Last news in Fakti

25 Май, 2015 14:40 2 369 15

Китай: САЩ застрашава мира в Южнокитайско море

  • китай-
  • сащ-
  • полет-
  • южнокитайско море-
  • сигурност-
  • заплаха-
  • флот-
  • самолет-
  • разузнаване

Американски самолет прелетя над райони, където Китай изгражда изкуствени острови

Китай: САЩ застрашава мира в Южнокитайско море - 1
Снимка: БТА/ AP

Китайското правителство предупреди, че разузнавателните полети на САЩ над Южнокитайско море са „заплаха за сигурността“ в региона, съобщи Си Ен Ен.

В сряда (20 май) военноморският флот на Китай отправи 8 предупреждения към американския военен самолет P-8A Посейдон по време на полет в региона.

Говорител на китайското външно министерство заяви, че прелитането на разузнавателен самолет над територията на Южнокитайско море е „безотговорно и опасно“.

Пекин призова Вашингтон да спазва международните закони и правила и да се въздържа от „провокативни действия“.  От САЩ подчертаха, че полетът е бил в съответствие с международното право.

Китайският таблоид Global Times написа, че войната между Китай и САЩ е „неизбежна“, ако Вашингтон не сложи край на претенциите си към Пекин да спре изграждането на изкуствени острови в района. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамериканци

    3 1 Отговор
    Сритайте им задника !
  • 2 кокер

    2 2 Отговор
    Тея умните, дето викат Китай най-големия търговски партньор на САЩ... никога нямало да воюва срещу него и тн? Какво, ще кажете сега, а господа :)... Като ви казвам, че Китай и Русия се подготвят за атака срещу САЩ - вие мислите майтап работа... дори клипчета в тубата има 2020 викат... така че е време Америка да си седне на задника!
  • 3 луда катеричка

    3 0 Отговор
    Май скоро света ще си отвори очите и ще види що за стока са "миротворците"... Лошото е, че България винаги застава на страната на губещите.
  • 4 тете

    3 1 Отговор
    Бате Китай + Русия, мачка НАТО и USA ... лоша работа!
  • 5 НЮК

    2 1 Отговор
    АМЕРИКА НЯМАT ШАНС ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА КОНВЕНЦИОНАЛНО ОРЪЖИЕ.
    СТРУВА МНОГО, ИЗИСКВА ОГРОМНИ РЕСУРСИВРЕМЕ, ДВИЖЕНИЕ И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ЛИЧЕН СЪСТАВ И ТЕНИКА НА ОГРОМНИ РАЗСТОЯНИЯ.
    А ТАКИВА САЩ И ЕС НЯМАТ.
    ЩЕ ИМА ОЖЕСТОЧЕНО СЪПРОТИВЛЕНИ С МНОГО ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ,
    НА КОЕТО В САЩ И НАТО СА МНОГО ЧУСТВИТЕЛНИ.

    ВСЕКИ ДЕН В САЩ СЕ САМОУБИВАТ СРЕДНО ПО 22ма ВЕТЕРАНИ,
    ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ СИСТЕМАТА СЛЕД КАТ СЕ ЗАВЪРНАТ.

    ТОВА НА КОЕТО СЕ ТОЧАТ ГАНГСТЕРИТЕ - ЧУЖДИTE РЕСУРСИ И ЗАВОЕВАНИЯ, ЧРЕЗ МЪЛНИЕНОСЕН ЯДРЕН ГЛОБАЛЕН ОБЕЗОРАЖАВАЩ УДАР.

