Last news in Fakti

18 Април, 2015 00:03 1 662 6

Старостта започвала на 74 години

  • пенсионери-
  • старци-
  • възраст
Старостта започвала на 74 години - 1
Снимка: БТА

Учените вече определиха, че старостта започвала на 74 години, съобщава в. „Телеграф“.

Последните изследвания показали, че човек трябва да се счита за старец, когато му оставали около 15 години живот.

Проучванията на изследователите ще дадат възможност на управляващите да вземат адекватни решения за пенсионната възраст.

Във Великобритания тя е 65 години, но към 2046 г. тя ще стане 68 години.

Само преди 2 века шестдесетгодишните са смятани за твърде стари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Човекът се споминал същия месец след като си е получил първата пенсия,но учените скупчени покрай гроба му с приповдигнато настроение и с чаши марково уиски в ръце го уверяват,че още е младеж и чааак след 74...може и да остарее:)
  • 2 мъка

    0 0 Отговор
    Да ама средната продължителност на живота в Великобритания е 80 години ,а в България е 73 години . Те да си работят до 65 и да си взимат пенсията 15 години , а при нас 73 минус 15 са 58 години на които трябва да се пенсионираш щото си стар според учените .
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Още преди 2 години почнаха да ни подгряват, че е редно да се пенсионираме на 70 години, защото на 65 е рано. Все повече такива статии ще излизат, с цел да да свикваме. Ще изменят законите, в резултат на което ще ни вдигат осигуровките и ще бухаме до сетния си дъх за да храним циганските к....та.
  • 4 аяая2

    0 0 Отговор
    Трябва да се измисли закон, при който пенсията се взима поне 20г. Независимо дали човек е жив, или умрял. Ако е жив - взима той. Ако е умрял - взимат близките му. Фиксиран срок на пенсията.
  • 5 ivo

    0 0 Отговор
    виж ти в бг като се сметне средно 71г продьлжителност живот за мьжете- значи всички са умрели рано!!но за сметка на това да се плащат осигуровки до 65г и колкото по малко дьржавата плаща пенсии толкова по добре -освен на полицаи които ще вземат на куп 20 заплати и 20 години пенсии-
  • 6 внвн

    0 0 Отговор
    Eми като човек си открие една сметка и си я пълни за черни дни/пенсия, нема да има нужда държавата да го храни после. Това че ние сме малоумни и не можем да мислим е отделен въпрос!