26 Април, 2015 15:24 3 024 12

Колона руски мотористи влезе в Полша

  • мотористи-
  • нощните вълци-
  • полша

Руски мотористи  свободно преминаха границата на Полша. Полските граничари са ги пропуснали след проверка на документите, съобщават днес полски медии.

След преминаване на границата, мотористите са спрели в град Бранево, където са отдали почит на загиналите за свободата на Полша и мира съветски войници, погребани в мемориално гробище, съобщава агенция Регнум.

На паметната церемония са присъствали повече от 500 руски граждани, сред които са били 200 мотоциклетисти от Калининград и делегация на мотоклуба "Нощните вълци". Сред мотористите е бил губернаторът на Калининградска област Николай Цуканов. Руската страна се е представлявала от посланика на Москва в Полша Сергий Андреев и генералния консул в Гданск Александър Карацевчев.

По нататък мотористите смятат да се отправят към западната граница на Полша и да навлязат на територията на Германия.

Първоначално клуб "Нощните вълци" обяви, че ще изминат с мотори 6000 км, прекосявайки Беларус, Полша, Чехия, Словакия и Австрия. Така те ще преминат по пътя, по който Червената армия е преминала по време на освободителния си поход срещу нацистките войски, който доведе до победа над нацистка Германия.

Техният "мотопробег на победата" обаче напомня на поляците за съветското господство в страната им след 1945 г., както и за агресивната политика на Москва към съседна Украйна.

Полските власти официално уведомиха руското посолство във Варшава за забраната за влизане на моторджиите в страната.

Властите в Германия обявиха в събота, че няма да допуснат на територията на страната някои от членовете на  "Нощните вълци".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    Ето сега си проличава кои подклаждат омразата и не искат да допуснат моторджиите. Те искат да се ЗАБРАВИ втората световна война кой я започна. Същото се получава и с Турция. Господ да е на помощ на мирните граждани.
  • 2 многознайко

    0 2 Отговор
    тия бушмени само с глупости се занимават след това защо ги мразел целия свят
  • 3 Киро

    0 2 Отговор
    Тия на кого отдават почит в Полша бе, на армията си агресор?

    Поляците да ги пребият с камъни, наглеци!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    знаеш ли че нацистите помляха Варшава и поляците на колене се молеха на Сталин да започне офанзива за да ги избави.

    Варшава е разрушена дни преди Червената армия да я освободи.

    Коментиран от #8

  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    кое е вярно в крайна сметка ,това горе или това тук?
    http://www.vesti.bg/sviat/evropa/polsha-otkaza-da-dopusne-ruskite-noshtni-vylci-6035246
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Хойчо, знам, че Полша е нападната от СССР и впоследствие окупирана, знам, че в Катинската гора са избити 22 000 души и целия полски елит!

    Гнусната армия на СССР не е нищо повече от окупатор!

    А че поляците са се молили да дойдат да ги колят и разстрелват пияни руснаци е само в тиквите на разни атакаджийчета, като тебе.

    Коментиран от #9

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    спецялно за анонимния ,баико и компанията.обявете ден за траур!
    https://www.youtube.com/watch?v=DfKLxWLfpdk
    поляците излязоха явно по-хитри от руските нощни вълци пуснаха ги за да видят кои са и хаиде обратно в руския мир с еднопосочен билет!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Май лъжеш като за последно. Първо за Катин никак не е ясно кои са избити от хитлерофашистите и и изобщо дали Руснаците са убили там някого. Ясно е само колко души уби полският президент преди няколко години край Катин. Това са и фактите.

    Полша по това време е нямало как да е нападната от СССР тъй като е била окупирана от Германия и разстрелите и намерените гробове са именно от Германската окупация. След това чърчил и холерите се мъчат да обвинят за това Руснаците за да сеят раздор и вражда между народите.
    Агресори са терористите от вашингтон които тази година окупираха България и предателите ще си получат заслуженото.

    Червената армия не е окупатор защото освободи света от хитлерофашизма и походът им към Берлин бе в отговор на Германската агресия.
    При наближаване на Червената армия към Варшава, немците се изтеглят и холерите спретват въстание по нареждане на чърчил, като предупреждават Руснаците че сами са се освободили и да не влизат във варшава. Сталин спира настъплението. Но разузнаването на вермахта по това време е най силното и те се връщат във варшава и започват системно разрушаване и избиване на холери. Именно тогава Поляците на колене се молят на Сталин да продължи офанзивата и да ги спаси.

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор
    Не знам кое точно те радва. Може би че полските управници се занимават със смешни проблеми и забраняват свободното придвижване на граждани. Май са забравили кой ги освободи преди 70 години и затова днес имат държава. Размечтаха се май за Германска западна окупация и трудовите лагери от онова време.

    И сега започни голямото реване кой издига берлински стени.

    Коментиран от #11

  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    не са забравили кой ги освободи и не са забравили кой ги окупира.освободи ги чърчил ,а ги окупираха сталин и хитлер.окупираната от сталин територия на полша никога не се върна в нейните граници.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    Айде сега господин Андрейчо да обясниш кой ти плати да лъжеш като дърт циганин в национална медия и да покажеш черно на бяло тоя "достоверен" източник,дето ти каза че некакви вълци ли са влезли в Полша,като официално потвърдиха че са спрени на границата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания