Last news in Fakti

23 Май, 2015 13:32 4 045 38

Цената на газа за украинците пада двойно

  • юлия тимошенко-
  • газ-
  • украйна

Това заяви бившият премиер Юлия Тимошенко

Цената на газа за украинците пада двойно - 1
Снимка: AP/БТА

Цената на газа за украинците ще падне поне два пъти до месец юни, заяви Юлия Тимошенко, цитирана от ТАСС.

Бившият украински премиер и лидер на партията „Баткившчина“ заяви това, след като присъства на парламентарна работна група с членове на правителството. На нея присъства и сегашният премиер на Украйна  Арсений Яценюк.

„Правителството има една седмица, за да свери всички цифри и да снижи тарифите. Мога твърдо да заявя, че парламентът няма да отстъпи от свалянето на цените. Принудихме правителството да  приеме решение за двойно намаление на нормата за потребление на газ на жилища, където няма топлоизмервателни уреди. От идния месец сметките за газ ще намалеят поне два пъти.“, заявява Тимошенко.

По-рано стана известно, че работната група по въпросите на цените към Върховната рада  ще подаде заявление в генералната прокуратура за злоупотреби при формиране на завишени такси за газа и топлоснабдяването. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 2 Отговор
    Ей-й-й, айде бе Миче, де се изгуби ?
    Турците вече свалиха цената на руския газ с 40% от декември 2014 г., Украйна иска 50%, а пък дядо ти като си плати яката сметка за парно се сети, че за Задунайската губерния няма намаление и му изстина българо-съветската дружба ! Сети се малко и за нашего брата, че нашити политици се таят и не смеят да се обадят. Пред руското посолство също не виждам палатки и протестиращи граждани - само ти си ни спасението !

    Коментиран от #2

  • 2 Чип

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Ако си прочел внимателно статитята, щеше да разбереш, че свалянето на цените в Украйна ще са за сметка на тарифите. А не в резултат на договореност м/у Русия и Украйна. Така, че глупостите ти за българо-съветската /що ли не е руската/ дружба и задунайската губерния си е просто платено тролене.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Чен Шин

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чип":

    Те простолюдието станаха русофили ама простотията си им е същата, ама са и заядливи и надменни, па обиждат другите българи на пе..раси, на.рани и тн.......... Не че не го знаех ама все пак лошотията им е пословична

    Коментиран от #9, #10

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чип":

    Чети внимателно статията/колкото можеш-нищо че си трол/ и ще "эабележиш",че никъде не се споменава РУСКИ ГА3!
  • 5 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 1 Отговор
    До Чип:
    Цената за руски газ, която България плаща на братска Русия е 1,7 до 2 ПЪТИ , не процента, по-висока от тази която плаща небратска Холандия и то не от вчера. По комунистическо време НРБ изхарчи стотици милиони ДМ за доставка на безшевни тръби Mannesmann от ФРГ за газопровода Уренгой - къде останаха тези пари ?
    И момче вземи та си смени "чипа" и говори с конкретни аргументи а не с лозунги и определения.
    А сега да ми кажеш конкретно за цените, които плащат отделните страни за руска газ в Европа - можеш ли да бъдеш конкретен, за да видя защо се ерчиш напразно бе дядовото.
    Междувременно Русия вече не е основен доставчик на газ за ЕС - Норвегия я задмина. Бившите братски за Русия прибалтвийски държави си инсталираха терминал за втечнен газ още ноември миналата година и обявиха, че не желаят да купуват от Русия.
    Въпросът е драги кога най-после България ще има реални алтернативи за закупуване на газ на пазарни цени и няма да виси само на една руска тръба. Само така ще ми поевтинее значително парното и няма да ми се налага да бия кълки и да си спомням за Сибирските студове. А ти щом така ревностно защитаваш Русия и против собствените си интереси, отиди да ти зачислят един Ковровец и да се радваш на безкрайната сибирска шир.
    А сега дядов ми кажи някои неплатени "умности" по въпроса на цената на газа, която ти и аз и всички българи от години плащаме на руснаците. И недей забравя - приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари ! Колкото и да ти е близък кварталния магазинер, не вярвам да му плащаш двойни цени.

    Коментиран от #6

  • 6 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Ти дядо нещо си в грешка в смисъл, че не си в час. Прочети по внимателно първите два абзаца от коментара на Чипа и може би тогава ще ти стане ясно, че твоите обяснения за цената на газта и кой колко и от къде купувал са абсолютно безполезни.
  • 7 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До Дядо Хруйчо:
    Значи дядовото, Мичето казва, че само след няколко седмици сметките за газ на украинците ще се намалят na 50% ! И на Дядо ти Грую му се ще да плаща два пъти по-малко за газ и парно, щото никой друг не му ги плаща. Та за туй помолих Мичето и не разбрах този Чип какво всъщност иска - да плаща нереално високи сметки за газ и парно ли ? Ако е така да му пратя и моите сметки да ги плаща или ти ще ги поемеш ?

    Коментиран от #15

  • 8 тошибиян

    1 0 Отговор
    тук в бг цената на газта за крайния потребител няма да спаде поради простата при4ина 4е посредника просто ще прилапа още по голяма пе4алба
  • 9 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чен Шин":

    Лошотия? Защото унищожаваме морално тези които ни клеветят ли? Айде не се прави на ощипана мома! Просите си го! Да кажем - 9 май е свят празник за нас, но такива като тебе - невинни, го засипваха с л..на, давейки се от жлъчка! Може и да не сте съгласни с развоя на събитията! Окей! Но когато толкова много от нашите са умрели за да сме живи всички ние днес, няма как да не сме свирепи! Замислете се: вероятността да се роди който и да е от нас е толкова близко до 0, че минимална вариация в историята, щеше да лиши всички ни от нашия шанс... и щяха да се родят съвсем други хора(САМО ГЕНЕТИЧЕСКИ), към и да не говорим - духовно! Мърдост и смирение!

    Коментиран от #23

  • 10 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чен Шин":

    Не съм комунист! За мен това е безбожна идеология, но в името на справедливостта ще ти разкажа за комунистите... И по конкретно - защо българските комунисти са се сражавали яростно срещу БГ правителство... Те се сражаваха срещу едно правителство, което беше съюзник на турция 1915, която осъществи масов геноцид срещу арменците, точно ТОГАВА! Едно правителство, което доведе държавата до тотална криза, убивайки милиони българи в както сами го определяте - дипломатическа лудост! 1939г. по данни на западни икономисти, БГ е най-бедната евр. държава, с най-висока неграмотност и смъртност сред новородените! Игли не са се произвеждали дори! Абсолютно аграрно общество, потънало в нищета, живеещо така както е живяло и 200 години по-рано с изкл. на малка част буржоази! И до 1939г. в яростна схватка са загинали 3400 комунисти! Нещата можеше да станат много по мирно, но монархистите не допускаха други! Алчни за власт и пари! БГ е платила за независимостта си от турция с руски пари, които правителството на СССР ги опрощава напълно! Така, че няма черно и бяло! Старайте се да сте по-доблестни и не вечно да търсите изгодата от всичко!
  • 11 Петър

    0 0 Отговор
    Е това вече ме интересува много
  • 12 СОМАТ

    1 0 Отговор
    Сигурно ще падне, от 1200$ на 650$. Това е предложението за втечнен газ! Да им е честито!
  • 13 Juliy

    0 2 Отговор
    Така наречените комунисти са били финансирани от Москва и спокойно може да се нарекат терористи.Затова няма нужда раптор да пише глупости и да занимава другите с тях!
  • 14 65435345

    1 0 Отговор
    тая св..ки ли ше прави
  • 15 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Добре дядо Хруйчо, стана ми ясно, че нищо не си разбрал.
  • 16 сссс

    2 0 Отговор
    да ве газта идва от украйна нали не от русия

    сметка без кръчмар

    сега така ва друса путин с двойно по скъпа газ ...че тази публикация е направо смешна и безмислена типично за проамериканската пропаганда

    и от както след майддана американците ви приватизираха газопреносната мрежа ...сигурно ще ви поевтинее газта хахахаха

    подгответе се за яко стругане от американския черен султан
  • 17 Дядо Грую от Чепърлянци

    1 0 Отговор
    До Хруйчо:
    Добре бе дядовото, кое не съм разбрал - че Турция постигна от декември 2014 г. намаление за руски газ от 15 и после 25% - в крайна сметка над 40%. Това се публикува официално навсякъде.
    А ти като си такъв отворко какво си разбрал по конкретния въпрос - че има намаление от над 40% за БГ ?!
    Като си платиш следващата двойно надута сметка за парно, си спомни какво съм ти казал, дядовото.
    Аз съм видял и ползвал руски бензин и нафта за стотинки и знам за какво говоря. А ти с каква конкретна информация разполагаш, че си така категоричен ?!
    Не плащаш парно, а си на дърва на село ?
  • 18 Минчо Празников

    0 0 Отговор
    И при нас,ще има намаление.На облачността.
  • 19 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор
    Дядо Хруйчо, просто исках да ти кажа, че цените на синьото гориво в България , Турция и т.н. нямат нищо общо с тези в Украйна и с горната статия. Точно за това ти тълкува и Мичето (Чипа) с други думи тяхната цена си е тяхен вътрешен проблем и не разбирам защо ти месиш техните проблеми с нашите, че чак до Холандия и Турция си стигнал.
    А мен дядо, много много не ме мисли, понеже аз плащам за газ точно 7 евро за месец, като имаш на в предвид, че съм без счётчик (газомер) ако сложа такъв още по малко ще плащам но не е там работата.
  • 20 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До Хруйчо ли е или какъвто и да е заядливко:
    Абе дядовото, ти че си се уредил и плащаш 7 евро на месец не означава, че "гол Асан" в България плаща също само 15 лева и не му пука. Мои приятели плащат зимно време над 600 лева (ново издание) на месец за газ бе момче. Какви 7 евро и какви братски чувства са те обзели ? За БГ промишлеността не отварям въпрос - темата е дълга.
    Това е възможно, защото РБ плаща на Газпром и агентите им в БГ най-високите цени в ЕС и такива като теб същевременно се подмокрят от братски чувства, вместо начело с патриота Болен Лидеров да направят палатков лагер пред руското посолство до намаление на цените за руска газ и за нашего брата на пазарно ниво !
    Кое е по-патриотичното в случая - абе аз си плащам само 7 евро на месец (за какво ли ?) пък другите да плащат каквото искат ?!
  • 21 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До СО МАТ (имаше такава велика фирма при дядо Тошо):
    Брей-й, в БГ всеки разбира от всичко и знае всички тайни !
    Как при назованите от теб цени за втечнен газ испанската икономика съществува от години въз основа на втечнен газ и защо Прибалтийските и до скоро братски на Русия страни си инсталираха терминал за втечнен газ за над 1 млрд. евро и заявиха, че не желаят да купуват повече "евтин" руски газ ?!
    Могат вече да си купуват втечнен газ от Катар, Алжир, Норвегия, САЩ или всеки друг, който го предлага на КОНКУРЕНТНИ цени.
    Ама че глупаци, не харесват Путин или Русия и не щат да плащат монополни комунистически цени в американски долари ?!
    Междувременно Русия не е вече доставчик номер 1 за ЕС, въпреки все още голямата зависимостта на бившите братски соц. страни - Норвегия я задмина.

    Коментиран от #31

  • 22 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор
    А ве ти дядо Хруйчо, гледам нещо много си се загрижил за цената на газта в Бг !Но защо ли не мога да ти видя палатката пред руското посолство ?
  • 23 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Рапторче, плачеш си за килийка, ти и цял куп партизанчета си дръжте езичетата в устичката, щото в тези размирни времена като нищо ще завършите в пандиза

    Коментиран от #24

  • 24 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Доктора ":

    Хаха! Явно съм те попарил с някои гледни точки! Не знам за кво се борите, ама някой като се поругава над паметта на дедите ми, съм готов да го смачкам психически! До физическа разправа - не бих стигнал, защото словото ми е достатъчно! За размирни времена не ми говори! Мен от обце не ме е шубе!
  • 25 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 1 Отговор
    До коментар 22:
    Нещо много те притеснява този въпрос с цената на руския газ за БГ.
    За какво се бориш ти в случая - да пазиш руското име чисто ?!
    Цената по начало е строго секретна и по този начин такива като теб не могат да разберат колко милиарди плаща България в повече за газ и колко стотици милиони от тях отиват при руските агенти в БГ.
    За палатката ми ще ме извиниш дядовото, но не съм вече млад а и имам ишиас и ще настина.

    Коментиран от #26

  • 26 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Няма страшно дядо, сега е лято, а може и спален чувал да си вземеш.
  • 27 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До коментар 26 и 19:
    "Като имаш на в предвид", че днес е 24 май, предай на учителя си по български език и литература, че лошо си е свършил работата при твоето обучение (ако е имало такова). Така "купешки" чух скоро да се изразява един селски овчар пред другоселци в селската кръчма.
    И най-важното, кажи си открито позицията - какво имаш против и България да преговаря с Газпром и да поиска намаление на цените.
    Цените на същата газ за Холандия, Турция и т.н. не са си тяхна вътрешна работа а база за сравнение при ценови преговори за същата стока. Това го знае всеки студент първи курс външна търговия или МИО. Не си длъжен и ти да го знаеш, но поне си трай и не се обаждай с неграмотните си изрази от коневръза.

    Коментиран от #30

  • 28 aaaa

    1 1 Отговор
    да ве газта идва от украйна нали не от русия

    сметка без кръчмар

    сега така ва друса путин с двойно по скъпа газ ...че тази публикация е направо смешна и безмислена типично за проамериканската пропаганда

    и от както след майддана американците ви приватизираха газопреносната мрежа ...сигурно ще ви поевтинее газта хахахаха

    подгответе се за яко стругане от американския черен султан
  • 29 ссс

    1 0 Отговор
    да те американците така обичат .. директоно от бюджета да смучат на някоя колонизирана страна..газта ще евтина на касова бележка

    ама пак украинците ще я плащат скъпо от данъци и държавни дотации към приватизираната от американците газопреносна мрежа

    абе както тука им изкупуваме тока от мариците със държавна гаранция на 100 процента на някви луди цени без значение дали я произвеждат или не ..просто плащаш по договор на пълна мощност за централата. З атова трябва да сме благодарни на Костов

    а Украйнците на Порошенко глупишенко
  • 30 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Ти сега дядо не се усуквай като прани гащи в ръце на перачка, думата ни беше за палатковия лагер. Кажи кога ще опъваш палатката пред посолството ? Ако се решиш обади се, може да намина някой ден и на четири очи да ти обясня откритата си позиция, че ти иначе по компа много бавно загряваш. Даже може да се каже, че въобще не схващаш, слаб ти е втвърдитела.
  • 31 СОМАТ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Тя SOMAT беше велика докато не дойдоха Костовите
    приватизатори/ техните метастази в момента са в парламента/.
    Само за информация, цената на недвижимите имоти на фирмата
    неколкократно надминава стойността на сделката за "костова приватизация" След като изтече договора виж "великата фирма " колко се занимава с международен транспорт! А иначе руската газ германците успяха да я оставят само за себе си/ нека им е скъпа!/ Така че ти гарантирам че си заработваш "сребърниците"
    От такива като теб България няма национална идентичност. Поръчителите ти продадоха всичко за "жълти " стотинки", а сега ви плащат да обяснявате колко са били прави ! Отврат! Защо ли получавам рефлекси за повръщане?
  • 32 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    Ало-о, тираджията от СО МАТ, мен ли изкара виновен за Костовата приватизация ?! Нещо май ви е облъчил колегата ви дддд и сссс с руското прротонно ли беше или психотронно оръжие.
    Харесва ми това че гарантираш заработването на моите сребърници. Ела да ми ги платиш тази седмица в Претория, следващата съм в Мюнхен, а след няколко седмици може да съм за кратко и Чепърлянци и Горно Нанадолнище. Дръж сребърниците готови и ела където ти е по-удобно, ще има и за теб.
  • 33 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До Хруйчо:
    "Като ти имам в на предвид" изразните средства на майчиния ти език и умствения ти багаж, не мога да ти помогна - с даскала ти по български трябва първо най-интензивно да поработиш.
    А аз мога само да ти повторя:
    "Не ми джавкай по крачолите !"
    А иначе за газта - ами плащайте си с тираджията и тройни цени и не грижете Германия. Тя ползва руска газ в момента само около 36% от общото си потребление. Русия не е вече основен доставчик и за ЕС, Норвегия я задмина. Ще се окаже, че и Путин даже не е незаменим.
    Чао момче и отново във на предвид българския ти език бягай веднага в даскалото !
  • 34 До дядо Хруйчо

    0 0 Отговор
    Иначе си упорит старец, може да си прост но си упорит, назубрил си урока си и във всеки свой коментар всъщност повтаряш едно и също. Ти не си никакъв Хруйчо, а си един истински дядо Гюро Михайлов ! Продължавай да пазиш поста и внимавай да не изгори палатката.
  • 35 Дядо Грую от Чепърлянци

    0 0 Отговор
    До Хруйчо:
    Брей че упорит неграмотник.
    Бре момче, не прочете ли че печа кълка в Претория, на 9000 км от София в момента.
    "Като имаш в на предвид" този факт какви палатки сънуваш ?!
    Бегай да се доучиш на майчиния си език бе!
  • 36 сссс

    1 0 Отговор
    да ве газта идва от украйна нали не от русия

    сметка без кръчмар

    сега така ва друса путин с двойно по скъпа газ ...че тази публикация е направо смешна и безмислена типично за проамериканската пропаганда

    и от както след майддана американците ви приватизираха газопреносната мрежа ...сигурно ще ви поевтинее газта хахахаха

    подгответе се за яко стругане от американския черен султан

    Коментиран от #37

  • 37 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "сссс":

    преди 2 месеца дигнаха цени на всичко, включително цена на газта за население я дигнаха 8 (осем!!!) пъти! сега ще я свалят двойно и ще кажат - ето правим всичко за хората!))))
  • 38 До дядо Хруйчо Белобаджаков

    0 0 Отговор
    Ти дядо Хруйчо бъди по внимателен там в Претория, да не вземе някой негър да ти почисти коптора ! Взема ли си там палатката или св колиба, направо на брега на гьола ??
Новини по държави: