24 Май, 2015 11:20 751 0

Австралия предотвратила 6 терористични атаки през последната година

  • австралия-
  • терористични-
  • атаки

Планира се приемане на нов закон за националната сигурност

Австралия предотвратила 6 терористични атаки през последната година - 1
Снимка: Уикипедия

Властите в Австралия са предотвратили 6 терористични акта от септември насам, съобщи „The New Daily“.

Това бе заявено от премиера Тони Абът. През тази седмица Австралия трябва да обяви подробности около закон за националната сигурност. Той предвижда австралийски граждани с двойно гражданство, да бъдат лишени от австралийската си принадлежност, ако са замесени в терористични групировки или разпространяват джихад в страната. Правителството обаче планира да разшири този план и той да важи за хората, които имат само австралийско гражданство.

„Хората, които се бият за терористични групировки зад граница или тези, които са ангажирани с терористична активност тук в Австралия, реално насочват оръжие срещу нас. Няма как да приемем в нашата страна хора, които се опитват да ни унищожат.

Австралия е изправена пред все по-голямо предизвикателство, свързано с чуждестранните бойци и нарастването на терористичната заплаха в самата страна. Правителството ще направи всичко, за да защити австралийският народ и да спре радикализираните субекти да крачат по нашите улици.“,заяви Абът.

Според австралийския премиер полицията и разузнавателните служби са предотвратили шест терористични атаки, от както нивото на заплаха от тероризъм бе повдигнато от „средно“ на „високо“ през септември миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: