Last news in Fakti

3 Май, 2015 17:13 1 015 3

3700 спасени имигранти само за уикенда на о. Лампедуза

  • либия-
  • имигранти-
  • италия-
  • средиземно море

Засиленият поток е предизвикан от хубавото време в района на Средиземно море

3700 спасени имигранти само за уикенда на о. Лампедуза - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 3 700 имигранти са били спасени от италианските брегови  власти през уикенда, съобщи АП.

Засиленият поток е предизвикан от хубавото време в района на  Средиземно море. То се използва от трафикантите, които пускат в  морето претоварени лодки с бегълци.

Повечето от спасените са край бреговете на Либия. Те са били  закарани на италианския о. Лампедуза.

Междувременно стана известно, че френски патрулен кораб е успял да спаси в събота 217 души. Задържани са двама предполагаеми трафиканти, които ще бъдат предадени на италианските власти.

Властите на Апенините прогнозират, че до края на годината броят на  нелегалните имигранти, опитали се да достигнат Европа ще достигне  200 000 души срещу едва 30 000 за миналата 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вввв

    0 0 Отговор
    ,,спасени,, ехехе трябва да се радваме .. на ден по 2 000 негр и заливат европа з амесец това са 60 000 за година 800 000 само от лапедуза...ало ..европа се ислямизира недейте спа ,, не ми поднасяйте подобни новини с такив аетикети за спасение ... отцепван е на морските граници и по суша докато още има бели хора тука .... толкова бели деца не се раждат в европа колкото прииждат от африка ...
  • 2 Ituriel

    0 0 Отговор
    Честита ви нова вълна. Щото са ни малко в европа. След 15-20 години в европа да видиш бял и/или християнин ще бъде като да видиш четерилистна детелина.
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Скоро и на тия, дето преминават през оградата с Турция, ще почнат да им викат, че са "спасени" - от убождане по оградата!

    .ахти наглостта, тия сами се качват по някакви корита и после някой трябва да ги спасява и хрантути след това!

    Веднага на кораби и да ги изсипвате обратно!