6 Май, 2015 20:04 1 445 8

В Турция публикуваха Корана на арменски език

  • корана-
  • арменски-
  • език

Службата по вероизповеданията на Турция издаде Корана на арменски език, съобщава Анадолската информационна агенция. Тиражът на изданието е отпечатан в 4000 екземпляра.

"Надяваме се, че хората, които не са запознати с исляма и Корана ще могат да се запознаят към неговия език на милосърдието чрез този превод", заявяват от службата.

Това не е първият превод на Корана. Преди това бяха пуснати издания на испански и на кюрдски, а плановете са за публикации на още 15 езика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 1 Отговор
    американски език хахахахахах

    англйски ве
  • 2 ммм

    2 0 Отговор
    АРМЕНСКИ, а не американски.
  • 3 Barziq

    0 0 Отговор
    много неграмотни хора
  • 4 Хан Крум

    1 0 Отговор
    Какво ли отношение към "милосърдието" на исляма биха имали 1.5 милиона изклани арменци, останалите милиони хора изклани, ограбени, изнасилени и поробени от диваците турци?
    4000 екземпляра са много сериозен тираж. Сигурно има горе долу толкова цигани- мюсулмани в Армения. Да не забравяме, че Армения е първата християнска държава и турчалята и арабелите на са на почит там. Даже няма и дпс и бхк.
  • 5 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЗА КАКВО ИМ Е НА АРМЕНЦИТЕ
    КОРАН
    СЛЕД КАТО СА ПЪРВАТА ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА
  • 6 5555555

    0 0 Отговор
    турци не могат да си намерят място от зор да се правят на много велики и голям фактор а реално кой каквото иска да си прави независимо от тъпото им мнение. Честито признаване на Арменския геноцид. Следва международен съд за обещетения.
  • 7 1234

    0 0 Отговор
    Те пък Арменците като го зачетат,че да видиш ти....В Китай на времето МАО ги караше да му четът глупостите...абе някои като се докопът до власт,че като започнат да правят глупости не се усещат колко смешни,и жалки изглеждат,и покрай тях съветниците им като ги похвалят....малей какви глупости измислят,чак да се чудиш това нормален човек ли е бил,или психично болен!?!?.

    Коментиран от #8

  • 8 5555555

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    арменците нямат претенции да са нещо чак толкова велико а за размера си са доста добре позиционирани за разлика от анадолските които са на пишока сока ;)
Новини по държави: