Last news in Fakti

26 Май, 2015 17:14, обновена 26 Май, 2015 18:20 980 10

Експерти: Необходими са още много усилия за равенство на исляма в Германия

  • германия-
  • ислям-
  • равенство

Някои от федералните провинции на Германия пристъпиха към временни решения, проекти и нови разпоредби за исляма

Експерти: Необходими са още много усилия за равенство на исляма в Германия - 1
Сники АП/бта

Нужни са още много усилия за постигането на пълно правно признаване и равенство за исляма като религиозна общност в Германия. Това се казва в експертен доклад, публикуван във вторник в Берлин и цитиран от ДПА.

Макар през последните години да бе постигнат известен напредък, ислямските религиозни общности все още не са равни с другите, заявява авторът на доклада и експерт по исляма Рием Спиелхаус.

В сътрудничество с правния експерт Мартин Херцог от лявата фондация Фридрих Еберт, тя пише в доклада, че не всяка част от Германия дава на мюсюлмани пълната свобода да изповядват религията си.

Някои от федералните провинции на Германия пристъпиха към временни решения, проекти и нови разпоредби, посочва тя в доклада си.

Например, в почти всички провинции има ислямско религиозно образование. Повече от половината от провинциите предлагат погребения без ковчези, в съответствие с ислямската традиция.

Няколко провинции са създали професорски катедри и специалности в областта на ислямската теология.

Има някои постоянни комисии за комуникация между федералните провинции и ислямските организации в страната, а в някои случаи дори се прави споразумение между двете страни, както е случаят в северните градове-пристанища Хамбург и Бремен.

Въпреки това, нито един от големите ислямски асоциации не е успяла да постигне статут на държавен орган, казва Спиелхаус.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА Е

    2 0 Отговор
    Признавайте ислиама...признавайте.То в Германия вече е нормално,немец да работи за турчин или албанец--още ги толерирайте.Съвсем са отлепили германците--ислямизират си държавата,правят младежта гейове,защитават безумни "ценности".......и после ще има АААаауууууууууу--к"ва стана тя?????
  • 2 ТТТТТТТТТТТ

    2 0 Отговор
    Цяла Европа сама се затрива-бъдещето е страшно за европейците-минарета,ходжи,сюнети,байрами,бурки,джихадизъм,джамии и много още мюсолмански "подаръци".Затова са си виновни самите европейци-толерантността към кюнците--ще им струва много скъпо...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 диан

    3 0 Отговор
    а така
    подайте им пръст.........
  • 5 Фалко

    1 0 Отговор
    Европа умира.След създаването на Е.С.и евроатлантическите ценности-времето и много бързо изтича-Тик-так...тик-так...
  • 6 сссс

    0 0 Отговор
    от както ес се създаде и клекна пред американския черен султан БАРАК ХЮСЕИН ...европа е запланувана з атежка ислямизация ...спете още гласуайте си и скоро си купете фесове..

    гласувайте за националистически партии да спрем америкаоислямското робство
  • 7 дддд

    0 0 Отговор
    щом германия е под натиск и слуша послушно и е съгласна да бъде ислямизирана ..ко остава за другите държави ..жалка картинка
  • 8 еее

    0 0 Отговор
    боже боже под натиск германия бърза да приеме временни решения да угоди на ислямската експанзия и на разни,,правозащитни организации

    европа загива ако не се отървем от американския султан и не се прегърнем с християнска русия
  • 9 дойче

    0 0 Отговор
    Германия никога няма да си даде държавата на чужденци, както направиха нашите продажни комунета. Турците са милиони, но НЯМА турска партия в Парламента, нямат ДПС и няма и да имат!
  • 10 Ituriel

    0 0 Отговор
    Така е, исляма няма равенство в Германия, той е на по-високо ниво от християнството там. Толерирането на ислямизацията и турцизацията в европа ще изиграе лоша шега на населението и за съжаление ще страдат не виновниците, а цивилното население... Всички са равни пред закона, но някои са по-равни от другите (в случая Исляма).
Новини по държави: