24 Май, 2015 17:08 2 706 4

Турция иска да си сътрудничи във военно - техническата сфера с Русия

  • турция-
  • сътрудничи-
  • военно-
  • техническата-
  • сфера-
  • русия

Това заяви турският посланик в Москва Умит Ярдим

Турско - руските отношения могат да се развият и във военно техническата  сфера, по-специално в доставката на оръжия, съобщи "Интерфакс", позовавайки се на турския посланик в Москва Умит Ярдим.
"Разбира се, във всеки сектор и във всяка посока, ние сме готови да си сътрудничат с Русия. И доколкото ми е известно, в миналото за това има примери за такова  сътрудничество.", каза той в отговор на въпрос дали има заинтересованост от Анкара за закупуване на руски оръжия.

Посланикът отбеляза, че в момента между Турция и Русия не са определени такива "утвърдено силни връзки", като, например, в енергийния сектор. "Може би за това има технически или политически причини", каза посланикът.

Яридим подчерта, че най-важното нещо е - да се развиват стабилни отношения, заедно с това ще се развиват и други аспекти на сътрудничеството.

В същото време, говорейки за ситуацията с покана на руската страна да участва в търга за закупуване на зенитни ракети на далечни разстояния, които Анкара преди това смяташе да купи от Китай, посланикът отбеляза, че решението за победител на офертата не е приета. Поканена ли Русия да участва в търга, той не поясни. "Аз не знам дали Русия участва в този търг,  и дали тя ще приеме, но процедурата за кандидатстване е все още в ход. На този етап не е известно кой ще създаде зенитно-ракетен комплекс за Турция.", - Каза Ярдим.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Интереса клати феса
  • 2 mediator37

    4 0 Отговор
    Защо Турция купува от ненатовски държави ? Нали е член на НАТО. Ако няма проблем ЗРК да разпознава "свой" - "чужд", тогава защо ни мътят главите с глупости за техническа несъвместимост на руското въоръжение с натовското.
  • 3 свсс

    4 0 Отговор
    хахаха турция е в нато ама май са наясно че американските системи не струват в този клас .. искат руско ама няма да ги огрее , путин не е будала да достави на страна членка на нато технологиите си да крадат ноухау...

    много тъп ход от страна на турци


    а ние и ние членка на нато махаме ефективното руско оръжие и купуваме скупи втора употреба от нато
  • 4 Кефдоган

    3 0 Отговор
    Вчера Ердоган се зъбеше на Путин, че е определил избиването на арменците преди 100 години като геноцид. Днес обръщат г.за молят да им го бутнат?! Дали е заради Турски поток?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания