Last news in Fakti

28 Май, 2015 13:28 4 664 23

Путин засекрети военните загуби в мирно време

  • путин-
  • владимир путин-
  • държавна тайна-
  • убити-
  • руснаци-
  • донбас

Руският президент Владимир Путин засекрети сведенията за загубите на армията, следствие на проведени специални операции в мирно време. Това става ясно от публикуван днес указ на държавния глава.

Досега за военна тайна се считаше само загубите на армията във военно време.

Засекретяването на загубите на армията в мирно време става на фона на критиките на Запада за руската намеса в Източна Украйна. През последните седмици в руските социални медии се появиха редица снимки на гробове на убити руснаци, сражавали се в редиците на сепаратистите в Донбас.

Русия използвала мобилни крематориуми, за да прикрие своите загуби в Донбас.

Това разкриха за Блумбърг председателят на комитета за въоръжените сили към Конгреса Мак Торнбъри, така и на неговия колега от Масачузетс Сет Мултън.

Руските власти използват мобилни крематориуми, за да прикрият своите жертви. Те се опитват да скрият не само от света, но и от руския народ своята намеса в Украйна.

Той заедно със Сет Мултън са посетили Украйна. Там от различни източници са получили доказателства, че Русия използва мобилни крематориуми, за да прикрие своите загуби.

Честно казано аз се съмнявам в достоверността на тези заявления. Подобни твърдения разбира се предизвикват съмнения в адекватността на тези, който ги е публикувал, аз вече не говоря за тези, които може би са ги направили, коментира часове по-късно говорителят на руския президент Дмитрий Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оноден маркет

    2 2 Отговор
    я да видим доказателствата, че аз пък ползвам на съседа жената ама оня ми виси с 30лв. от 2 години... Един ми каза, че негов приятел е видял как миналата година един до него говорел, че на опашката за хляб чул жена, която говорела по телефона с нейна приятелка, чиято съседка видяла евреин да остави бакшиш...
  • 2 европеец

    1 1 Отговор
    Венци, плащат ли ти поне за това? то си знае какъв си, ама чак такива открити лъжи да се публикуват.... потресен съм!
  • 3 Тито

    2 1 Отговор
    Незнам за Русия,но в САЩ има такъв закон и се ревизира на всеки 2 години--последно глобата за разпостранение на инфо за жертвите е 300 000 долара и 18 години затвор.

    Коментиран от #4

  • 4 шлемник байкалскии

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тито":

    Тито ,ти си страхотен хибриден войн! Мужик корен!!!
  • 5 ддд

    0 2 Отговор
    оф нямам търпение да спре антируското говорене толкова безмислено нелогично ...

    да си поделят пак зони на влияние и тва е , еднополюсния модел свурши ..спрете цирка ...разберете се кое е руска и американска зона на влияние и стига с тия циркове че писна вече
  • 6 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    убити,заловени и действащи руски войници в украйна бол.клипове,снимки в нета с руски войници в украйна както и с руски танкове и артилерия също има колкото искаш.смехотворни руски обяснения като за заблудените десанчици или за тези дето си взели отпуск и отишли доброволци в украйна със служебните дрехи и оръжие има доста.
    всъщност няма как без пряка военна намеса 2 милионния донбас да се противопостави на 40 милионна украйна .само пълни наивници могат да повярват че миньори и шофьори побеждават 20 пъти превъзхождащия ги противник с голи ръце и трофейно оръжие!

    Коментиран от #14

  • 7 555

    2 0 Отговор
    Русия е единствената страна в която може да стане нещо без разрешението на американците.Ще си приемат каквото искат за разлика от нас.

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "555":

    Пропускаш Сев.Корея!Което эначи че двете държави си приличат.Ще прибавя и Ислямска република,където също правят раэни неща беэ раэрешение на американците.Та в коя от трите държави "мечтаеш" да живееш?

    Коментиран от #9, #11

  • 9 колелото

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    за исл. държава грешиш, точно обратното, пич
  • 10 Хараламби

    1 1 Отговор
    Путин засекрети военните загуби в мирно време защото са близки до тези във военно време. Не можеш да се опитваш да лъжеш света, че си паднал от Марс и нищо не знаеш и не си видял, а в същото време да имаш такива големи военни загуби.
  • 11 Съни

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ХХаахааа явно само ти и конят ти, сте единствените които не са разбрали,че ИД е създадена и управлявана от САЩ....
  • 12 шлемник байкалски

    0 0 Отговор
    Те ако са 20-30 човека все някак ще ги скрият но явно бройката е доста голяма !!?
  • 13 Свободна Русия

    0 0 Отговор
    На съвестта на Путлер ще лежат не малко човешки животи, нооо...
    ...какво го интересува него, той няма съвест!
  • 14 ярослав станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Интересно се получава,Деси???Нито ти,ни оня с коня,ни Кирето,нито Ани не видях под статията за антракса,който любимите ви американци разнасят по света.Що така бе мойто момиче???Нещо на тролене ми прилича всичката мисъл дето я леете под статии за Русия и Путин.Или викаш,той антракса колко народ ще изтрепе,половината земно население,не е толкова важно,а???
    Платени пропагандатори сте вие,нищо друго.Господаря ви е забранил да коментирате американските изцепки.Иначе няма пари.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ярослав станчев":

    кво е станало с антракса станчев?умрели са хиляди или милиони не разбрах?що се отнася до опасни технологии и тяхното разпространение ,може да питаш как го погребаха литвиненко ?руснаците безконтролно дори и за самите тях продават или ползват насам натам червени живаци,всевъзможни отрови и оръжия ,но след като американска лаборатория е направила гаф се прехвърля от болната глава на здравата :)!
    та пак те питам щото знам как ще се шушомигосаш ,как го погребаха литвиненко в лондон и защо и извини ли се барем един руснак на лондончани?

    Коментиран от #16, #17, #18, #19

  • 16 СиС

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Деси,ПАК звучиш като развален грамофон--руснаците имали..руснаците продавали...руснаците и техните всевъзможни отрови.....Еми и за така мога да напиша--Американците отровиха НЕ само Виетнам с напалм,но и аборигените на Марс..Американците разпостраниха в Слънчевата система нов вид зараза-амерканоспори,и с чудовищна бързина унищожиха пеещите цветя на планетите РП-12..СИнал-4 ...Ормакс...и ПЗТО-6.....така е лесно--нали....А за Литвиенко,даже МИ-5 и МИ 6 отхвърлиха версията с отравянето с плутонии--нарекоха я "жълта весникарска сензация"...сега схвана ли...

    Коментиран от #22

  • 17 Ь 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Десислава,лукавничиш и леко пропускаш ФАКТА,че въпросната отрова е произвеждана във ВОЕННА ЛАБОРАТОРИЯ......това говори много.И стига писа срещу руснаците небивалици--не са цвете за мирисане-това е ясно,но САЩ ги надминават в пъти със своята алчна и арогантна политика.
  • 18 Реално

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Имайки предвид,че САЩ са използвали химическо оръжие във Виетнам-напалм и Ориндж...В Япония-атомни бомби...в Сърбия-бомби с обеднен уран...в Ирак-бомби с обеднен уран...в Афганистан-бомби против бункери с усилена схема на частиците на водорода.......е нормално светът да се запита---защо САЩ произвежда биологично оръжие в военна лаборатория?---Нали това беше повод да нападнат Ирак и Сирия--сега трябва ли светът да нападне САЩ?--Аналогична е ситуацията-нали.Десислава-попитай в НПОто си,какво да пишеш в такива случаи-а не ставай за смях тук.

    Коментиран от #21

  • 19 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Съвсем случайно едната проба с антракса се е оказала в базата им в ю.Корея.Как така,много интересно,защо пробата не се оказа в някоя от немските или филипинските им бази,а точно в Корея???Нали се сещаш,че след 1,2,5,7 години ЦРУ съвсем точно от достоверен източник ще научи,че КНДР разработва биологично оръжие.А всички знаем за американските мераци да "демократизират" Северна Корея.Нали знаеш,че "гафове" с такива видове оръжия за масово поразяване не стават случайно.Точно биологичните зарази се пазят и контролират изключително стриктно,а баш "миролюбивите" американци да допуснат такава грешка,хехехехехе.

    Коментиран от #23

  • 20 Киро

    0 0 Отговор
    Типично за трол - копейкаджия, когато стане въпрос за нещо, за което няма опорна точка или има факти пред муцуната - веднага да се опита да смени темата на разговор.

  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реално":

    ако искаш да сравним ,колко души избиха руснаците през 20 ти век и колко американците .сериозно ще се учудиш в разликата :)!
  • 22 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "СиС":

    не само марс отровиха цялата вселена,но руснаците отровиха с радиоактивен плутонии в центъра на лондон литвиненко ,вкарваики в риск милиони ,щото за разлика от сега там имаше реална радиация,та се наложи литвиненко да бъде погребан в специален гроб!
    нивото на сигурност в сащ на опасните материали е в пъти по-високо от навсякаде по света ,а спрямо русия разликата е в стотици пъти.отоношението на американците към сигурността и безопасността на хората в сащ и европа е в десетки или стотици пъти по-високо от това в русия.що се отнася до неотралнототo ти отношение не се напъвай излишно ,путиновизма ти се вижда от далече :)!
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ярослав Станчев":

    станчев ти сигурно така залагаш и на евротото ,прогнозираики кво мисли берлоскони :)!!!
    как лесно се става анализатор ,а станчев две ракии и си готов!