Last news in Fakti

27 Април, 2015 04:54 964 4

Трети глобален форум в Баку

  • трети-
  • глобален-
  • форум-
  • баку
Трети глобален форум в Баку - 1
Баку

Днес и утре президентът Росен Плевнелиев ще осъществи работно посещение в Република Азербайджан за участие в Третия глобален форум в Баку.

Инициативата се организира за поредна година от Международния център “Низами Ганджеви” и “Club de Madrid”. Темата на тазгодишното издание ще бъде „Изграждане на доверие в новосформиращия се световeн ред“.

На 28 април президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване в рамките на встъпителната сесия на форума на тема „Ключови предизвикателства пред световния ред“.

В понеделник, 27 април, държавният глава ще бъде удостоен с международната награда Низами Ганджеви. Отличието се присъжда за принос в областта на междукултурното разбирателство. Сред носителите му са Бил Клинтън - 42-ият президент на САЩ, Хенри Кисинджър - държавен секретар на САЩ (1973-1977 г.), Маргарет Тачър – министър-председател на Великобритания (1979-1990 г.), Бутрос Бутрос-Гали – генерален секретар на ООН (1992-1996 г.).

В Баку българският държавен глава ще разговаря с азербайджанския си колега Илхам Алиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питаш

    1 0 Отговор
    Плевньо,виж къде ходятполитиците които защитават националните
    интереси на своите държави `ап те за нагпади за национално предателдтво.Виж къде беше Ципрас,къде ще бъде Чешкият президент,а и германския външен министър на 7 май ще бъде в Сталинград.Тои кога ще отидеш в москва за да кажеш лично на Путин че ти го оценяваш като най-големият военно любец в света. диктатор и завоевател
  • 2 гого

    1 0 Отговор
    Ех, чехъл, чехъл... Не наш ...
  • 3 борислав

    1 0 Отговор
    Все тая къде ще ходи, винаги е бил за масовките.
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Нашия в главната роля във филма "Ваканцията на мистър Бийн"...