Last news in Fakti

26 Април, 2015 18:18 1 065 1

Германският външен министър ще бъде на 7 май във Волгоград

  • щайнмайер-
  • посещение-
  • волгоград
Германският външен министър ще бъде на 7 май във Волгоград - 1
Снимка: АП/БТА

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер ще бъде на 7 май в руския град Волгоград, известен преди като Сталинград, за да отбележи края на Втората световна война, съобщи говорителят на министерството в неделя, цитиран от Дйли мейл.

Посещението на мястото, където съветските войски разгромяват нацистките войски в една от най-кървавите битки в историята на войната идва на фона на обтегнатите отношения между Русия и Германия заради кризата в Украйна.

Сталинградската битка е едно от най-кръвопролитните сражения през Втората световна война. Смята, че именно тогава - през февруари 1943 г. съветската армия успява, с цената на хиляди жертви, да докаже, че военната машина на Хитлер може да бъде победена.

Русия ще проведе парад в Москва на 9 май, за да отбележи 70-годишнината от победата над нацистка Германия, но почти всички западни лидери отказаха да присъстват на събитието. Българският президент също отклони поканата.

Не е ясно дали Щайнмайер ще присъства на това събитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СтарТИРаджия

    0 0 Отговор
    Журналистите сте ЗАДЪЛЖЕНИ да сте по-подготвени по различните тематики! Сталинградската битка не е най-кръвопролитната през ВСВ. Тя е най-кръвопролитната ИЗОБЩО в историята на войните! Това е била една невъобразима месомелачка с около 10 000 хил. жертви дневно! В продълженир на 5 месеца. Съвременните конфликти сравнени със Сталинград са, като едно невинно сбиване в парка! Дано никога, ама никога тази битка да няма аналог! И ВСВ изобщо! А относно хода на войната: Сталинград загатва, а Курск показва, че хитлерова Германия ще загуби войната!
Новини по държави: