Last news in Fakti

19 Април, 2015 19:43 1 659 11

Оланд: Търсим с Русия решение за "Мистралите"

  • франсоа оланд-
  • мистрали-
  • кораби-
  • десант

Френският президент се надява в петък да се види с Владимир Путин в Армения

Париж търси изход от патовата ситуация със сделката с двата  десантни кораби от клас "Мистрал", заяви пред Канал+ френският президент  Франсоа Оланд. Той посочи, че се водят преговори за намиране на  изход на ситуацията. Франсоа Оланд се надява в петък в Армения да  се срещне с руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

Доставката на двата десантни кораби се стопира от наложените на  Русия санкции от ЕС заради незаконната анексия на Крим и намесата  на Кремъл на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Пробив може да се очаква при свалянето на санкциите, посочват  анализатори, цитирани от френския печат.

Самият Путин преди дни даде да се разбере, че е силно  заинтересован сделката да се осъществи. Той дори обеща Русия да не  е използва корабите в невралгични райони като Черно море. Путин дори декларира, че няма да се търсят неустойки за забавената доставка. Все пак руският президент предупреди, че ако Париж не достави корабите, Русия ще поиска да си получи обратно предплатените суми по договора, за близо 1,2 млрд. евро.

АП припомня, че поръчката на двата кораба е част от най-голямата оръжейна сделка между страна от НАТО и Русия.

В петък Армения организира възпоменателна церемония за един век от арменския геноцид по време на Първата световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хих

    1 1 Отговор
    Сега Русия ще облажи и от лихвите по неосъществената сделка.
    И всичко на наш гръб - демек на гърба на ЕU.
    Няма лошо щом Америка дирижира събитията
  • 2 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Ми то решението всички го знаят,няма какво да се търси решение.Или давате платените кораби на руснаците или им връщате парите.Е ако парите са "опапани" вече,което е много вероятно ...... по-добре върнете парите,да не идват руснаците да си ги вземат.
  • 3 Истината боли

    0 0 Отговор
    Превод от четвъртък по време на "права линия" с Владимир Путин :
    "Отказът на Франция да предостави "Мистрал" няма да повлияе на отбраната на Русия, за нас това не е критично!
    В по-голяма степен договора "Мистрал" бе подписан в «подкрепа» на Франция, да подсигури договори за своите корабостроителници!
    Путин също така заяви, че:
    "Русия няма да иска «извънредно високи» неустойки и глоби, но е необходимо всички разходи които са направени да се върнат!"
    След променилата се геополитическа обстсновка, много от военните експерти предлагат да си вземат парите обратно, а неустойките за просрочения срок са 5 мил. Евро в месц, без лихвите повече предплатените 1,2 млрд. евро, а договора респ. поръчката е за два броя!
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Като е за тяхна полза ще търсят начини да си продадат корабите,но иначе викат срещу Русия и подписват да им налагат санкции,сега да връщат парите на Русия,и друг път да гледат какво подписват.Щом е за пари на всичко са готови.
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Мизерабли.
  • 6 ааа

    0 0 Отговор
    Оландчо,сега да тичка при бате си Обама за парички,че руснаците не си поплюват:)
  • 7 европеец

    0 0 Отговор
    Венци има дарба така да преразказва, че накрая всичко излиза наобратно! Първо: корабите НЕ влизат в санкциония списък срещу Русия, Франция доброволно отказа да ги предаде - законово няма никакви пречки. Второ: Путин въобще не е толкова заинтересован да ги вземе, колкото Франция е заинтересована да ги предаде. Трето: Путин никога не е обещавал къде нямало да ги използва - където си искат, там ще си ползват ТЕХНИТЕ си кораби.
  • 8 Киро

    0 2 Отговор
    Няма корабчетааа, няма и папанеее, няма и инвестициии, закриваме и заводиии...
    Но за сметка на това има хиперинфлация, полупразни магазини за храни, скъпотия, покачваща се безработица, валутка, с която можеш да си избършеш г.з., обедняло население и наближаващ фалит.

    Хохо!

    Коментиран от #9

  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Не знаем на кой свят се намирамеее, приказваме глупостиии, толкова ни е акълааа...
  • 10 АЗ ЗНАМ РЕШЕНИЕТО

    0 0 Отговор
    Решениети е : да се предадът на Руссия незабавно .
  • 11 Киро

    0 0 Отговор

    АЗ ЗНАМ РЕШЕНИЕТО

    Решениети е : да се предадът

    =========

    Не, решението за теб е незабавно да се върнеш в трети клас, неграмотно същество!