Last news in Fakti

20 Април, 2015 03:03 606 1

Даниел Митов ще участва в Съвет „Външни работи” в Люксембург

  • даниел митов-
  • съвет-
  • външни работи-
  • люксембург

Министър Даниел Митов ще вземе участие в редовното заседание на Съвет „Външни работи”, което ще се проведе на 20 април в Люксембург. Преди началото на Съвета министър Митов ще участва в работна закуска на Групата на приятелите на Грузия. В срещата, чийто домакин е Словакия, ще вземат участие външният министър на Грузия Беручашвили, както и СПЕС за Южен Кавказ и кризата в Грузия Х. Салбер, съобщават от МВнР.
 
Българският първи дипломат ще се присъедини и към работната закуска на Групата на приятелите на Босна и Херцеговина, чийто домакин е Хърватия. В срещата ще участват новоназначеният външен министър на БиХ, както и членове на Председателството на БиХ.

Сутрешната сесия на Съвет „Външни работи” ще започне с набелязване на конкретни мерки за задълбочаване на отношенията между ЕС и Латинска Америка. Министрите ще обсъдят подготовката на Срещата на върха на ЕС и Общността на латиноамериканските и карибски държави (CELAC) на 10-11 юни 2015 г. в Брюксел, както и развитието на отношенията на ЕС с Куба и други държави от ЛАК.  

Програмата на първите дипломати на 28-те ще продължи с дискусия по актуалното състояние на ситуацията в Либия и хода на преговорния процес за сформиране на правителство на националното единство под егидата на ООН  Работният обяд ще бъде посветен на последите развития по иранската ядрена програма и актуалната обстановка в Йемен.

В началото на следобедната работна сесия Върховният представител Федерика Могерини ще представи своите идеи за актуализация или изработване на нова Европейска стратегия за сигурност. След края на формалното заседание на Съвет „Външни работи” ще се проведе среща с министрите на външните работи на страните от Източното партньорство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЩОТО КОЕ Е

    0 0 Отговор
    Общото е, че дали ще , или НЕ ще участва наш дечко въ форума, НИКОЙ НЯМА ДА ЗАБЕЛЕЖИ.
    С него и без него.