Last news in Fakti

23 Май, 2015 09:20 833 1

САЩ вади Куба от списъка на страните, подкрепящи тероризма

  • сащ-
  • куба-
  • списъка-
  • страните-
  • подкрепящи-
  • страните

Двете страни не се разбраха за посолствата

САЩ вади Куба от списъка на страните, подкрепящи тероризма - 1
Снимка: БТА

Куба ще бъде извадена на 29 май от американския списък на страните, които подкрепят тероризма. Това стана ясно след завършилия трети кръг от преговорите за нормализиране на отношенията между Хавана и Вашингтон.

Преговорите се водят за нормализиране на отношенията. 

При тях не бе постигнато споразумение за възстановявате на посолствата в двете страни, съобщи Асошиейтед прес. САЩ и Куба се съгласиха, че ще има нови преговори. Датата им обаче не бе съобщена. САЩ искат да получат гаранции, че техните дипломати в Куба ще могат да пътуват навсякъде в страната и да се срещат с кубински дисиденти без ограничения.

Кубинската Секция по интересите, която е във Вашингтон, вече има открита сметка в американска банка.

По-големи теми като американското търговско ембарго, бъдещето на американската база в Гуантанамо и постигнатото от Куба в областта на демокрацията остават все още болезнени въпроси, по които противоречията не са решени.

Според директорката на отдела за САЩ в кубинското външно министерство Хосефина Видал на поредния кръг от преговорите е бил постигнат напредък, посочва Ройтерс. Американският помощник държавен секретар Робърта Джейкъбсън определи поредните преговори като много продуктивни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМ ЧИ

    0 0 Отговор
    ОСВЕН ЩАТИТЕ, ДРУГИ В ЛИСТА ВЕКЕ НЯМА.