Last news in Fakti

28 Май, 2015 18:15, обновена 28 Май, 2015 18:45 1 383 0

17 души се натровиха във фабрика в щатa Ню Йорк

  • ню йорк-
  • работници-
  • фабрика-
  • отравяне

Работницитеса били отведени в местни болници след като били изложени на въздействието на въглероден окис

17 работници получиха натравяне и бяха откарани в болници в Лонг Айлънд, след като те са били изложени на въглеродния оксид в предприятие, произвеждащо писмени принадлежности, съобщиха от полицията, цитирани от Си Би Ес.

Фабриката е собственост на компанията Liqui Mark и се намира в гр. Хапъдж, щата Ню Йорк.

Един от служителите се оплакал от главоболие и гадене, в резултат на което били извикани лекари. От 30 подложени на преглед служители - 17 били натровени с въглероден диоксид.

Последвало замерване на съдържанието на въглероден диоксид в производствените помещения. Оказало се, че е доста над нормата, причина за което вероятно е недостатъчната вентилация. Пострадалите са били хоспитализирани без опасност за живота.

Започнало е разследване на инцидента. Междувременно местните полиция и здравни власти са задължили компанията собственик да монтира допълнителни датчици-сигнализатори за въглероден диоксид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА