Last news in Fakti

18 Май, 2015 22:07, обновена 18 Май, 2015 23:31 1 960 5

Груевски: Няма да се предадем

  • македония-
  • митинг-
  • вмро-дпмне

Проправителствен митинг в Скопие

С патриотични песни, тъпани и зурни, а след това и с химна на Република Македония тази вечер стартира голям митинг пред парламента в Скопие, организиран от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ и коалицията "За по-добра Македония". Десетки хиляди граждани със знамена и емблеми на ВМРО присъстват на събитието.

На първият ред пред сцената са подредени министри и държавни ръководители, показаха камерите на RT.

Митингът под надслов „Силна Македония“ се провежда в отговор на вчерашната многохилядна демонстрация на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).Участниците, подкрепящи управляващите се събраха от всички краища на страната.

„През последните дни бяхме свидетели на много събития, които ви върнаха към 2001 г.

Активира се План Б, за украински сценарий. Тероризмът е зло, което не познава граници.” Това заяви проф. Виолета Ачковска, която откри митинга.

Пред множеството бяха прочетени писма в подкрепа от различни международни организации и партии, сред които и на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол. В писмото си Дол изтъква, че ЕНП дава подкрепата си на ВМРО-ДПМНЕ и призовава за диалог в рамките на институциите.

"Македония не е нито Груевски, нито Заев. Вие сте Македония. Вие сте отговор на тези, които създават сценарии, които мислят, че ще ни излъжат с монтирани аудио записи. Македония не се предава, Македония е силна", заяви в речта си пред множеството премиерът Никола Груевски.

„Македония през последните месеци беше под ожесточени нападки. Нашата реакция досега не беше такава, каквато очаквахте, но стига толкова. Повече няма да мълчим”, заяви Груевски. Той обеща пред присъстващите да обясни какво точно се случва в страната.

Груевски заяви още: "Имаме реален план за преодоляване на сегашната криза в страната и ще реализираме този план".

По думите на Груевски правителството няма да позволи на опозиционния лидер Зоран Заев да развали положителната икономическа тенденция на страната. Според него всички заплахи и терористичното нападение в Куманово вече са започнали да се отразяват върху икономиката и се е създал страх сред инвеститорите.

Премиерът на Македония, който още в началото на речта си се обърна към всички  македонци, албанци, сърби, роми, власи и всички останали, независимо и от тяхната религия, подчерта, че в Македония няма да има етнически конфликт и това се е показало и при инцидентите в Куманово.

Груевски смята, че в Македония е започнала диктатура на политическото малцинство.

Той подчерта, че на днешният митинг има три или четири пъти повече хора от вчерашния митинг на опозицията.

„Позицията на ВМРО-ДПМНЕ е ясна: Няма да приемем промяна на конституцията, с цел промяна на конституционното име на страната. Няма да приемем и предложение, което засяга идентичността“, заяви още Груевски.

Той съобщи и че "ще продължим разговорите с опозицията, но няма да позволим решение, което да противоречи на волята на гласоподавателите".

Малко след 23 часа българско време мтингът приключи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aаз

    0 0 Отговор
    Отиде Станишев и веднага контра протест?Той най-добре ги знае как се правят.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Най-логичното в случая е правителството да подаде оставка,да се наэначи служебно и то да подготви нови иэбори до няколко месеца.Е ДА,ама НЕ,эащото в момента на власт е същата шайка,която и в България под формата на "Тройна коалиция" иэпраэни хаэната ,прекъсна еврофондовете и вэе баснословни эаеми само эа някаква си година и неща.А тия хора доброволно никога не си отиват,но определено имат стрхх от камъни по бели автобуси...проверено е!

    Коментиран от #3

  • 3 СиС

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Еми друго си е заем за Тиквоча-та да го плащат и внуците ни,нали....
  • 4 Че

    0 0 Отговор
    ЕЙ , ТОВА КОМУНИСТ КАТО НАЛАПА ВЛАСТ , СЛЕД ТОВА ГРЪМ ТРЯБВА ДА ГО УДАРИ , ЗА ДА Я ОСВОБОДИ ....
  • 5 mihala

    0 0 Отговор
    И Македоня ще я наврат там,където не е и помисляла, като нас.Въпрос на узряване.
Новини по държави: