гети, който в миналото е бил начело в списъка на най-богатите хора в света. „Ройтерс“ твърди, че Андрю Гети се явява наследник не само на своя баща, но и на легендарния си дядо. Другият внук на Жан Пол Гети – Марк, е създател на фотографската агенция Getty Images.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА