18 Април, 2015 23:53 874 0

Германия подкрепя медиите в Латвия

  • германия-
  • латвия-
  • медии-
  • франк-валтер щайнмайер

Преди дни САЩ признаха, че губи информационната война срещу Русия и Ислямска държава.

Германия подкрепя медиите в Латвия - 1
Снимка: АП/БТА

Укрепването на медиите в Литва и ситуацията в Прибалтика бяха основните теми от визитата на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в Рига.

При разговорите си със своя латвийски колега Едгар Ринкевич те са се договорили да се засили ролята на независими, обективните и професионалните  медии. Особено внимание ще се обърне на представителите на националните малцинства.

Германия е готова да представи програми за обучение на журналисти и студенти. В разговора си с президента на Латвия Андрис Берзинш Щайнмайер даде висока оценка на председателството на Рига на ЕС.

В толкова сложно за Европа време Латвия председателства ЕС безупречни, заяви германският външен министър. В отговор Андрис Берзинш благодари за програмите за обмен и сътрудничество, които помагат да се повиши професионализма в медиите и да се противостои на руската пропаганда.

Не беше подмината и темата за информационна война, която трябва да се води срещу руската пропаганда.

Преди дни САЩ признаха, че губи информационната война срещу Русия и Ислямска държава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА