Last news in Fakti

2 Април, 2015 10:26 782 8

Кубинците в САЩ все повече подкрепят подобряването на двустранните отношения

  • куба-
  • сащ-
  • отношения-
  • политика-
  • статистика

Двете страни работят за по-добри отношения

Кубинците в САЩ все повече подкрепят подобряването на двустранните отношения - 1
Снимка Архив АП/БТА

Кубинските американци все повече подкрепят усилията на Съединените щати за подобряването на отношенията с Куба, откакто президентът Барак Обама обяви през декември плановете на администрацията си да възстанови дипломатическите връзки с Карибската нация, пише в. „Индипендънт“.

В анкета, проведена от статистическата агенция Bendixen & Amandi, 51% от кубинските американци са заявили, че са благоразположени към подобряването на отношения между двете страни, в сравнение с 44% през декември, съобщава АП.

40% са заявили, че са против подобряването на отношенията между САЩ и Куба.

По-специално младите хора, са в подкрепа на този ход, като 69% от хората на възраст между 18 и 29. Само 38% от анкетираните на възраст над 65 подкрепят нормализирането на отношенията.

Проучването постави въпроса пред 400 кубински американци, които живеят предимно във Флорида и Ню Джърси. В САЩ живеят около 2 милиона кубински американци.

"През трите месеца, от началото на историческо обявяване от президента Обама, проучването разкрива, че сега подкрепата на мнозинството сред кубинските американци за нормализиране на отношенията с Куба се е повишила", каза Фернан Аманди от Bendixen & Amandi, съобщи АП.

На 17 септември, президентът Обама обяви, че неговата администрация ще започне да работи за нормализирането на отношенията с Куба, 54 години след като дипломатическите отношения между двете страни бяха прекъснати. Планът включва облекчение на ограниченията за пътуване и увеличаване на търговските връзки между двете страни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    0 0 Отговор
    Кубинците и американците от върли врагове ще се превърнат в най добрите приятели понеже разбраха , че ползата е голяма както за едните така и за другите . Жалко само че други два братски славянски народа братството и приятелството го превърнаха във вражда и тръгнаха да се разделят тогава когато всички други се обединяват и сприятеляват. Много жалко !

    Коментиран от #3

  • 2 Бай хой

    0 1 Отговор
    Защото досега са били против ли.
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "8888":

    Ако ти си мислиш че кубинците едва сега са раэбрали че полэата от добри отношения със Шатите е решаваща эа тях,проблемът си е твой.Всъщност кубинския народ никой не го е питал какво иска,а островът беше още от времето на Хрусчов РУСКА ВОЕННА БАЭА,която струваше на СССР по 7млн долара дневно!эНАЙНО Е ЧЕ ЦЯЛА кУБА БЕШЕ ЕДИН ОГРОМЕН КОНЦЛАГЕР С ГЛАВЕН ПАЭВАНТ съветската марионетка Кастро но...нещата в края на краища си влиэат в естествения коловоэ!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Градешкият с катъра, първо се научи да пишеш и тогава започни с опитите за преписване. Накарай някой по-умен от теб да ти прочете глупостите и да ти обясни колко много се излагаш.
  • 5 Бай хой

    0 1 Отговор
    Оф извинявам се не взех под внимание какви хора коментират тук.

    Да ви обърна внимание на факта че статията визира кубинците в сащ а не изобщо всички кубинци.
  • 6 Киро

    1 1 Отговор
    Абе, атакистки тролчета, що няма руски флагове по сградите, а?

    Да не са луди, нали видяха докъде стигнаха с приятелството с водките, както, впрочем и всяка друга държава, заиграла се с тях!
  • 7 Киро

    1 1 Отговор

    Бай хой


    Да ви обърна внимание на факта че статията визира кубинците в сащ а не изобщо всички кубинци.

    =========

    Що бе, трол, кубинците в САЩ са против ли?

    Или кубинците в Русия са против, тези 12 души там?

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кирчо бре уж си схванато момче а бавно схваща

    Да обясня още един път този път за най тъпите.

    В статията се говори за кубинците в сащ. А както знаем в полицейската терористична федерация сащ за развяване на Руско знаме вкарват в затвора.