4 Май, 2015 18:39 2 550 2

Ангела Меркел защити германското разузнаване

  • ангела меркел-
  • разузнаване-
  • германия

Според нея германското правителство е длъжно да оказва подкрепа на агенцията

Ангела Меркел защити германското разузнаване - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел защити германското разузнаване БНД от обвиненията, че е оказало нелегална подкрепа на Агенцията за национална сигурност на САЩ в събирането на данни за европейски компании и политици, съобщи Ройтерс.

В първата си реч относно скандала Меркел все пак заяви, че е неприемливо приятелски държави да се шпионират една друга.

„Наистина е важно парламентът да има контрол над разузнаването. Все пак разузнаването работи за подсигуряването на обществената сигурност. Германското правителство е длъжно да осигури необходимото, за да може то да върши своята работа. За да може разузнаването да върши своята работа пред лицето на международната терористична заплаха, то трябва да си сътрудничи с агенции от други страни като АНС „, заяви Меркел.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер вече е изправен пред призиви за подаване на оставка заради шпионския скандал. Той отрече да е лъгал парламента за същността на сътрудничеството с АНС.

Президентът на Би Ен Ди Герхард Шнидлер отхвърли обвиненията на някои опозиционни сили, за това, че разузнавателната агенция е извършила предателство с подкрепата си към АНС.

„Аз напълно отхвърлям обвиненията в предателство. Те са напълно абсурдни. БНД не е съвместим инструмент на САЩ.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    САЩ шпионират и контролират абсолютно всички държави по света с исключение на Русия! И за това не мразят Руснаците, защото не могат да ги контролират!!!
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Май забрави как хората на Обанана я подслушваха.
Новини по държави: