Last news in Fakti

13 Юни, 2015 16:47 14 288 35

ЦРУ разсекрети доклад за атентатите от 11-ти септември

  • цру-
  • атентатите-
  • 11-ти септември

В него са описани систематични грешки, довели до неспособност да се противодейства на Осама Бен Ладен

ЦРУ разсекрети доклад за атентатите от 11-ти септември - 1
Снимка: Уикипедия

ЦРУ разпространи разсекретени версии на документи, свързани с атентатите срещу Световния търговски център от 11-ти септември 2001 г. , съобщи Vice News.

Документите са описани като свързани с провала на агенцията да предотврати атаките срещу Кулите близнаци. Документът от 500 страници описва редица от систематични грешки, които са довели до неспособността да се противодейства на плановете на Осама Бен Ладен.

В доклада не се представят радикални нови наблюдения, но има допълнителен анализ на резултати от предишни публични разследвания.  Има заключения, че спрямо определени проблеми екипът на ЦРУ не се е справил по задоволителен начин. Отбелязва се, че от агенцията не са разработили цялостна стратегия за борба с Ал Кайда. Няма и доказателства за евентуална подкрепа към организацията от страна на правителството на Саудитска Арабия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    5 1 Отговор
    Аз пък си помислих,че са разсекретили,че сами са си взривили кулите.

    Коментиран от #2

  • 2 шемет

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    И аз така
  • 3 раптор

    3 1 Отговор
    Най-интересното е как падна сграда 7, която въпреки, че е непосредствена близост до близнаците, не получи някакъв сериозен удар... А падна точно все едно вътре са сложили експлозиви и го правят за разчистване на бъдеща строителна площадка. Адски странно. Обърнете внимание!
  • 4 тошибиян

    4 1 Отговор
    стига с глупостите как може 1 човек с брада чалма и автомат да ви стресира толко много и да ви заплашва от 15 000км растояние в пещера или пустиня?
  • 5 1111

    4 1 Отговор
    Сами си ги бутнаха Един голям филм

    Коментиран от #8

  • 6 бай тошо

    2 1 Отговор
    Айде сега Деска,Коня с оня и Киро да ни обяснят как не Осама ,а Путин организира атаката
  • 7 хахаха

    0 0 Отговор
    Аз пък мислех,че атаката е на 11.09.2001!
  • 8 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Колега,сложи си още нещо на своя ник,че ставам за смях....С тези единички пиша вече 4-5 год. Поздрави!
  • 9 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ СИ ГО НАПРАВИХА САМ
    ЕДИН УМРЯЛ ЕВРЕИН НЯМА
    ЖАЛКО ЗА САМИТЕ КУЛИ БЯХА СИМВОЛИ НА НЮ ЙОРК
  • 10 11111

    4 0 Отговор
    Какво секретно има?
    То е ясно като бял ден, че това и чифутска работа. няма един умрял гнусен при инцидента?
    .аси късмета!!!
  • 11 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор
    страхотни експерти тук ей,цру сами си свалили кулите ,но интелектуалния тръст на атака ги разкри:)!нямало убит евреин ,всеки знаел и други автентични доказателства по самосъбарянето на кулите.то кво ли се чудя ,хора дето вярват, че долара ще девалвира щото нямал златно покритие или че в донбас милион и половина местни заграждат в котли армията на 40 милионна украйна :)!!!
    така е скъпи путиновисти,американците сами си събориха кулите,сега снимат снимките от марс в холивуд,а крокодила гена е истински крокодил от река волга!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Ituriel

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Така е, скъпи обамаджия, всеки нормален си е отворил очите и знае какъв вътрешен проект е 11.09, заради който толкова невинни хора загинаха. Твърде безочливо и нагло е да се вярва, че няма нито един загинал еврейн по време на този атентат поради проста случайност, но блажени са вярващите! :) А ти си вярвай, че Обама се бие с Ислямска Държава, а ЕС се бори за човешките ценни и права.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Истината

    0 7 Отговор

    До коментар #12 от "Ituriel":

    Вие нормални ли сте,няма никакви доказателства,че САЩ сами са си взривили кулите,защото не са!Да не мислите,че биха останали доказателства уличаващи американците в подобно нещо,следователно дори и да са те няма как да знаете.Правите се на големи интелектуалци като ръсите конспиративни небивалици!След атентата долъра падна с 1 лев,от 2.5 на 1.5.Осъзнавате ли за каква загуба в милиарди става въпрос?!И каква би могла да бъде причината американците сами да си взривят кулите,да обвинят талибаните и да започнат война с тях?САЩ никога не са имали нужда от супер сериозни доводи да почнат война с някого,така че престанете с конспиративните си простотии.
  • 14 раптор

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Донецк и Луганск са общо 6,5 милиона в мирни времена... Ако се добавят доброволците от цял свят - има как да се случи! Мотивирани, смели хора! Докато украинската армия е пълна киша! Отделно тези 2 области се подкрепят морално и финансово от цяла Русия, а и други страни! Самите украинци им продават оръжия... Все пак са продажни а бизнеса трябва да върви! 64% от украинците са готови да се откажат от Донецк, което само потвърждава факта, че украинската армия има нисък морал!

    Коментиран от #16

  • 15 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ituriel":

    я ме освети сега кво общо имат евреите с атентатите и как това доказва че американците сами са организирали падането на кулите?
    я ме светни и кой се бори с ислямска държава сега и как е съзададена тя от американците?
  • 16 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    ха,ха,ха.....о,хо ,хо...тва като версията ти че си руснак даже и по-смешно!!!!донецк и луганск отдавна не са в мирни времена и окупираната от сепарите територия е около половината от мирната такава на донецка и луганска области.демек поне половината от жителите на областа живеят в момента в украйна,а тези дето са в окупираните от русия области са силно намалели предвид миграцията под натиска на военните действия .там има по скромни отценки на експерти под 2 млн.човека.
    другото ти твърдение обаче е по-смешно как украинците продавали на сепарите танкове дето не се произвеждат в украйна!!!!голям майтап сте путинофилите,готови сте да си стъпчете сурата само и само да прикривате путиновите лъжи!!!!
    тва за продаването на оръжия сигурно си го взел от продажбите на руските генерали през чеченските войни ,но украинците не постъпват така за твое голямо съжаление,а руските танкове и военни ешелони са документирани многократно при влизането си в украйна от русия ,така че освен шепата копеикажии друг няма как да се върже на смехотворните ти твърдения.що се отнася до донбас и украинците ,там в донбас руснаците са малцинство и няма как местните украинци да се съгласят да стане русия .може да провериш ква е етническата картина при преброяванията в донбас,но не ми цитираи езика ,щото голяма част от украинците имат за маичин език руския,както бе със защитниците на летището така наречените киборги или на баталион донбас.та страхливите украинци се бият и умират с хиляди за да

    Коментиран от #18

  • 17 мнение

    3 0 Отговор
    Я кажете и за самолета в Пентагона и там беше голяма приказка както с кулите.Същата приказка като химическите оръжия на Садам.
    Всичко се прави за да се настрои общественото мнение и да се оправдаят разходите за бъдещи войни.
    От финансирането на Хитлер до Ислямска държава всичко са икономически интереси и се оправдават с налагането на демокрация.
    Корея,Виетнам,Гренада,Афганистан,Ирак„Сирия,Египет....и много други места където наложиха демокрацията.Създадоха талибаните,Осама си беше техен агент,Ислямска държава се пръкна от опитите им да създадат сирийска опозиция.
    Да си извади Агенцията истинските доклади и досиета за да се види колко “благородни" са каузите на САЩ ръководени от еврейски лобита.
  • 18 раптор

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Твоите схеми са паянтови колкото е Украйна. Кажи ми как Виетнам се справи със САЩ, като е в десетки пъти по малка? Как косово се отдели от сърбия? Ето така и Донбасс ще се отдели! Украинците защо масово говорят на руски? Имам предвид - те 70% от времето говорят на руски, през другото, тайно помежду си си говорят на своя отвратителен език! Аз за оръжията - не говоря за танкове. Руски танкове там няма! Иначе досега да са представени някакви адекватни доказателства! А не само фабрикации! Може да си сигурна че украински фирми продават оръжие на опълченците! Тази държава нито е единна, нито е доблестна!

    Коментиран от #24

  • 19 раптор

    3 0 Отговор
    Кога ще нападнат Крим? Да ги видим вярно срещу руската армия как се чувстват! Хахахаа Защо Украйна от може би най-богата съветска република се превърна в най-бедната? При положение, че майка Русия пак им даваше евтин газ - защото са боклуци! Нищо друго няма значени, честно казано! Искат в ЕС, пък си направиха нелигитимен държавен преврат, след който на власт дойдоха абсолютно същите боклуци. И се отдалечиха още повече от ЕС! ЕС няма да ги приемат защото са заплаха за безопасността на общността! Нацистки военни формирования! Иначе си хитруша, но каузата ти е по-глупава от това да се бориш за възраждането на комунизма! Казвам ти!

    Коментиран от #26

  • 20 6i6o me6o

    1 0 Отговор
    kav osama kuv ben gladen be tia oshte li prodaljavat s toq cirk sme6kovci sreshtu atentata ot 11.2001 trqbva da pishe samo BUSH
  • 21 раптор

    3 0 Отговор
    Разкажи на хората Десислава! Защо Украйна е най-пропадналата държава от всички бивши съветски републики(от най-богата до най-бедна)? Защото генерално сте контузени в глава! Дълго още ще ни занимавате с проблемите си! И ще тежите както на Русия, така и на ЕС с вашите простотии! Влизайте си направо цялата страна в състава на Русия! Икономически ще сте по-добре, психически, духовно! Не създавайте неприятности! Имам предвид - вие ще страдате най-вече!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Gorko

    1 0 Отговор
    Desislava, cql svqt go razbra samo ti ne
  • 24 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "раптор":

    виетнам не се е справил сам със сащ ,а с огромната финансова и военна подкрепа на поне 1/3 от планетата земя.ние българите помогнахме с милиарди.косово без помоща на сащ и нато никога не би могло да се отдели от сърбия ,напротив сърбите щеше да го прочистят етнически като ни пратят албанците при нас .плана им бе спрян по средата.та демек наистина по логиката ти донбас ще се отдели вследствие военната сила и икономиката на русия ,както стана в неточно дадените от теб примери.руски танкове има ,много при това снимани от руските сми при репортажите за донбас и това са танкове дето никога не са произвеждани в украйна.доказателства и филм има мога да ти го логна да го гледаш.украински фирми не продават оръжие на опълченците или поне това не е основна практика ,няма данни за такива зареждания ако имаше щеше да съм ги срещнал.основните дето пращат оръжие на сепарите са руснаците и то е в огромни количества ,като почнеш от леко стрелково през минохвъргачки и се стигне до танкове ,системи град и гаубици.не случайно европейските страни протестират постоянно срещу две основни действия на русия ,а именно доставката на оръжие и доставкта на редовни части и запасняци.
  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "раптор":

    украйна не е пропаднала колкото русия рапторе.мизерията и безпътицата в русия са адекватни само с централноафриканските страни ,както казва андрей кончаловски русия днес е африка със сняг и украинците с нокти и зъби се борят да изязат от тази руска зависимост.ние тънем също в мизерия макар да сме в пъти по-добре от руснаците ,но имаме много лоши навици придобити от тях .ти също си емблематичен пример,руснак дето половината му рода е българска ,говори за българите в трето лице :)!
  • 26 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "раптор":

    след 10-15 години разликата в живота на хората русия украйна ще е като сега полша- русия.и на поляците им спряха руснаците газа,но те днес имат 4 ри пъти по-висок стандарт от държавата с най-големи природни ресурси и няма дори един единствен поляк дето да съжалява за случилото се.подобно е положението и в балтика и в румъния,все държави оттървали се от руската помощ :)!не трябва да си много хитър за да ги знаеш тези работи рапторе.крим няма да бъде нападнат от никого ,но ще тъне в мизерия като северен кипър изолиран и беден.

    Коментиран от #28, #31

  • 27 раптор

    0 0 Отговор
    Е колко си смешна значи! Ще ми паднеш в капана! Еми точно както виетнам, с подкрепата на други страни, така и Донбас ще се отдели с подкрепата на други страни! Не схвана ли логиката... Както и за косово! А тебе няма какво да те слушам. Има икономически анализи на ЦРУ, които показват, че Русия е с 3 пъти по-висок стандарт на живот от Урайна! Ама, че си! Тука направо те разгембих! :D
  • 28 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Средната работна заплата в украйна е 140 евро... Пълна трагедия! Русия 456е, България 356е.. Ти интернет нямаш ли? Моля те отдръпни се от компютъра и стига си русофобствала, защото интелигентните хора си губят времето да ти редят баницата!

    Коментиран от #33

  • 29 раптор

    0 0 Отговор
    Разкажи ни ти! Какво ти е направила Русия на тебе точно? Ето например ти знаеш аз какъв съм! Не съм го крил! Имам предвид - не е редно да си толкова активна, ако е само от инат! Стане ли дума за Русия в някоя статия и ти си там да дискредитираш с недодяланата си логика и информация... Не го разбирам! Айде аз си има моите причини и те са ясни като бял ден! Украинка ли си? Имам една съседка украинка, тя толкова се кефи на Путин, че още малко ще си го тутаира! И се е скарала с украинската си рода за което... Другия вариант е да си простовата, въпреки, че понякога не изглеждаш такава и заради това се питам ква си!
  • 30 scar face

    0 0 Отговор
    Оуу, десито е и тук. Аман беее....
  • 31 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Яко са те погнали пак десинка. Та какво каза в една от предните статии... работиш на строежче някъде в Англия, нали така?! Там ти е мястото. А кажи обаче, раздват ли те шамарчетата, коуито всички тук ти предоставят щедро?! :)

    Коментиран от #34

  • 32 taka e brat

    0 0 Отговор
    БУШ къде се скри? Защо не излезне и да каже защо паднаха тия кули? И как така в съседство с кулите 2-3 по-малки згради паднаха без да се е забило нищо в тях? А в пентагона самолет не е падал а му забиха балистична ракета. Язък убиха толкос много невинни хора.
    Ама и тия психопати къде я организираха тая инсценировка хубаво нема да видат.
  • 33 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "раптор":

    ха,ха,ха...колко би ти било кеф поне веднъж да излезеш прав ,а рапторе :)))!!!!!!!!ама няма как с мен да ти се случи пич,просто ти си на грешната страна и макар да си по -интелигентен от останалите русофили ,няма шанс срещу истината :)!
    ти каза че донбас се съпротивлявал самостоятелно като виетнам срещу сащ напук на твърдението ми че не е възможно 2 милионнен сепаратиски донбас да се опълчи самостоятелно на украйна.след като прочете аргументите ми и видя смехотворността на твърдението си сменяш в движение демек приемаш моето твърдение че русия помага активно на донбас.до тук добре.после изригна с резултатите от заплатите в украйна и,българия и русия :)))),аз пиле шарено съм икономист и то финансист демек много добре знам за тези резултати и въпреки това направих твърдението че в русия са по- зле от украйна и в пъти по-зле от българия и ти изпадна в делириум с резултатите на цру,ха,ха,ха...та нека конкретно в русия взимат по-високи заплати от украйна,но не могат да си купят нищо с тях ,щото е много по-скъпо,а освен това в русия има диктатура,нямаш никакви политически права ,шепа олигарси прибират парите на населението ,което е вкарано в пълна безпътица .украйна като руски сателит има подобни черти в икономика и политика ,до времето на промените ,което стресна руския връх и затова путин реши да дестабилизира украйна допълнитело ,та да не може да успеят реформите и такива като теб да останат доволни с приказки от типа,ето ние сме в л..ната ами и украинците о
  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "scar face":

    ето го и комплексарчето.не работя на строежче за твое съжаление,макар че няма нищо срамно в тази работа.добре платена и достоина .аз имам няколко строежчета ако трябва да отварям дума в тази насока и това е само част от бизнеса ми!шамарчетата ги раздавам аз ,щото съм от страната на истината ,ти ги усети в целия им колорит и ще продължаваш да ги усещаш.
  • 35 Веселушко

    0 0 Отговор
    Въобще вече ми е смешно като чета подобни глупости, излизащи всяка година, в които се споменава името на клетия бивш сътрудник и съюзник на ЦРУ - Осама Бен Ладен, за когото има сведения че даже във времето около атентатите СЕ Е ЛЕКУВАЛ В КЛИНИКА НА ЦРУ (?!?!)...
    Я вземете и попрочетете малко информация - който иска да се пообразова малко повече и да си извади други заключения.
    И изгледайте филми като:
    Дребни пари: Един Американски преврат - Loose Change 9.11: An American Coup (2005) - филм 1 и филм 2 (2006);
    Мистерии 11.09 - ч.1 - Разрушения - 911 Mysteries - Demolitions (2006);
    Краят на играта. План за световно поробване (2007) _ Endgame. Blueprint for Global Enslavement;
    Както и много други подобни филми...