Last news in Fakti

25 Май, 2015 10:27 722 1

8 месеца затвор за Ехуд Олмерт

  • ехуд олмерт-
  • корупция-
  • съд-
  • затвор-
  • присъда

През март миналата 2014 година Ехуд Олмерт беше признат за виновен за приемане на подкупи

Бившият премиер на Израел Ехуд Олмерт беше осъден на 8 месеца затвор за корупция, пише в. „Джерусалем поуст“.

Той беше признат за виновен по делото "Морис Талански". По този казус бившият премиер беше обвинен, че е получил от американския бизнесмен от еврейски произход стотици хиляди долари в брой в замяна на облагодетелстването на неговите компании в Израел.

По друго дело "Ришон Турс", името на пътническа агенция в Йерусалим, Олмерт беше обвинен в двойно счетоводство при най-малко 17 негови и на семейството му пътувания в чужбина. Олмерт беше принуден да подаде оставка като премиер на 21 септември 2008 г., след като полицията препоръча да му бъдат повдигнати обвинения по няколко дела, които опетниха кариерата му.

През март миналата 2014 година Ехуд Олмерт беше признат за виновен за приемане на подкупи, докато е бил кмет на Йерусалим в периода 1993г. - 2003г. Според обвинението, той е взимал подкупите, за да помага изграждането на жилищния комплекс „Холи ланд“. Подкупът от 144 000 долара Ехуд Олмерт е взел от името на брат си. Други 17 000 долара Олмерт е получил за покриване на лични разноски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Това са дребни суми по световните стандарти. Отделно , какъв евреин е като не краде, как да му гласуват доверие избирателите ако е един честен мухльо ?
    Да го пишат в графата "маловажен случай" и да пускат човека, че нови избори се задават. Само реклама пред избирателите му правят.