Last news in Fakti

18 Април, 2015 21:11 1 711 0

Американец открадна памперси за хиляди долари

  • кражба-
  • памперси-
  • сащ

Кражба на памперси в особено големи размери е обвинението към 24-годишния нюйоркчанин Кевин Харкроув. Разработената от крадеца схема е доста проста, макар и да изисква определена ловкост. В магазина Харкроув е сменял баркодовете на памперсите с тези на по-евтини стоки, след което ги е плащал на каси на самообсулжване. Автоматичните каси естествено не могат да засекат подобни невиждани разпродажби.

Самият Харкроув признава пред съда, че е купил памперси на обща стойност 99.36 USD само за 1.06 USD. След това е продавал част от стоката, а друга е задържал за собственото си дете. Потърпевшата верига магазини е Stop & Shop. „Вероятно няма нито един магазин от верига в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, от който да не съм купил „евтини” памперси. Занимавам се с това толкова отдавна, че дори не помня кога започнах”, признава Харкроув.

По данни на полицията в Ню Йорк от януари досега Харкроув е посетил над 100 пъти магазини от въпросната верига. От Stop & Shop съобщиха, че извършват ревизия на доставките на памперси за последните няколко години. До момента загубите се оценяват на няколко хиляди долара в течение на проверката сумата значително ще нарасне, смятат от компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА