18 Април, 2015 10:29 2 172 33

Обама: ЕС да запази санкциите срещу Русия

  • обама-
  • ес-
  • санкции-
  • русия-
  • второ минско споразумение
Обама: ЕС да запази санкциите срещу Русия - 1
Снимка: АП/БТА

ЕС да запази санкциите срещу Русия до пълното изпълнение на  договорените в Минск мирни споразумения. За това призова  американският президент Барак Обама след срещата си с италианския  президент, съобщава Ройтерс.

"Най-малко, ние сме длъжни да поддържаме съществуващото ниво на  санкции, докато не е ясно, че те (Кремъл и самопровъзгласените  републики - бел.ред.) изпълнят условията по Минския договор",  заяви Барак Обама.

Според него, на предстоящата Среща на върха на ЕС членовете на  Общността ясно трябва да покажат на Русия, че санкциите няма да  бъдат разхлабени до прилагането на минските договорености.
На 20 март президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че  лидерите на ЕС са се съгласили да запазят санкциите срещу Русия до  пълното изпълнение на Минските споразумения. Той обясни, че  разхлабването на санкциите трябва да бъде свързано с прилагането  на мирното регулиране на ситуацията в Източна Украйна.

Комплексът от мерки, известни като "Второ минско споразумение", насочено към деескалацията на въоръжения конфликт в Донбас, беше договорен на 11 и 12 февруари след маратонски преговори между германския канцлер Ангела Меркел, руския президент Владимир Путин, френския държавен глава Франсоа Оланд, президента на Украйна Петро порошенко и домакина от Беларус Александър Лукашенко.
Споразумението предвижда прекратяване на огъня, изтеглянето на цялото тежко въоръжение от линията на фронта, създаването на зона за сигурност, размяна на пленници и освобождаване на всички задържани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя палячо

    3 1 Отговор
    Обонго,погледни си твойта,че вчера стана страшен скандал там.Една холивудска актриса се опита да преживее с помоща за бедни--а тя е 29 долара на седмица--та актрисата искарала два дни.Като е яла само яйца,хляб и консервиран грах.....Така че,явно не си ти човека,които трябва да дава акъл на другите....
  • 2 хрущял

    4 1 Отговор
    А с тези 300 американски десантчици отишли в Украйна, кой нарушава Минските споразумения - май не са Кремъл, а точно черното маймунче!
  • 3 Българин

    4 1 Отговор
    Това е поредното доказателство,за лицемерието и арогантността на САЩ.С това си господарско държание към цял свят,американците насила ни правят русофили....или най-малкото-американофоби.....Значи,американците продължават да сътрудичат с руснаците в космоса,в нефтодобива,в строителният бизнес,в титановия добив,в риболовството,в металостроенето и т.н.--------а другите държави немогат--ФУУуууууу отвратен съм от лъжите им.
  • 4 Съни

    3 1 Отговор
    ПодлЕЦ!!!!!!!!!!
  • 5 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор
    а руските медии твърдяха че французи,германци и т.н. щели да премахват санкциите.оказа се че европа и сащ са единни по отношение на путин .сега руския има две възможности да се изтегли от yкрайна или да мизерства в изолация.

    Коментиран от #10, #12

  • 6 незнайко

    5 1 Отговор
    Всичко е демагогия от страна на САЩ. Защо се месят в решенията на ЕС ? Тогава да се разпада ЕС щом някой друг ще ги командва.
  • 7 плявналийчо

    5 0 Отговор
    дава ли си сметка , до кога с чужди ръце ще вади кестени от огъня, дали 11 септември няма да им изглежда като сцена от екшън филм. Тия който живеят в сащ не си ли правят сметка че всичко се връща рано или късно и при тях ще дойде , запалиха конфликти в целия свят но сега май ще се наиграят както вървят нещата .
  • 8 ;;;;;;

    5 0 Отговор
    така се случва когато негър тръне да отмъщава на белия човек че е опитал да цивилизова дядо му и баба му преди много векове
  • 9 УПСссс

    4 0 Отговор
    Тоя скоро ще настъпи мотиката.Отврати цял свят вече.Изживява се като господар на света.Даже европейските форуми оплюват политиката на САЩ.
  • 10 Ь 7777

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Де на нас такава "мизерия"--само по случай 9 май,руснаците раздават на всички ветерани във Русия,Балтийските републики,Украйна,Беларус,Киргизия,Казахстан и т.н. пари по случай победата...сумата е над 900 мил.долара.....Или викаш,друго е Тиквата да даде на пенсионерите по 12лв. велигденски надбавки....

    Коментиран от #16

  • 11 Четете

    5 0 Отговор
    Вижте в немската преса какво пише по повод речта на Обама--"САЩ нарочно убиват Е.С."..."А кой ще плаща,г-н Обама"..."Докога ще работим за САЩ"..."Амбициите на САЩ,водят към катастрофа Е.С.".......
  • 12 tost

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Да не би да живеш в Русия,че знаеш какво пишат руските вестници.Рано или късно санкцийте ще бъдат премахнати.
  • 13 гост

    4 0 Отговор
    Барак ХЮСЕИН Обама ?????
  • 14 иво

    4 0 Отговор
    Тоя се очертава като най-долното човече на света.....
  • 15 5егъ

    1 0 Отговор
    Егати самочувствието има! Онзи ден чехите го сложиха на място и забраниха на посланика им да влиза в президентския дворец. Меркел им изгони шпионите с черен печат миналата година, всички членки на ЕС са подслушвани и манипулирани, обаче маймун си знае неговото и се разпорежда, кой какво да прави. Да видим колко глупави ще излязат от €С. Ще стигнат ли паритет на еврото заради заповедите от тъмноамериканеца и да си прецакват икономиките със санкциите, които ОЧЕВАДНО НЕ РАБОТЯТ и Русия си свирка до ден днешен, а ЕС се задъхва. Гърците подушиха секирата и залитнаха към другия лагер, скоро и други държави...
  • 16 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ь 7777":

    раздават ,раздават :)!руските пенсионери са в страхотна позиция ,заедно с руските работници и селяни.ти що не идеш там на гурбет ?може путин и за теб да измисли някакво подаяние.

    Коментиран от #17

  • 17 199

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    деси стани ми гадже

    Коментиран от #23

  • 18 ХХХ

    1 0 Отговор
    Абе незнам за руските пенсионери-но ги виждам всяко лято на море у нас--а да ти спомена за американските деца--помниш ли статията преди три дни тук......нещо аааа?????

    Коментиран от #24

  • 19 Киро

    0 1 Отговор

    ХХХ

    Абе незнам

    ==========

    А буквар знаеш ли за какво се ползва, неграмотен тролещ копейкаджия??
  • 20 Киро

    0 1 Отговор

    tost
    санкцийте

    ========

    Още един неграмотен трол, питам се - тия с конкурс ли са ги подбирали??!

    Като ви събират да ви сведат опорните точки, кажете им малко да ви ограмотят бе!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    киро, деси,атанаска, с кон-последният мохикан. Или с една дума протестна мрежа платена от чужда терористична служба.

    Преди да ограмотявате другите ограмотете първо лидера ви боко тиквата комуниста.
  • 22 неграмотен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    Кирчо,това че е направил правописна грешка човека,не означава,че не е написал истината.И още нещо--щом и малограмотните хора вече не ви вярват-значи хептен сте я оплескали....Разбираш ли какво ти намеквам?
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "199":

    нямаш проблеми!
  • 24 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ХХХ":

    помня статията и кво общо има тя с руските пенсионери?
    та каде казваш си видял по морето ни руски пенсионери?
    тези дето ги виждаш са основно номенклатурата в русия ,гепачи средна работа и някой по- дребен бизнесмен,богатите ходят във франция или монако,но основната част от руснаците никога и никъде не пътуват притиснати от бедността.

    Коментиран от #25, #31

  • 25 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    Деске също и както ония от бронкс и гетата в по-големите хамерикански градове или ония от селските райони по всички щати и най вече от аляска. Те също никъде не ходят. Дори не могат да пътуват в собственият си щат, камо ли да дойдат на нашето черноморие.

    Коментиран от #27

  • 26 ооо

    0 0 Отговор
    Абе кой е тоя, че да казва какво да прави Европа. Европа губи много от тези санкции. Бай Обама трябва да плаща на Европа загубите от сделките с Русия, че и някой лев неустойка отгоре, че да има очи да определя. Така срива срива Европа и съюза - Русия има с кой да търгува след като има ресурс. Отнасяме го основно ние в Европейския съюз с тези санкции

    Коментиран от #28

  • 27 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай хой":

    така е байко,в щатите хората няма кво да ядат ,пълно е с бедни и безпризорни деца ,но въпреки това целия свят драска за там,а никой не ще да ходи в русия :)!бронкс е в пъти по устроен от центъра на всеки руски град,като инфраструктура,комуникации и т.н. удобства.за предградията където живеят 70% от американците така наречената средна класа няма кво да говорим.

    Коментиран от #32

  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ооо":

    ти сега и за европа ли се затъжи :)?в челябинск нали е супер кво ти пука?
  • 29 Абе Десо

    0 0 Отговор
    Абе Десо поетесо - нали тея са го направили на гърба на останалия свят. Да се устроят така. Нали и сега пак правят интриги, за да се облагодетелстват. Нали са най-големия световен длъжник. Нали си пестят ресурса и ползват ресурса на други на безценица, много ясно, че ще са най-устроени> Много ли акъл се изисква за това? Или трябва ди си хипер нагъл и манипулативен. Разпалват изкуствено конфликти, да да си продават оръжията. Продават и на двете страни... още да ти говоря ли - или ти сама ще се сетиш нататък!

    Коментиран от #30

  • 30 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Абе Десо":

    почни пак с римите,щото с популиските лъжи дето си нахвърлял няма кой да впечетлиш.значи американците ползвали чуждите суровини на безценица и целия свят им ръкопляска щото не може да се усети ,но ти ето че си ги разкрил.хванал си и интригите им остава само да го сглобиш в стихотворна форма :)!
  • 31 emo

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Десислава Димитрова":

    DESI zaklevam se v nai miloto mi ti si nai zabludeniqt 4ovek na tozi svqt,napravo te sajalqvam vseki pat kato ti 4eta komentarite.
  • 32 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Десислава Димитрова":

    Толкова са устроени че мрат като кучета по ирак, сирия, афганистан, украйна и къде ли не. Натискат се за Българските ресурси и Българинът си съдира задника за да им пълни гушите за данъци цени на ток и оръжия че им храни и терористите.

    Върха на свободата на личността и на словото. На година почти 2000 хамериканеца умират свободно от полицейски куршуми.

    В момента икономиката им е една голяма пирамида заложила над 30 процента и всички знаем до какво води във времето това. Тик-так, тик-так.
  • 33 ааа

    0 0 Отговор
    Обама,Обама накрая да не стане Путин наЕ*ама.