    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:
    НАТО, воюва без войска на либийска територия,
    операцията бе само по възду, и за една седмица ЕС заявиха че са зле с ресурсите. На терена бяха бандите спонсорирани от типа ИГИЛ, Ал Каида.
    в Ирак и Афганистан САЩ цялото НАТО 12-13 гогини бъхтят, с огромни загуби на средства в порядъка на 5-6 трилиона долара.
    Успех - без коментар.
    Извода за ефективност от военните им операции е - пълно разочарование и сриване на икономиката им.
    в близкият изток САЩ и НАТО използват наемници ИГИЛ за да вършат мръсната работа на терена. През деня ги критикуват а вечер им стоварят боеприпаси и оръжие.
    За Китай и Русия - първо пробват политически средства, санкции, икономически санкции, NGO, цветни революции, граждански вълнения, преврати, локални изтощителни войно и ако това не доведе до желаният ефект - изпреварващ мълниеносен тотален ядрен удар.
    Кога ?
    Зависи до кога САЩ ще успяват да манипулират света с Долара, като световна валута. Долара е без златно покритие, но се кутира защото САЩ наказва с воената си АРМАДА.
    В момента когато БРИКС започнат да оперират със своята нова световна банка, Долара и икономиката на САЩ е под въпрос.
    И ще видим чичо сер-Сем, какъв рационален вариант ще предприеме.
    Но по всичко до сега личи, политическите не действат и че ще се търси силов, разчитаики на,
    МИГНОВЕН ПАРИРАЩ ОБЕЗОРЪЖАВАЩ ГЛОБАЛЕН ЯДРЕН УДАР СРЕЩУ РУСИЯ И КИТАЙ.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 ярослав станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЮК":

    Това ще е Трета световна война.Какъвто и ядрен удар да има,отговор ще последва,бъди сигурен.И всичко ще продължи около 45-50 минути.А Четвъртата световна ще се води с лъкове и прашки.
  • 7 ссс

    2 1 Отговор
    ех гадни американциииии ..ама путин хубу ва опъва сега хахаха

    кай на еднополюсния модел хихихихи
  • 8 6699

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЮК":

    Стига са губили в Афганистан . Нали не сте толкова плоско мислещи и да вярвате в безсмислени бомбандировки на земя без ресурси .
    В Афганистан има нещо по - скъпо от нефта . Има хероин . 1 грам "отрова" струва колкото 1 барел петрол .
    75000 барела в танкер x 40 $ (за барел) = 2,9 милиона $
    12 тона в тир x 66 $ ( за грам) = 792.0 милиона $
    И какво излезе 1 тир с хероин струва колкото 273 танкера с петрол .
    Че как да си тръгнат от Афганистан . Ще гонят въображаеми Алкайди и ще лекуват света от терор още дълго време .
  • 9 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Ей хамериканци!Не се бъзикайте с Китай защото ако се изпишкат всички върху вас наведнъж ще стане потоп бе !!!
  • 10 смолата

    0 0 Отговор
    Един интересен факт. Втората световна война България обявява война на следните дребни и маломощни държавици - Англия, САЩ, СССР и практически всички останали. Когато братушките пристигат на границата не влизат в България, а изчакват малко наще да се присъединят....така и става с "договор", който има стойността на късметче от кафе. България обявява война и на Германия, Япония, Италия и пр. Ефектът е, че сме във война с целия свят. Тъй като тогава не можахме да ги смачкаме напълно, ся ако стане патакламата предлагам на родния диктатор ББ да обяви неутралитет и да си го спазва, ..... не само той, всички партии и "лидери" ако си продължат политиката ние сами ще си изчезнем, не ни трябва да ни трепят ;)
  • 11 Тито

    0 0 Отговор
    Американците сами провоцират съюз между Китай и Русия.Докато позицията на САЩ в света е като полицай и съдя в едно лице-имащи право да съдят и убиват милиони хора,светът все повече ще ги ненавижда.Неслучайно след парада на 9 май,китаеца каза-Ние с Русия занапред сме заедно-икономически,политически и военно.........
  • 12 нтн

    0 0 Отговор
    Китайците сърбаха попарата на Русия, като безследно изчезнаха полковете им малко преди руската граница. В далечната 60 и некоя.
    Така че, не смеят да се против нея. Щом тогава са имали такива оръжия, смятай сега какви имат!

    Коментиран от #13

  • 13 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "нтн":

    Тогава мирно орящия си в съседство с конфликта съветски трактор изтрелял няколко залпа по китайците, след което кротко отлетял...
  • 14 ссс

    0 0 Отговор
    те са заплаха за световния мир
  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Китай като се засили икономически и почна да си мисли глупости.

    Сегашен голям конфликт няма да се решава от тичащи човечета, а от ракети и технологии, а всъщност там жълтурковците са военно джудже!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания