Last news in Fakti

28 Април, 2015 14:31, обновена 28 Април, 2015 22:05 4 046 3

До Хелзинки гониха чужда подводница

  • хелзинки-
  • подводница-
  • кораби
До Хелзинки гониха чужда подводница - 1
Снимка: АП/БТА

Финландия потвърди, че нейната флота е изстреляла предупредителни изстрели срещу предполагаема подводница в района на Хелзинки, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на финландското военно министерство. Подозрителният обект е бил забелязан в понеделник около обяд в района на Хелзинки.

Стрелбата става на фона на ескалацията на напрежението между Финландия и Русия. Пуснатите на вода бомби не са имали за цел да поразят обекта, а да отправят предупреждение, че подводница е била забелязана, заяви пред местни медии комодор Олави Янтунен.

По-късно министърът на отбраната Карл Хаглунд съобщи, че се води разследване. Обектът вече не е в зоната на наблюдение. Все още не може да се каже дали наистина е подводница, но е "теоретично възможно".

В края на миналата година Швеция беше принудена да обяви най-голямата си мобилизация от времето на Студената война заради информация, че чужда подводница е забелязана до Стокхолм.

По-късно Швеция потвърди, че мистериозната „руска подводница" е просто малък кораб.

От своя страна Кремъл изказа своето безпокойство от желанието на Финландия и Швеция за задълбочаване на връзките с НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подводницата балшая

    2 1 Отговор
    По-късно Швеция потвърди, че мистериозната „руска подводница" е просто малък кораб.

    Сега да не се окаже патица.
  • 2 даааа 7777

    2 0 Отговор
    Да ...и в Швеция беше така-а после станаха за смях....Даже вицове съчиниха за шветската разузнавателна служба.А бреговата им охрана неискала да преследва мистериозната подводница,докато не си напишели завещанията.......
  • 3 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Партньорите такова шубе ги е налегнало,че няма да се учудя,ако Путин пръдне по-силно да го обвинят,че е стрелял по Хелзинки с гаубица «Мста-С».