Last news in Fakti

18 Април, 2015 13:54 915 3

Йоргос Васалос: ЕК се опитва да "убие" правителството на СИРИЗА

  • йоргос васалос-
  • ек-
  • сириза

Ако ме питате от гледна точка на най-реалистичния сценарий за това, какво ще се случи от този момент до юни

Гърция няма да излезе от еврозоната, но това може да доведе до политическа нестабилност в държавата, прогнозира  в предаването "Събота 150" по "Хоризонт" университетският преподавател Йоргос Васалос.

Този следобед започва новият кръг технически преговори между международните кредитори и Гърция. По думите на Васалос, Европейската комисия се опитва да "убие" правителството на СИРИЗА, защото не може да приеме избора на гърците да ги управлява радикално лява партия. Това от своя страна поставя въпроса, колко демократичен всъщност е съюзът, след като не уважава изборът на гражданите на една държава, коментира още Васалос:

Ако ме питате от гледна точка на най-реалистичния сценарий за това, какво ще се случи от този момент до юни, мисля, че онези членове на СИРИЗА, които подкрепят излизането от еврозоната, са малцинство, което означава, че ще има ново споразумение. Това обаче означава, че ще бъдат взети мерки за нови лишения, което води след себе си непрогнозируеми политическите последици вътре в самата държава. Ако правителството продължи да следва политиката, то ще бъде унищожено и аз мисля, че точно това иска ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не бях се сетил че да искаш да ти върнат парите е равносилно на убийство на длъжника?!А и толкова ли е важно "убийството" на правителство,дошло на власт с лъжа?

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не бях се сетил, че като ти върнат земите на дядо ти ще си останеш същия..., възпрял развитието си на седем годишна възраст. Мулето, катъра и на къра, а вземи и БМВ-то /не, че разбираш от тях/, но хамериканците са казали-нафтата е за трактори . айде със здраве..., от къра, бустана и полето, че селяните станахте много...
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Е няма как да не те окуража,че раэвитието ти е очевидно но все пак не форсирай нещата.3ащото вожда ти бай Тошо го е каэал:"Тая година полуидиот,догодина-пълен":)
Новини по държави: