Last news in Fakti

17 Април, 2015 09:22 3 067 12

Трима журналисти бяха убити в Украйна за ден

  • олга мороз-
  • украйна-
  • убийства-
  • журналисти-
  • олес бузина-
  • сергей сухобок

Олес Бузина и Сергей Сухобок бяха разстреляни в Киев

Трима журналисти бяха убити в Украйна за ден - 1
Олга Мороз

Черен четвъртък преживя Украйна. Местни медии съобщиха новината за убийствата на трима журналисти.

След известния писател и журналист Олес Бузина и Сергей Сухобок стана известно, че главният редактор на „Нетишинский вестник“ Олга Мороз е открита мъртва в дома си със следи за насилствена смърт.

Според неофициална информация тя е подготвяла за публикуване свое разследване за незаконно изсичане на гората.

Олес Бузина и Сергей Сухобок бяха разстреляни в Киев. Техни близки смятат, че двамата журналисти са платили със живота си за своята проруска позиция и защитаваната позиция за федерализацията на Украйна.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун настоя украинските власти да разследват убийството на Олес Бузина.

Държавният департамент призова властите в Киев да разследват убийствата на журналиста Олес Бузина и опозиционния политик Олех Калашников.
„Ние настояваме за задълбочено, цялостно и прозрачно разследване на тези убийства. Както разбирам и президентът Петро Порошенко е разпоредил да се извърши“, заяви на пресконференция Мари Харф. 
Тя посочи, че САЩ осъждат убийствата и изразяват съболезнования на семействата и приятелите на жертвите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    1 1 Отговор
    очакваме "полицията" им да арестува изпълнителите - някои наркомани и алкохолици от съседното общежитие, които ще свидетелстват, че лично Путин им е дал оръжие и е казал кой да гръмнат
  • 2 Истината боли

    2 1 Отговор
    Украйна няма да сеоправи докато не затвори американското послоство в Киев и изгони "всички" американски съветници и
    НАТО-вски инструктори!
    US полицията месечно убива повече хора, отколкото британците за 100 години а именно, 111 души са загинали в САЩ прз Март 2015 от ръцете на полицаи. Српедно годишн в САЩ полицията
    «убива законно» повече мирни жители от колкото «организираната престъпност», американските СМИ за 2013г - 1700 човека!!!
    Така «цинично» обяснява убийството на друг журналист Олес Бузина "Десислава Димитрова- «нека не забравяме в украйна тече война»!"... от мен да ви е честита демокрацията!

    Проблема е в самите демократи и техните подръжници!

    В България без война подръжниците на американската "демокрация" - Десислава Димитрова, Киро, Атанаска Василева и още доста изкуфели са в изобилие, за Украйна да не говорим!
    А в Украйна било «войнна» без да е обявено военно положени и ако се водят военни действия в раыона на Домбас от терористи които убивт мирни жители, в Киев «демократите» убивт журналисти и не само, спипрат те на пътя и те гръмват за удоволстви!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Ь 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината боли":

    Прав си на 100%...но трябва по-простичко да го напишеш,че Деси,Кирчо и Атанаска нищо няма да схванат-най-много да им се възпали акнето....
  • 4 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истината боли":

    лъжко,войната в yкрайна я разпали русия ,тя е първопричината за убииствата в последната година,неините служби планирано разпалиха конфликт,неината армия икономика и медии го потдържат и подкрепят.толкова ли не разбра бе лъжко че никой по света не иска да живее под руска опека щото руснаците са слаби управленци и налагат мизерия, корупция и разруха!
    в украйна всеки ден убиват хора ,журналисти ,доброволци,деца, старци... точно заради тази имперска амбиция на путин.той обяви кой е убил единия от журналистите минути след смъртта му и тролчетата като теб поеха щафетата?та откъде знае господин путин и ти кой ги е убил?чакам да отговориш!

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    "та откъде знае господин путин и ти кой ги е убил?чакам да отговориш!"
    За сметка на това ти знаеш, всичко обясняваш, като лелка в забавачка. Само дето трябва да метеш а не да раздаваш акъл. Не дай си боже тука да стане подобен сценарий..., как те виждам с кимоното от "Дианабад" да "чупиш" и "трошиш" кости на твоите опоненти. Да ама зад клавиатурата, иначе ще ти дойде мнооого "изодзодзе". Смелост

    Коментиран от #9

  • 6 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    ...мелост се иска тролче, ама откъде такова нещо в теб?
  • 7 УПА

    0 0 Отговор
    УПА /Украинска въстаническа армия/ пое отговорност за убийствата и се закани, че те ще продължат.

    Коментиран от #10

  • 8 Истината боли

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Ти си много зле братчед!
    Русия и Путин нито ми алагат нито им изпълнявам заповеди за разлика от теб!
    По обясненията ти си лици кой изпълнава заповеди и ходи да се отчита за дейността си!
    Аз съм свободен човек за разлика от теб и не се подчинявам на чужди интереси като теб, американса подлого!
    Начетох се на «съчинеията» ви и «саклъпени» исторически теории от които ми писна!
    Това ме накара да си изкажа мнението нищо от това което съм написъл не е измислица!
    Мнението ми не е по-различно от демократичните западни СМИ! От ваща «псевдо демокрация» щ его докарате, че САЩ е освободила България от Турско робство!?
    Извинявай, но според Иво Инджев Русия ни е окупирала а САЩ освободила, така че сега ходиш в тяхното посолство да им лижеш задника!
    Къде са «героите»? …. Вторвтв световнв война отдавна свъшила…… няма такива! «Това са думите на препивачите на «новата» история!
    По новата история излиза, че баташкото клане е «американска постановка», да въвлече Русия във война с Турция, Априлско въстание не е имало, това е митология и «скалъпена прикаска»!
    Васил Левки, Георги Бенковки, ХристоБотев и всички останали са «холивудски герои», къде са ?!
    Докажи, че неса били рекетьори! Да взема и аз даиздам утре книга като Иво Инджев?
    В Полша вече говорят, че американците ги освободили ои фашизма и поставаят паветници как руски войници убиат и изнасилват полякини!
    До къде ще стигнете с измислиците си? В Германия вече ви се смеят и говорят за преписването на историята!
    Не прочетох в едно западно издание, че Путин е изпратил агенти да се убиват журналисти противници на майдана и тази власт която се поздравява с фашистки равнозначни «хай Хитлер»- «слава украин» !?а
    Само в «псевдо» държави със същата демокрация минават плоските ви номера…. «лъжльо» къде са ти ФАКТИТЕ?

    Коментиран от #11

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    тролче ,тук е място за даване на мнение,което и правя,но ти и компанията симпатяги сте тук за да пречите именно на това.спамите всеки пост без аргументи и с откровенни лъжи,обиждате сменяте никове и пишете десетки постове от тях с цел да се умаловажи мнението на другия.та дали знам или не се решава в спора ,но ти нямаш капацитет и възможност да водиш такъв.и като се появи друг с моя начин на мислене и почваш с заплахите и към него ,а групата тролове с познатия сценарии на мучене ,обиди и т.н. морафети.що се отнася до това ,дето го пожелавате да стане и тук,моли се да не стане щото верно тогава ще трябва да пътуваш за челябинск!
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "УПА":

    така е упа ,група терористи с десни разбирания е поела отговорност за уииствата .сега трябва да бъдат изловени и вкарани в затвора,което се надявам да се случи по-бързо!
  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Истината боли":

    да ,тва са последствията от безсилието!германия си има официална позиция лъжко и тя е че русия е агресор в yкрайна и че санкциите трябва да продължат.другото дето си писал е вследствие на отключени психологически процеси на мозъка ти и трябва да потърсиш помощ!
  • 12 The Bear

    0 0 Отговор
    Ако Десислава Димитрова знаеше някой и друг чужд език - като например Немски, Руски и Английски, можеше да гледа и чете не само наши медии, а и това какво се издава и гледа и в Германия, Русия, Англия и Америка. Ако имаше и мозък повече отколкото й е необходимо за да пази равновесие и да не се удави докато преглъща, можеше и да успее да поразсъждава логично над всичката тази информация. Тогав ..... тогава това вече нямаше да е Десислава Димитрова, а щеше да е най-нормален интелигентен и мислещ човек, притеснен за бъдещето от реалната оценка за ситуацията. Относно Германия - ТЯ няма официална позиция, защото ако Меркел излезе официално с позиция основана на германските наблюдатели и агенти на място, ще се наложи да се срита с официалния си покровител САЩ, а не е в позиция да го прави при това американско военно и материално икономическо присъствие на американци в Германия. Такава е позицията и на Франция. Тези две страни плахо се опитват да вървят в посока различна от налаганата от САЩ посока във външната им политика, но се оказва че чак сега при така създалата се ситуация в Европа се усеща влиянието на американския капан НАТО - групировка чрез която САЩ прави всички членове на НАТО неспособни да водят самостоятелни военни действия като самостоятелна армия, а в същото време внедрява множество бази и американски военни в сърцата на тези държави. Така те са в желязна ръка и не смеят да се отклоняват много от предначертаните от САЩ линии на поведение в различни външно-политически ситуации и конфликти. Политолози и уважавани умове в САЩ са открити врагове на правителството на САЩ по отношение на останалия свят. За Русия няма да говоря, щото тъпите русофоби няма да го приемат като довод, но там просто нещата са различни от останалият свят.... и то не към по-лошо....