Last news in Fakti

22 Април, 2015 13:32 728 0

Съветът на Европа иска по-бърза реакция при хуманитарни кризи

  • съвет на европа-
  • торбьорн ягланд-
  • етническо прочистване-
  • хуманитарни кризи
Съветът на Европа иска по-бърза реакция при хуманитарни кризи - 1
Снимка: Съвет на Европа

Генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд призова за преразглеждане на механизма за реагиране при хуманитарни кризи, етнически чистки и други конфликти.

„Международната общност е твърде бавна“, заяви Ягланд пред форума „Срещу престъпленията от геноцид“, посветен на 100 -годишнината от избиването на арменците в Османската империя.

Според него не е нормално само петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН да вземат решения за намеса. Сякаш живеем през 1945 г., коментира Торбьор Ягланд. Той посочи, че в 2015 г. отговорност да се пресичат кървавите нарушения на правата на човека се носят от всички държави.

Генералният секретар на Съвета на Европа смята, че международната общност трябва по-активно да се намества, за да пресича хуманитарни кризи и етническо прочистване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА