Last news in Fakti

18 Април, 2015 13:57 2 265 2

Адвокат: Lufthansa трябва да носи отговрност за катастрофата

  • катастрофа-
  • germanwings-
  • самолет
Адвокат: Lufthansa трябва да носи отговрност за катастрофата - 1
Снимка: АР/БТА

От правна гледна точка, отговорността за катастрофата на германската нискотарифна авиокомпания Germanwings над френските Алпи, е на компанията майка – Lufthansa. Това каза в събота по германската телевизия Phoenix адвокат Кристоф Веленс, който защитава интересите на роднините на загиналите 150 пътници на 24 март.

„Въпросът за вината е кристално ясен и отговорът е еднозначен. Lufthansa носи отговорност за сътрудниците, които концернът наема”, казва Веленс. Той припомни, че именно концернът е този, който трябва да изплати компенсациите на роднините. „На тях тези пари са им нужни, за да могат да устроят живота си без тези, които са загубили. Например, аз представлявам интереса на пет деца, чийто родители са загинали в катастрофата”, казва адвокатът.

Разследването показа, че вторият пилот Андреас Любиц е разбил самолета, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф. На борда му се намираха 144 пътници и 6-членен екипаж.

Само няколко часа след изказването на Веленс, последва официален отговор от пресцентъра на германския национален превозвач. „Въпросът за вината на Lufthansa в катастрофата над Алпите трябва да се изясни от следствените органи, а не от частен адвокат. С това се занимава прокуратурата, на която ние оказваме пълно съдействие”, пише в съобщение до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пари

    0 0 Отговор
    Значи все пак за пари спретнаха сагата с лудия пилот.
  • 2 Alisa

    0 0 Отговор
    Виновни няма - пилотът е действувал "спонтанно", не може да се говори за „съзнателно намерение за убийство” на хора , а само за "спонтанно желание да разруши самолета". Виновни са пътниците качили се на самолета по собствено желание и на свой риск!!! "